Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Norra Sorgenfri
Östra Farmvägen 19BA
675 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 733 kr
inkl VA och värme. Ett obligatoriskt mobilitetstillägg på 146 kr/mån tillkommer till månadsavgiften. Detta avser OurGreenCar (bilpool och lådcykelpool). Utöver detta tillkommer kostnad för hushållsel (IMD). Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Föreningen har solpaneler som gör att de boende får en lägre elkostnad.
Boarea: 35 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja Från markplan
Balkong: Ja
 

Toppskick och balkong med fantastiskt utsikt.

På Norra Sorgenfri finns nu möjlighet att förvärva denna bostad från 2021 som ger en härlig industriell känsla med råa betongväggar. Lägenheten är belägen på fjärde våningen med en ljuvlig balkong i söderläge, där man njuter av en fantastisk utsikt över trädkronorna. I hela lägenheten ligger vacker enstavsparkett och väggarna är rå och delvis målad betong. I bostaden erbjuds en kvadratsmart planlösning, stora fönsterpartier samt stilrena och moderna materialval. En välplanerad lägenhet som erbjuder kök/allrum/sovrum i öppen planlösning och helkaklat badrum med dusch och tvättmöjligheter. Högst upp i huset finns en gemensam takterrass med otrolig utsikt. Norra Sorgenfri är centralt beläget som länk mellan centrum och östra Malmö. Här bor man med närhet till grönskande parker, Värnhems kommunikationer samt ett stort utbud av trevliga caféer och restauranger i Rörsjöstaden och vid St Knuts torg. Detta koncept som andas nytänk erbjuder flertalet smarta lösningar för hållbarhet som tex. e.on next, solenergi, bilpool och lådcyklar. Ett boende utöver det vanliga både gällande arkitektur, hållbarhet och finansiering! Välkommen att boka in dig på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Sandra Irming
0761-70 20 40 sandra.irming@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Trygg säkerhetsdörr, vackert enstavsparkett och vita väggar välkomnar en in i hallen. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och bra plats för förvaring i garderober och städskåp.

Kök:

Smakfullt och modernt kök med utmärkt förvaring bakom luckor i grått som kombineras fint med svarta knoppar och rostfri bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av spishäll, inbyggd ugn, delad kyl och frys, integrerad diskmaskin och fläkt. Samma fina enhetliga enstavsparkett och betongväggar.

Allrum:

I öppen planlösning med köket finns ett kvadratsmart allrum, där det med lätthet inryms både bäddsoffa och matbord. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och helglasad balkongdörr ut mot bostadens trevliga och rymliga balkong. Även här åtnjuts den vackra enstavparketten och väggarna är betong.

Badrum:

Rymligt badrum helkaklat i stilrena färger såsom vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Här erbjuds lyxig takdusch med vikbara duschdörrar i glas, handfat med vit kommod, spegel och toalett. Det finns tvättmaskin kombinerad med torktumlare (Whirlpool). På bild står en annan tvättmaskin men den kommer bytas innan tillträde.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

A1306

Andel i årsavgift:

1.64088 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 76 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 81 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-03-29

Förening

Namn:

Brf ÖF 19

Organisationsnummer:

769637-7758

Allmänt om föreningen:

Brf ÖF 19 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 48 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även en bostadsrättslokal.

Föreningen bildades 2021 (äger marken).

Varje lägenhet har en IMD mätare som föreningen debiterar den boende för.

Mobilitetstillägget rör elcyklar och elbilspool som ägs av föreningarna tillsammans.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 21 garageplatser, 2 elbilsplatser, 2 MC-platser och 1 handikappsplats samt 1 st elpoolbil. Pris 950kr/månad för bil samt 500kr/månad för MC. Ingen kö i dagsläget. Det går även bra att nyttja systerföreningens platser.

Bredband/TV:

Bredband, TV och telefoni tecknas av bostadsrättsinnehavaren.
Fiber levereras av ”netatonce” så fort bostadsrättsinnehavaren kopplar in någon enhet så kommer dem kunna välja vilken leverantör och antal tjänster av denne, fungerar efter ca 15 min efter registrering.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns inga genomförda eller planerade renoveringar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har bundit sina lån i 20 år.

Det planeras en avgiftshöjning till hösten för att möta fördyrade driftskostnader (värme+el etc) ca 2 % ligger i styrelsen planer.

En överlåtelseavgift på 2,5 procent av prisbasbeloppet (2022: 1 208 kronor) betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 1 procent av prisbasbeloppet (2022: 483 kronor/pant) betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings ekonomiska plan 2022-07-06. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt mobilitetstillägg på 146 kr/mån tillkommer till månadsavgiften. Detta avser OurGreenCar (bilpool och lådcykelpool). Utöver detta tillkommer kostnad för hushållsel (IMD). Föreningen har individuell mätning och debitering av el.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I köpet ingår fyra stycken garderober, en hatthylla, tvättmaskin/torktumlare (Whirlpool).
Innan tillträde kommer en helt ny oanvänd Whirlpool tvätt/tork kombi maskin installeras i badrummet. (Tvättmaskinen på bild ingår inte).

Enligt ekonomisk plan är lägenhetsnumret A1306 och enligt ekonomisk förvaltare SBC är lägenhetsnumret 01306.
Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andelstal 0,0164100. Andel årsavgift: 1,64088%. Andel insats har ej specificerats.

Omgivning

Allmänt om området:

De norra delarna av Sorgenfri gör en spännande resa från rå industristad till ett nytt modernt bostadsområde. Här finns idag kulturhistoriskt intressanta byggnader som alla är en viktig del av Malmös utveckling. Dessa ska bevaras och restaureras så att industrihistorian integreras i det nya områdets identitet.

Norra Sorgenfri har genom sitt centrala läge, sin karaktär och sin storlek fantastiska utvecklingsmöjligheter.

Norra Sorgenfri är ett av Malmös största omvandlingsområden och ett förnyelseområde som är högt prioriterat av Malmö stad. Genom omvandling och förtätning tas många fördelar tillvara, inte minst i termer av god miljö och hållbart samhällsbyggande. Områdets läge och betydelse för Malmö gör att staden i denna planeringsprocess har varit, och även framöver bör vara, drivande och en motor för områdets omvandling och utveckling.

Norra Sorgenfri är centralt beläget som länk mellan centrum och östra Malmö. Flera faktorer påverkar att området anses moget för en omvandling. Dels pågår det utveckling i närliggande områden såsom kvarteret Rönnen och i Värnhemsområdet i stort. Området vid S:t Knut har på senare år blivit högattraktivt för boende.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.