Malmö, Möllevången
Helsingborgsgatan 3
1 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 187 kr
inkl. värme, VA samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer för kabel-tv och bredband via Telenor.
Boarea: 37 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja Från markplan
 

Charmig enrummare med Folkets Park som närmsta granne!

En halv trappa upp i vacker 30-talsbyggnad finner vi denna välplanerade enrummare om 37 kvadrat. Här erbjuds en tilltalande planlösning med yteffektiva lösningar som kombineras på bästa sätt med en stilfull interiör, en tilltagen takhöjd, valv, lamprosett samt ett renoverat badrum i generös storlek. Här bor vi bara ett stenkast från grönskande Folkets park, S:t Knuts torg med mysiga caféer, grönsaksmarknaden på Möllevångstorget samt Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter. Perfekt för studenten, förstagångsköparen eller som övernattare. Hjärtligt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Jasmine Andersson
0733-71 88 48 jasmine.andersson@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 23 Augusti
18:00 - 18:30
Bokad visning. Bokning sker via formuläret på hemsidan.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via hiss från markplan når vi bostadens inbjudande hall som välkomnar med ett fint ljusinsläpp och en härlig rymd. På vänster hand finner vi avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor, och längre in erbjuds ytterligare förvaring i form av en vit garderob med praktiska skjutdörrar. På golvet vilar parkettgolv som ackompanjeras av vitmålade väggar.

Badrum:

Direkt till höger väntar det nyrenoverade badrummet från 2020. Här möts vi av mörkgrå klinkerplattor på golvet samt vitt kakel i satt i halvförband. Vidare erbjuds wc, regndusch med vikbara duschväggar i glas, handfat, spegelskåp, handdukstork samt extra lyx i vardagen i form av golvvärme. Kvalitetsdokument finns.

Allrum:

Fortsätter vi in i lägenheten når vi det ljusa allrummet med fortsatt parkettgolv under fötterna samt vitmålade väggar (2018). Här ges gott om plats för såväl soffmöblemang, säng, skrivbord och ytterligare förvaringsmöbler om så önskas. Den klassiska valvöppningen och dekorativa lamprosetten påminner oss om byggnadsåret, och vi blir bortskämda med det härliga ljusinsläppet för fönsterpartiet med utsikt över den grönskande Babelparken.

Kök:

Det charmiga köket går i tilltalande färgtoner med grå spegelluckor som matchas med rostfria beslag samt rostfri diskbänk och bakomliggande kakelplattor i beige nyans. Här erbjuds delad kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, ugn, spis samt kolfilterfläkt. Utrymme för matbord invid fönster som välkomnar förmiddagssolen, perfekt plats för dagens första kopp kaffe!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

01022

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

1.85247 %

Andel i förening:

1.718 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lagern 12

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1932

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Primärenergital: 159 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-01-18

Förening

Namn:

Brf Mandeln

Organisationsnummer:

769618-6175

Allmänt om föreningen:

Brf Mandeln bildades 2008, i samband med detta förvärvade de fastigheten Lagern 12 (äger marken). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och är belägen på adresserna Almbacksgatan 17, 17 A-B samt Helsingborgsgatan 3-5 i Malmö. I föreningen finns 36 lägenheter, varav 32 upplåts med bostadsrätt och 4 upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Fastighetens byggnad är uppförd 1932 och uppvärmning sker med fjärrvärme. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Gemensam tvättstuga finns på bottenplan och är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Cykelförråd finns både i källaren och på gården.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital. Kabel-TV ingår i månadsavgiften. Gemensamt bredbandsavtal, fiber finns indraget i fastigheten med Telenor.

Renoveringar:

1987 omfattande renoveringar av fastigheten, med bl.a. nya vatten- och avloppsstammar, ny el, omfogning av tegelfasaden, nya värmeväxlare, innergården anlades, montering av balkonger.
1987-1995 byte av tak har skett löpande
2007 renoverades samtliga fönster
2011 renoverades tvättstugan, nya maskiner installerades
2012 installerades fiberbredband i samtliga lägenheter
2013 målades samtliga fönster utvändigt, även sockeln målades in mot gården och ut mot gatan samt innergården fixades
2014 OVK genomfördes
2019 installerat nya maskiner och torktumlare i tvättstugan
2020 installerat porttelefoner
2022 fönsterbyte färdigställt

Kommande renoveringar/underhåll:
Föreningen planeras byta värmeväxlare under sommaren 2022 och göra injustering i varje lägenhet innan årets slut.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, så länge den som bor i lägenheten äger minst 10%.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2021-01-01, då höjdes årsavgifterna med 2%. Föreningen har som avsikt att höja avgifterna med ca 2% varje år. I dagsläget finns ingen beslutad avgiftsförändring.

Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.

I samband med överlåtelsen tas följande avgifter ut:
Överlåtelseavgift 1 208 kr (2,5% av pbb) samt pantsättningsavgift 483 kr (1% av pbb). Båda betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtade av berörd förening 2022-08-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften om 2 187 kr ingår värme, VA samt bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad tillkommer för kabel-tv och bredband via Telenor.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd med sluttande tak och nätdörr.

Andelstal: 1,718%
Andelstal årsavgift: 1,85247%
Andelstal kapital: 1,85247%
Andelstal är lämnade av föreningens ekonomiska förvaltare, SBC.

Ytterligare dörrar finns på vinden, i liknande skick som badrumsdörren.

Säljaren vill informera om att mikrovågsugn samt garderob i hallen ingår i köpet.

Kända fel och brister:
Segt dörrlås, svag fläkt i köket, trasig knapp på ugnen, säljaren är osäker på om ugnen är helt fungerande.

Omgivning

Allmänt om området:

Möllevången, som även kallas Möllan, är en stadsdel i Malmös innerstad kring Möllevångstorget och Folkets Park. Detta område har blivit en mycket populär del av staden och dess kulturliv växer ständigt i popularitet. På senare tid har man jämfört stadsdelen med Stockholms Södermalm!

Här får du uppleva utlandet i din egen hemstad. Torget omnämns som den plats i Malmö där olika nationaliteter samlas för att umgås, verka och leva tillsammans i en fantastisk symbios. Vänskap, värme och trivsel är ledord som Möllevången kan stolt stå för.

Torget har mycket att bjuda på med krogar, restauranger, nattklubbar samt en etnisk mångfald beträffande mat och affärer. Möllevången är ett färgstarkt område med mycket kultur, torghandel full av färsk frukt och grönt, restauranger med rätter från alla världens hörn och affärer med direktimporterade produkter av bästa slag i kvalitet och smak.

Kommunikationsmöjligheterna är goda med närhet till Triangelns tågstation, taxibilar runt hörnet och Malmös stadsbussar som passerar torget. Om du vill ta dig utanför Malmö har du endast tre minuters gångväg till Södervärns busstorg med många förbindelser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.