Malmö, Nobeltorget
Bodekullsgatan 29B
1 695 000 kr
Avgift: 3 858 kr
Inkl. värme och VA. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv om 52 kr samt balkongtillägg om 260 kr tillkommer. Balkongtillägget betalas endast fram till 2022-12-31.
Boarea: 56 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Charmig, genomgående våning högt upp í huset med balkong i söderläge!

På en lugn gata i charmig funkisbyggnad anno 1945 presenterar vi nu denna genomgående tvårummare om 56 spatiösa kvadrat med ljusinsläpp från två väderstreck. Här erbjuds en välplanerad och luftig planlösning med ett fräscht kök och en rymlig balkong med utsikt över den lugna och grönskande innergården. Den här bostaden rent av andas ljusflöde och vi imponeras av såväl en väl tilltagen takhöjd, eftertraktad fiskbensparkett samt praktiska förvaringsmöjligheter.
Här bor vi i en trevlig förening bara ett stenkast från Nobeltorget med utmärkta kommunikationsmöjligheter samt närhet till S:t Knuts alla caféer, grönskande Folkets park och restaurang- och barliv på Möllan - Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Amar Karaman
0704-44 39 72 amar.karaman@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
12:00 - 12:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Du välkomnas vi in till en trevlig hall med vacker fiskbensparkett som vilar på golvet och klassiskt vitmålade väggar, ett genomgående inslag i stora delar av bostaden. Här finns plats för avhängning av såväl ytterkläder och skor. En rymlig garderob för dold förvaring finns bakom dörr i anslutning till hallen.

Kök:

Till vänster från hallen hittar vi det fräscha kök med ett vackert ljust brädgolv och gott om förvaringsmöjligheter. Här finns spis, ugn (2021), mikro (2019), fläkt (2021), diskmaskin (2021) samt kyl/frys (2019).

Vardagsrum:

Det generösa vardagsrummet bjuder in med ett magiskt ljusinsläpp genom det generösa fönsterpartiet. 40-talet gör sig påmint genom den vackra fiskbensparketten som löper vidare från hallen, fönsterbrädor i sten och den väl tilltagna takhöjden, vilket möter vitmålade väggar som inger en luftig känsla. Rummets kvadratmeter ger flexibla inredningsmöjligheter som rymmer både större soffgrupp samt matbord och annat möblemang om behov och önskemål finns.

Härifrån har vi även access till den ljuvliga balkongen i solsäkert söderläge. Som gjort för härliga sommarkvällar i lummig omgivning!

Sovrum:

Det rogivande sovrummet är placerat parallellt med köket och har samma härliga brädgolv som i köket samt tidlösa, vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsängen och kläder för årets alla säsonger i den inbyggda garderoben.

Badrum:

Halvkaklat badrum med vit kakel på väggarna samt ljust kakel på golvet. Badrummet är utrustat med wc, handfat, hyllor, spegel samt dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

15

Andel i årsavgift:

4.00923 %

Andel i förening:

3.97676 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1945

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 124 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-04-23

Förening

Namn:

Brf Sofieborg

Organisationsnummer:

746000-2269

E-post adress:

sofieborgbrf@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Sofieborg är en äkta förening som registrerades 1944 och innehar 26 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Adressen som föreningen innefattar är Bodekullsgatan 29A och 29B. Huset stod klart 1945 och marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2028-12-28.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötseln sköts av Fastighetsteamet.

Föreningen har en trevlig och lummig innergård som med fördel nyttjas i goda vänners sällskap. Cykelställ erbjuds på gården och cykelförråd finns att tillgå i källaren.
Gemensam tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum. Tvättid bokas med kalender.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering finns i området.

Bredband/TV:

Kabel-tv samt bredband via Tele2.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
1987 - Renovering värmeväxlare samt fönsterbyte
1992 - Byte av tappvattenstammar
1997 - Ny el
2004 - Nytt staket innergård
2005 - Takrenovering
2006 - Spolning av avloppsstammar
2010 - Värmeanläggningen byttes ut
2011 - Nytt låssystem
2011/2013 - Relining av avloppsstammar (Vertikalt/horisontellt)
2018 - Byte av entrédörrar, dränering av fastigheten samt renovering av fasaden (bytte plåt till puts). Dränering av fastigheten
2019 - Nya entrétrappor samt renovering och förstoring av balkonger
2021 - Spolning och filmning av avloppsstammar. Byte av inkommande vattenservis. Ny grind
2021 - utfördes byte av inkommande vattenservis

Föreningen planerar att se över samtliga radiatorer och även tvättstuga. I dagsläget inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande. De ser helst en större ägarandel (ca 40-50%) för den som bor i lägenheten

Ekonomi:

Föreningen höjde senast avgifterna med 5% 2021-01-01.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp (ca 1190 kr), betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vid pantsättning (ca 476 kr), betalas av pantsättaren.

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2021-05-09 samt den senaste årsredovisningen 2021-09-08. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten disponeras ett källarförråd och ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Nobeltorget, Östra Sorgenfri, Brantevik och Annelund ligger i Södra innerstaden av Malmö. I detta område finns ett rikt bostadsliv som är högt eftertraktat med ett torg som lockar många. Nobeltorget är ett grönt torg som ligger i närhet till den kända Nobelvägen och tar dig med enkelhet till resten av Malmö stad. Lantmannagatan och Amiralsgatan går också här och med den nya superbusslinjen som eventuellt ska bli spårvagnstrafik i framtiden är det med enkelhet du färdas runt i denna stadsdel. Vill du in till Malmö City eller Centralstationen tar det dig ca 10 min med buss att nå ditt mål. Nobeltorget fungerar som en målpunkt och mötesplats.

Bostäderna som finns i detta område och dess planlösning är omsorgsfullt genomarbetade med väl disponerade grönytor. Den röda tegelarkitekturen och de återkommande formerna gör att kvarteren är enhetliga utan att vara enformiga.

I närområdet finns ett bra utbud av matbutiker, videobutiker, pizzerior och vill du utöka ditt utbud så ligger Möllevångstorget och Folkets Park på ett bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenadavstånd. Här finns gott om restauranger och barer. Här finns även torghandel med frukt och grönt samt mat från världens alla hörn.

Utbildning och skolor i alla åldersgrupper upp till gymnasieålder ligger på skönt promenadavstånd.

I området finns boendeparkering samt gatuparkering som kan erbjuda möjligheter att gratis parkera sin bil. En del av föreningarna har p-platser som de boende kan hyra. Hör med din förening vad som gäller i ditt enskilda fall.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.