Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Möllevången
Monbijougatan 18
2 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 083 kr
I avgiften ingår vatten och värme. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 208 kr för bredband och telefoni.
Boarea: 63 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan!
Balkong: Ja
 

Modern och rymlig hörnlägenhet med stor inglasad balkong och fantastiskt ljusinsläpp!

Nu har vi möjligheten att presentera denna unika bostad med enastående ljusinsläpp och unik planlösning som nyttjar varje kvadratmeter på bästa möjliga vis! ! Bostaden bjuder både på en rymlig balkong med massor av kvälssol samt möjlighet till att skapa ett extra rum/arbetshörna för den som vill. Bostaden präglas av stilrent parkettgolv i samtliga rum som tillsammans med smakfulla materiallval skapar en oslagbar enhetlighet och trivsam atmosfär. Njut av det stilrena köket med generösa arbetsytor och vitvaror från Siemens. Den semiöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till utmärkta sällskapsytor för umgänge. Lägg därtill ett rofyllt sovrum med utrymme för optimala förvaringsmöjligheter och ett lyxigt, helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Här bor ni trivsamt i stabil förening med låg avgift och närhet till all tänkbar service och goda kommunikationer. Folkets Park, Möllevångstorget och S:t Knut ligger på kort promenadavstånd och vi tar oss snabbt med stadsbuss eller cykel till stadens nöjesliv.
Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Hava Shahgiriiva
0707-73 38 71 hava@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Beläget bekvämt en trappa upp tar vi oss enkelt upp till bostadens rymliga hall som välkomnar med ljus från rummets tilltagna fönsterpartier och inger en spatiös känsla alltigenom. Här finner vi gott om utrymme för goda förvaringsmöjligheter i form av garderober. Hallens vita väggar kombineras perfekt med det stilrena parkettgolvet som tillsammans med den ljusa interiören skapar en oslagbar enhetlighet.

Vardagsrum:

Bostaden öppnar vidare upp med ljus och rymd tack vare det generösa ljusinsläppet från rummets tilltagna fönsterpartier och balkong. Väggarna är målade i vitt och golvet är i stilrent ekparkett. Rummet är rymligt till storleken och här finns gott om plats för större soffgrupp. Vardagsrummet och köket ligger i semiöppen planlösning och skapar tillsammans generösa sällskapsytor. Härifrån når man även bostadens mysiga balkong som blir en härlig förlängning av vardagsrummet under sommartid. Här får ni gott om plats för utemöblemang för att avnjuta eftermiddags - och kvällssolen.

Kök:

I anslutning till vardagsrummet finner vi bostadens smakfullt valda kök med generösa arbetsytor. Köket är utrustat med glaskeramikshäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt avfrostningsfri kyl och frys från Siemens. Spiskåpa från Franke. Vidare finner vi även vita köksluckor från Vedum, bänkskiva i mörkare kulör och bänkbelysning i form av LED-list. Kaklet ovanför bänkskivan är kustgranit klinker från Centro och diskhon är från Vedum. Kökets mysiga fönsterpartier bidrar till både till härligt ljusflöde och mysig utsikt över balkongen.

Sovrum:

Bostadens rymliga sovrum ger utrymme för större dubbelsäng, sängbord. Rummet har tre inbyggda garderober för optimal praktisk förvaring. Vitmålade väggar i härligt samspel med parkettgolvet. Den ljusa interiören tillsammans ljusinsläppet från rummets fönster inger en luftig och rofylld atmosfär.

Badrum:

Från höger sida från hallen nås det stilrena helkaklade badrummet. Här finner vi spegelskåp från Svedbergs, kommod med porslintvättställ och underskåp, tvättställblandare från Tapwell, dusch bakom glasväggar, WC från IDO och handdukstork. Här finns även tvättmaskin och torktumlare från Siemens.. Väggarna är i vit, matt kakel från Centro fogat med diskret kakelfog i ljusgrått. Golvet är i stiligt grått klinker från Centro.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

D13

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Brf Bageriet 2

Organisationsnummer:

769618-4477

Kontaktperson:

.

E-post adress:

ordforande@bageriet2.se

Allmänt om föreningen:

Brf Bageriet 2 är en äkta förening som bildades och byggdes mellan år 2013-2014. I föreningen finns 75 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och är fördelade på två byggnader. Lägenheterna är uppdelade på följande vis: 1 RoK 1 st, 2 RoK 39 st, 3 RoK 27 st, 4 RoK 8 st. Adresserna är Helsingborgsgatan 12-14, Monbijougatan 18-20. Föreningen äger marken. Uppvärmning via fjärrvärme. Ekonomisk förvaltning via Bonea och teknisk förvaltning via Sydsverige AB.

Bostadsrättsföreningen Bageriet 2 ingår i en samfällighet med bostadsrättsföreningen Bageriet 1 avseende gård och garage.

Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren.
Miljöhus finns.

Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage, kösystem, ca 1000 kr/mån (40 platser).
P-plats för elbil med laddstation, ca 1300 kr + rörligt el (garaget).
P-plats, kösystem, ca 700 kr/mån (11 platser).
MC-plats, kösystem, ca 250 kr/mån.

Aimo-park tillhandahåller utomhusplatser (ej numrerade) under tak, dessa kostar 500 kr/månad
Både föreningens utomhusplatser samt Aimo-parks p-platser finns på gårdsplanen innanför grindarna på Helsingborgsgatan 14/16.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredbandsleverantör, Triple Play via Telia via fiber. Ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften på 208 kr/mån tillkommer för detta.

Renoveringar:

Godkännande måste ske om man önskar sätta upp markis.

Garantibesiktning utfördes 2016.
2017-2018 inglasning av balkonger.
2018 antogs nya stadgar samt fortsatt åtgärdande av PEAB av noterade avvikelse från tvåårsbesiktningen.
2019 Uppgradering av trapphusbelysning till LED-lampor
2019 juni genomfördes 5-årsbesiktning och åtgärder ska vara korrigerade/uförda senast oktober 2019 av PEAB.
2020 Laddstationer för elbilar monterade i garage (10 st)
2020 Trädgården på innergården har fått ny gräsmatta en nyplanterad häck ut mot gatan, ett par nya planteringar samt ett bevattningssystem.
2020 Uppdatering av elavläsningssystemet samt rengöring ventilationskanalerna.
2021 Rengöring av ventilationskanaler samt OVK. Målning av trapphus, entréer, miljöhus mm. Byte av elmätare för individuell avläsning (IMD). Fortsatt utbyte till LED-belysning.
2020 Uppfräschning av gårdarna mellan husen planeras.
Föreningen behåller schablondebitering av el tills vidare innan man vet hur slutsatsen av 5-årsbesiktningen blivit. Eventuellt installeras IMD senare; den som föreningen har idag men inte använder kommer att sluta supporteras av leverantören vid halvårsskiftet. Inget av det nämnda ska påverka föreningens ekonomi. (kontrollerat 2022-01-20)

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, med respektive andel till minst 85/15

Ekonomi:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och som sträcker sig till 2036.
Ingen planerad avgiftsförändring i dagsläget.
Under 2018 sänktes årsavgiften med 10%.
För 2019 var avgifterna oförändrade.
För 2020 sänktes årsavgiften med 5%.
I avgiften ingår bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

En föreningsstämma har beslutat att en fusionsplan ska tas fram för samgående med Brf Bageriet 1. Om senare stämmor röstar ja till samgående enligt den då framtagna planen så är samgående troligtvis aktuellt i årsskiftet 2022/2023.

En överlåtelseavgift tas ut om 1190 kr, som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1190 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Det är ok enligt föreningens trivselregler med gasol- eller elgrill på balkongerna. Kolgrillning är enbart tillåtet på innergården.

Ovanstående information är inhämtad från hemsida och styrelsemedlem och uppdaterad 2021-12-02. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

För mer information se: http://www.bageriet2.se

Omgivning

Allmänt om området:

Möllevången, som även kallas Möllan, är en stadsdel i Malmös innerstad kring Möllevångstorget och Folkets Park. Detta område har blivit en mycket populär del av staden och dess kulturliv växer ständigt i popularitet. På senare tid har man jämfört stadsdelen med Stockholms Södermalm!

Här får du uppleva utlandet i din egen hemstad. Torget omnämns som den plats i Malmö där olika nationaliteter samlas för att umgås, verka och leva tillsammans i en fantastisk symbios. Vänskap, värme och trivsel är ledord som Möllevången kan stolt stå för.

Torget har mycket att bjuda på med krogar, restauranger, nattklubbar samt en etnisk mångfald beträffande mat och affärer. Möllevången är ett färgstarkt område med mycket kultur, torghandel full av färsk frukt och grönt, restauranger med rätter från alla världens hörn och affärer med direktimporterade produkter av bästa slag i kvalitet och smak.

Kommunikationsmöjligheterna är goda med närhet till Triangelns tågstation, taxibilar runt hörnet och Malmös stadsbussar som passerar torget. Om du vill ta dig utanför Malmö har du endast tre minuters gångväg till Södervärns busstorg med många förbindelser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.