Malmö, Nobeltorget
Hässleholmsgatan 6
2 195 000 kr som utgångspris
Budgivning 2 115 000 kr
Avgift: 3 995 kr
inkl. värme, kabel-TV samt bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för bredband samt vatten tillkommer om 229 kr. Total månadsavgift blir 4 224 kr.
Boarea: 67 m2
areakälla: Faktisk uppmätning enligt svensk standard SS 021054
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Magisk 1930-talscharm på citynära läge.

Atmosfär och känsla är ledorden för denna förnämliga våning, utmärkt belägen på andra våningen intill attraktiva Folkets Park. Med imponerande attribut så som glädjande takhöjd med lamprosett, fantastiska fönsterpartier, vackra dörrar i original och sobra färg- samt materialval är denna bostad ett smycke i sig. Ett underbart hem som varsamt renoverats med bland annat elegant köksinteriör med utgång till njutbar balkong och ett lika elegant renoverat badrum i halvkaklat utförande bekvämt utrustat med dusch samt egen tvättmaskin. Addera därtill tidsenliga trätiljor samt en tilltalande planlösning med generösa allrumsytor, möblerbar halva som signerats med vacker tapet och dekorativ bröstpanel samt ett inbjudande sovrum med ypperlig förvaring. Detta är ett fantastiskt trivsamt hem som verkligen särskiljer sig från mängden och bjuder på både estetik och charm. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Jasmine Andersson
0733-71 88 48 jasmine.andersson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
12:30 - 13:00
Bokad visning. Bokning sker via formuläret på mäklarens hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

På andra våningen inviterar hallen med möblerbar halva som förser oss med ett vackert massivt såpaskurat (linoljesåpa) furugolv, tillsammans med tapetserade väggar med tapet från William Morris & CO (Honeysuckle) som ackompanjeras av dekorativ spegelpanel målat i Jotun vit ljung. Ansenlig takhöjd, platsbyggda skåp och hyllor samt kroklist (Maxi) signerad Gunnar Bolin är ytterligare glädjande attribut.

Badrum:

Badrummet som renoverades i samband med stambytet 2022 bjuder på ett halvkaklat utförande med schackrutigt klinkergolv med golvvärme i samspel med vitt blankt kakel (10x20 cm) på väggar. Interiören består av handfat från Duravit med blandare från IKEA (Hamnskär), kommod undertill med luckor i vitt (IKEA Metod), vägghängt wc, handdukstork och dusch med takdusch samt vikdörrar i klarglas. Dessutom finns här bekvämlighet i egen tvättmaskin från Electrolux (2021).

Kök:

Kök signerat IKEA (2021) med omlackerade luckor (Sävedal) i sobert grönt accentueras av ljus bänkskiva i laminat med vitt bistrokakel, öppna hyllplan i linoljesåpaskurade furuplankor och dekorativ knopplist med integrerad knivmagnet ovan. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys från IKEA (Tinad), integrerad diskmaskin från IKEA (Lagan), induktionshäll från IKEA (Grundad), varmluftsugn från IKEA (Matälskare) och fläkt från IKEA (Rytmisk). Här finns även en vinkyl från Norcool (2021) med lagringskapacitet för 18 flaskor och två separata temperaturzoner. Väggarna är målade i Jotun vit ljung och möter samma vackra furugolv liksom i hall. Gott om plats för ett större matbord finns intill det generösa fönsterpartiet som ackompanjeras av an delvis glasad terrassdörr ut till den solkyssta balkongen.

Vardagsrum:

Vidare in finner vi ett generöst tilltaget allrum som stoltserar med enhetligt furugolv i samspel med målade väggar i Jotun silke och ett ljusbringande fönsterparti som skänker än mer karaktär åt rummet. Här kan du med lätthet möblera med både soffa och matrumsmöblemang.

Sovrum:

I anslutning till hallens halva finns hemmets spatiösa sovrum beläget där vacker glasinfattad dörr bjuder in till ljuvlig stuckatur, målade väggar i Jotun silke, mjuk heltäckningsmatta och fantastiskt ljusbringande fönsterparti. Dubbelsäng och tillhörande möblemang får med lätthet plats och förvaring finns i garderobssystem längst med ena väggen samt såpabehandlade furuhyllor och två Malmbyråer från IKEA som extra bonus.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

2023-01-16

Lägenhetsnummer förening:

63

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

2.20973 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Aftonen 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1936

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 163 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2017-09-20

Förening

Namn:

Brf Aftonen

Organisationsnummer:

746000-4513

E-post adress:

info@aftonen.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Aftonen är en äkta förening som bildades 1936 i samband med byggnationen av bostadshuset på fastigheten. Föreningen består av 67 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Underhållsstädning av Servicebyrån.

I källaren finns två tvättstugor som är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Man tillåter delat ägarskap mellan tex förälder - barn om en av parterna bosätter sig i lägenheten. Juridisk person tillåts ej som medlem.

Övernattningsrum finns att hyra för ca 100 kr/dygn. Under stambytet byggdes det ett badrum i gästrummet (vilket inte fanns innan) så föreningen diskuterar att eventuellt höja priset, detta har ännu inte beslutats. Gästrummet finns beläget i trappen till Hässleholmsgatan 6. Rummet kan hyras i max fyra nätter per vecka och rymmer två personer.
Även hobbyrum för målning etc. finns i källaren och cykelställ under tak på innergården.

Välbesökt innergård med asfalt och trädäck. Utemöbler från Grythyttan med tillhörande parasoll ställs ut under vår- och sommarmånaderna och möjlighet att grilla finns.
Planteringar med färska kryddväxter finns för föreningens medlemmar. Gemensamma trapphusbalkonger mot innergården finns också att nyttja.

Föreningen tillämpar miljösortering. Matavfall sorteras separat i påsar som tillhandahålls kostnadsfritt av föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering i området. För mer information och ansökan kontakta gatukontoret Malmö. Pris f.n. ca 15 kr/dygn med boendeparkering.

Bredband/TV:

Kabel-TV finns via Ownit och ingår i månadsavgiften. För att kunna se de fria digitala kanalerna behövs en digitalbox. Se hemsidan.
Bredband via Ownit 250 Mbit/s, tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

Renoveringar:

2000 renoverades trappuppgångarna och säkerhetsdörrar installerades.
2003 byttes elstigare.
2004-2005 byttes tappvattenstammar till kök och badrum.
2005 kopplades bredband in.
2004-2006 byttes maskiner i tvättstugorna ut.
2007 relinades avloppstammar till kök och badrum. Man installerade även brandvarnare till alla lägenheter och bättrade på murfogen vid porten samt fogade om och målade om källarfönsterna.
2007-2007 byggdes trädäcket på innergården och nya planteringar sattes. Nya cykelställ under tak monterades.
2009 byttes källardörrarna.
2010 målades tvättstugan om och övernattningsrummet färdigställdes.
2012 renoverades fasaden och balkongerna. Samma år lades taket om och skorstenarna renoverades.
2013 Reparation av trasiga avrinningskanaler i fönster.
2015 Tvättmaskin.
2015 Staketet på innergården är utbytt med några nya brädor.
2017 Energideklaration.
2017 Nya Brandsläckare på vinden och i källaren.
2017 Spolning av stammar i kök och badrum.
2017 Uppfräschning av gästrummet .
2018 Fönsterrenovering, glasbyte och målning i samtliga lägenheter samt målning och oljning av portarna.
2018 OVK.
2018 Fräst bort beläggningar och lagat hål och sprickor i bottenplattan.
2021-2022 Stambyte av avloppsstammar. I samband med detta renoveras samtliga badrum.

Pågående renoveringar:
Stambytet är nästintill klart. I dagsläget åtgärdas det som påpekades under besiktningen och gästrummet färdigställs. Arbetet förväntas vara klart den 1:a november 2022.

För övrigt finns inga stora renoveringar planerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, så länge en part är bosatt i lägenheten.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5% 2023-01-01.

2021-01-01 höjdes avgifterna med 5%.
2019-04-01 höjdes avgifterna med 3%.
2017-07-01 sänktes avgiften med 4%.

Föreningen tar enligt stadgarna ut en överlåtelseavgift om 2,5% av pbb ca 1 208 kr och en pantsättningsavgift om 1% av pbb ca 483 kr/pant. Detta betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens egen hemsida www.aftonen.se
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-09-15. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften om 3 995 kr ingår värme, kabel-tv samt bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för bredband samt vatten tillkommer om 229 kr. Total månadsavgift blir 4 224 kr.

Andelstal är lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerat andelstal: 2,1255%. Andel av årsavgift: 2,20973%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Lägenheten är registrerad som 3 rok i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras idag som 2,5 rok.

Bostadsinnehavaren disponerar två källarförråd och två vindsförråd.

Säljare informerar om att det under samtliga golv (förutom det i "halvan") ligger undergolv i furu/gran. Det finns även plastmatta under befintligt golv i sovrum, även här med undergolv i furu/gran.
Ytterligare en dörr tillhörande lägenheten finns att tillgå. Denna finns i vindsförrådet.
Säljare informerar om att hyllor, vinglashängare och vinkyl i kök, hyllor och byråer i sovrummet samt tvättmaskinen ingår i köpet.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden 64 kvadratmeter. Enligt mätbevis är lägenheten uppmätt till 67 kvadratmeter.

Omgivning

Allmänt om området:

Nobeltorget, Östra Sorgenfri, Brantevik och Annelund ligger i Södra innerstaden av Malmö. I detta område finns ett rikt bostadsliv som är högt eftertraktat med ett torg som lockar många. Nobeltorget är ett grönt torg som ligger i närhet till den kända Nobelvägen och tar dig med enkelhet till resten av Malmö stad. Lantmannagatan och Amiralsgatan går också här och med den nya superbusslinjen som eventuellt ska bli spårvagnstrafik i framtiden är det med enkelhet du färdas runt i denna stadsdel. Vill du in till Malmö City eller Centralstationen tar det dig ca 10 min med buss att nå ditt mål. Nobeltorget fungerar som en målpunkt och mötesplats.

Bostäderna som finns i detta område och dess planlösning är omsorgsfullt genomarbetade med väl disponerade grönytor. Den röda tegelarkitekturen och de återkommande formerna gör att kvarteren är enhetliga utan att vara enformiga.

I närområdet finns ett bra utbud av matbutiker, videobutiker, pizzerior och vill du utöka ditt utbud så ligger Möllevångstorget och Folkets Park på ett bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenadavstånd. Här finns gott om restauranger och barer. Här finns även torghandel med frukt och grönt samt mat från världens alla hörn.

Utbildning och skolor i alla åldersgrupper upp till gymnasieålder ligger på skönt promenadavstånd.

I området finns boendeparkering samt gatuparkering som kan erbjuda möjligheter att gratis parkera sin bil. En del av föreningarna har p-platser som de boende kan hyra. Hör med din förening vad som gäller i ditt enskilda fall.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.