Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
MALMÖ, Pildammarna
Roskildevägen 17A
1 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 028 kr
inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Boarea: 71 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2.5
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
 

Genomgående våning högst upp i huset med västerbalkong

Varmt välkommen upp på högsta våningen med hiss och balkong med utsikt mot vackra Pildammsparken. Här bor du privat i en rymlig våning med genomgående planlösning i stabil förening. Avgift på drygt 4000 kr/mån inkl värme, VA, TV och bredband!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Nina Ollhage
0700-01 90 83 nina.ollhage@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Välkommen upp via hiss till denna pärla högst upp i huset med västerbalkong och Pildammsparken som närmsta granne. Genomgående, luftig 2,5:a med stort sovrum, vidsträckt matplats i anslutning till köket och härligt vardagsrum med utgång till balkongen med utsikt över Pildammarnas vackra trädkronor.

Hallen öppnar upp sig bakom ytterdörren och här finns avhängningsmöjligheter på höger sida i form av en inbyggd garderob. Direkt till höger finns våningens badrumsmiljö som är helkaklat i vitt med grått klinkers på golvet. Badrummet är inrett med vikbara duschväggar i glas. Modernt och stilfullt renoverat!

Vidare in i lägenheten landar vi i våningens halva som ligger i anslutning till köket. Här finns möjlighet att inreda med ett stort matsalsbord som passar perfekt både till vardags och till fest. Köket som finns i anslutning är smakfullt renoverat i vitt med solid bänkskiva av ek tillsammans med mosaikkakel i svart, matt ton.

Sovrummet ligger längst in i våningens hörna och är väl tilltaget. Här finns gott om plats för en rejäl dubbelsäng samt ytterligare förvaring av säsongens samtliga kläder i en stor garderob. Fönsterna vetter ut mot öster och föreningens välskötta innergård. Från sovrummet samt sovrummet har du svårslagen utsikt över Malmö citys taktoppar!

Vardagsrummet är hemtrevligt och har en unik utformning. Det finns gott om plats för en vidsträckt soffgrupp samt en hörna intill balkongen som kan utnyttjas efter eget behov, kanske som arbets- eller läshörna. På golvet ligger originalparketten välbevarad och väggarna är målade. Från vardagsrummet finns utgången till den härliga balkongen i väster som bjuder på eftermiddagssol och utsikt över trädtopparna i Pildammsparken.

Hjärtligt välkommen på visning!

Kök:

Kök inrett i vitt med bänkskiva i ek. Maskinpark bestående av spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Badrum:

Helkaklat badrum i vitt och grått. Inrett med dusch med vikbara duschväggar, toalett samt handfat.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

127 (LM-kod 1402)

Andel i årsavgift:

0.65897 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 182 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2009-08-05

Förening

Namn:

HSB Brf Roskilde

Organisationsnummer:

746000-4976

E-post adress:

kontakt@brfroskilde.se

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Roskilde är en äkta förening belägen på adresserna Roskildevägen 17A-C, Själlandstorg 2A-E och Kronborgsvägen 12A-C. Föreningen består av två st bostadshus med 155 stycken lägenheter och 5 stycken lokaler, byggnaderna är uppförda 1945. Föreningen köpte fastigheten 2019 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningslokal.
Hobbyrum.
Övernattningsrum; renoverades 2020 och går att hyra av föreningens medlemmar för ca 200 kr/dygn.
Bastu och motionsrum, renoverades 2020 och finns i anslutning till övernattningsrum.
Cykelgarage finns i källaren. Låsbara gallerförråd för cyklar finns även på gården.
4 st tvättstugor. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1-2 st torkskåp i vissa, 1 torkrum samt mangel.
Den lummiga gårdsmiljön erbjuder stora gröna ytor, grillplats och lekplats.

Föreningen har ett gemensamt elavtal för samtliga medlemmar. Föreningen debiterar el enligt faktiskt förbrukning, samt en mindre fast avgift tillsammans med månadsavierna.

Äger föreningen marken:

Ja, efter friköp av marken under 2019.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering råder i området, för mer info se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiberoptiskt bredband via ComHem eller HSB Bolina. Ett obligatoriskt tillägg om 202 kr/månad tillkommer på avgiften.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
1982: kall- och varmvattenstammar byttes.
1996: fönstren byttes.
2003: el-stammar, el-centraler med automatsäkringar byttes ut.
2009: tvättstugorna renoverades. Det finns totalt 4 st i föreningen och dessa är utrustade med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare från Miele. Torkskåp, mangelrum och torkrum.
2009: översyn av balkonger, byggnation av tak på de översta balkongerna samt klinker på golvet på dessa.
2010 renoverades festlokalen, övernattningslägenheten.
2011 ventiler och termostater på element är bytta.
2012 spolat avloppsstammar.
2013 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har genomförts.
2014 relining av samtliga avloppsstammar.
2015 besiktigades balkongerna, inga åtgärder behövdes göras.
2017 renoverades tak och fasad. Gemensamt elavtal med individuell elmätning infördes.
2018 infördes grundvattenvärme som uppvärmningsmetod och gården återställdes.
2020 renoverades övernattningslägenhet/gym/bastu samt utemiljön

Planerade renoveringar:
Nästa större investering är målning av källargångar och installation av taggsystem. Styrelsen rekommenderar den framtida köparen att läsa på föreningens hemsida, den är väl uppdaterad enligt föreningens representant utsaga daterad till den 2020-12-17!


2020/21: Värme, dränering och visst trädgårdsarbete.
För mer info om framtida renoveringar, se årsredovisning.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Ekonomin i föreningen anses enligt styrelsen vara god. Senaste avgiftsförändringen skedde 2021-01-01, då höjdes avgifterna med 3%.

Föreningen gjorde en kostnadsbesparing i samband med installationen av det nya grundvattenvärmesystemet, där man beräknar att spara minst en miljon om året. Detta kan jämföras med den beräknade årliga utgiften för det nya lånet som upptagits i samband med friköp av tomten, vilket föreningen räknar med kommer att landa på ca 1,6 miljoner (800 000 kr amortering + 800 000 kr ränta). För ytterligare information kring detta uppmanas framtida köpare att kontakta föreningen.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Läs gärna mer om föreningen på www.hsb.se/malmo/roskilde

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2020-12-17. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Andelstal insats: 0,65897%

Andelstalen är hämtade från HSB som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalet är uträknat.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1120 kr som betalas av köparen. De tar även ut en pantsättningsavgift på 448 kr per pant som betalas av köparen.

Säljaren informerar om att garderoben i sovrummet ingår i försäljningen utan någon extra kostnad.

Säljaren informerar om att kylen inte fungerar optimalt. Diskussion med blivande köpare kommer att genomföras i samband med försäljningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.