Malmö, Lönngården
Lönngatan 56B
1 050 000 kr utgångspris
Avgift: 1 978 kr
inkl. vatten & bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer obligatoriskt tillägg för värme om 550 kr/mån samt för kabel-TV & bredband om 139 kr/mån. Total månadsavgift blir 2 667 kr/mån. Föreningen har gemensam el/IMD och medlemmarna debiteras efter egen förbrukning.
Boarea: 42 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
 

Stilfull och välplanerad 30-talstvåa med genomgående planlösning!

På högt fint läge ges nu ett fantastiskt tillfälle att förvärva denna ljusa och kvadratsmarta 30-talstvåa i populära Brf Dannemora. Här erbjuds en välplanerad lägenhet med stilfullt modernt kök, helkaklat badrum, stort trivsamt sovrum och ett luftigt vardagsrum. Den omgjorda planlösningen skapar en öppen härlig känsla mellan vardagsrum och kök och erbjuder fina sällskapsytor. Stora fönsterpartier skänker ett underbart ljusinsläpp. I lägenheten finner vi också vackra tidstypiska attribut från 1930-talet såsom lamprosett, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Här bor du i en stabil och välskött förening med god ekonomi och trevlig innergård med fin grönska. Utanför porten finner vi grönskande Gullängen och på kort avstånd nås Mobilia, Södervärn, Möllan och Folkets Park. I området finns också utmärkta kommunikationer i form av både närliggande busstationer och Persborgs tågstation. Varmt välkommen på visning!

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 1,5 rok, men disponeras idag som 2 rok.

Visningar.

Söndag 21 Augusti
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas in i en rymlig och inbjudande hall med plats för hatthylla, skoställ och mindre byrå. Ljusa fräscha väggar matchas fint med mörkgrått klinkergolv som sedan övergår till ett ljust laminatgolv, vilket är genomgående i hela lägenheten.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljuskaklade väggar och grått klinkergolv. Tidlöst och stilrent! Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegel och duschhörna.

Kök:

Smakfullt renoverat kök med vita skåpsluckor som matchas snyggt med mosaik ovanför bänkskiva i svart. Ett underbart kök med med bra arbetsytor och utmärkta förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, inbyggd ugn i rostfritt, inbyggd mikro i rostfritt och fläkt i rostfritt.

Vardagsrum:

Öppet, ljust och luftigt vardagsrum som bjuder in med härliga sociala ytor och fantastiskt ljusinsläpp från rummets stora fönsterpartier. Här finner vi fina originaldetaljer från 1930-talet såsom vacker lamprosett och fönsterbänkar i sten. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp och matplats.

Sovrum:

Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och garderober/byråer. Från stora fönsterpartier ges ett strålande ljusinsläpp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

28

Lägenhetsnummer register:

1303

Inre reparationsfond:

605 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Raden 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 175 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-09-16

Förening

Namn:

Brf Dannemora

Organisationsnummer:

746000-1683

E-post adress:

brfdannemora@hotmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Dannemora är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1937 och fastigheten uppfördes 1938. Föreningens adress är Lönngatan 56A-F och bygganden består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 62 bostadsrättslägenheter. Föreningen äger marken.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen har tre tvättstugor. Två stugor med två tvättmaskiner, en tumlare och torkrum med avfuktare och en mindre stuga med en tvättmaskin, en tumlare och ett torkskåp.

Stor inhängnad innegård med grönska. Det finns en grillplats i trädgården (utanför C-trappan) och en uteplats (utanför A trappan).

Föreningen har gemensam el/IMD. Medlemmarna debiteras kvartalsvis (via månadsavin) och betalar för egen, faktisk förbrukning.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information se: https://malmo.se/Bo-och-leva/Bygga-och-bo/Utomhusmiljo/Boendeparkering.html.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och fiber-LAN från Telenor, hastighet 100Mbit. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 139 kr/mån.

Renoveringar:

1996 - Byte av samtliga vattenstammar i fastigheten.
2003 - Renovering av fönster, yttre bågar utbytta mot aluminiumbåtar i lägenheter och i trapphus.
2005 - Renovering och omläggning av taket.
2009 - Energideklaration och takrenovering.
2011 - Målning av väggar och tak i trapphusen. Under samma år installerades postboxar, lamparmaturer, tryckknappar och namntavlor. Det genomfördes även byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2012 - Relining av avloppstammar i hela fastigheten.
2014 - Förbättrad dränering runt husets grund. Under samma år installerades rörelsevakter i trapphus och källare för att minska elförbrukningen. Det genomfördes även en OVK-besiktning.
2015 - Målning av källarfönster och fiberindragning.
2016 - Renovering av tvättstugor.
2017 - plattsättning av gångar runt fastigheten samt ny uteplats. IMD, gemensam elmätning infört from 23/11- 2017. Varje hushåll debiteras för den egna strömförbrukningen.
2018 - Elektroniskt passersystem, elektronisk tvättstugebokning, ny värmepump, vattenreningssystem (filter) för effektivare värmedistribution.
2019 - Installation av nya termostater, injustering av termostater på fastighetens samtliga radiatorer. Avloppsspolning, relinade rör. Energideklaration.
2020 - OVK, byte av styrenhet i fjärrvärmesystemet, låsbart cykelrum och automatisk belysning på vinden.
2021 - Installation av rökdetektorsystem och lysande utrymningsskyltar.

Kommande/planerat underhåll:
Byte av fönster och fasad ligger i underhållsplanen, år/datum för detta är dock inte fastslaget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna med 5%, 2022-01-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1207,50 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-05-24. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Läs mer på föreningens hemsida, www.dannemora.org

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelsprocent: 1,55621%
Andelsprocent kapital: 1,55621%
Andelsprocent årsavgift: 1,55994%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Lägenheten har en inre reparationsfond på 605,36 kr.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är lägenheten registrerad som 1,5 rok, men disponeras idag som 2 rok.

Omgivning

Allmänt om området:

Lönngården är en stadsdel belägen i södra Malmö varifrån man har närhet till det mesta. Möllevången med dess begivenheter ligger bara ett stenkast bort, även Nobeltorget med sitt stora utbud av butiker. Tillgängligheten till god mat samt spännande butiker är några av många positiva saker som utmärker denna stadsdel.

Bor man på Lönngården så är en av fördelarna just kommunikation. Här är det promenadavstånd till det mesta, samtidigt som utbudet av kollektivtrafik är utomordentligt bra. Ett stenkast bort finner man Södervärn med sitt rikliga utbud av kollektivtrafik. För tågpendlaren så är resan till Triangeln inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Inom promenadavstånd finns ett rikligt utbud av restauranger och caféer. Här kan man avnjuta sushi, pasta samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett fantastiskt utbud. Den som vill äta enkel husmanskost finner givetvis även det. Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i området.

Flertalet skolor ligger i området vilket är fördelaktigt för barnfamiljerna.

Fortsätt på Lönngatan så kommer vi till Jägersro. Ett mycket trivsamt område för barnfamiljer, här ligger flera trevliga villakvarter i Jägersro Villastad, här finns även en del bostadsrätter.

Även i Jägersro finns flertalet skolor. Mest känt är området för sin stora trav arena som uppfördes 1907. Här anordnas varje år mer än 100 travlopp. Jägersro Center är ett stort shoppingcenter som har det mesta att önska i form av butiksutbud.

Runt omkring i området ligger även flera barnbutiker/leksaksbutiker, perfekt för alla barnfamiljer!

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.