Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Lindeborg
Dansörgatan 5
1 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 590 kr
Inkl. Värme, VA, Kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Boarea: 62 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Charmig tvårummare med en härlig västerbalkong!

Här får du möjlighet att förvärva denna otroligt fina tvårummare på härliga Lindeborg, med 62 välplanerade kvadratmeter. Lägenheter bjuder på ett renoverat kök, rymligt sovrum och ett härligt vardagsrum med utgång till den underbara balkongen i västerläge! Bo på perfekt läge med bekvämligheter så som promenadavstånd till Hyllies tågstation, City Gross och Svågertorp. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Sharon Ma
Rabii
0701-42 32 09 sharon.ma@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas av en trevlig hall där vi möts av fint parkettgolv samt vitmålade väggar som är genomgående för hela lägenheten. Här finns gott om utrymme för hatt- och skohylla, även gott om plats för att möblera med ytterligare förvaringsmöbler.

Kök:

Vidare in i lägenheten hittar vi ett stilrent kök med matplats för 4 personer samt fönsterparti som ger ljuvligt ljusinsläpp, goda förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor som har kombinerats fint med den kaklade väggen och bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med induktionsspis, köksfläkt. integrerad diskmaskin, kyl/frys från Samsung, integrerad ung och mikro. Lägenheten bjuder även på egna tvättmöjligheter med en kombimaskin från LG!

Vardagsrum:

Näst intill finner vi det otroligt rymliga vardagsrummet som är stort nog för att möblera med större soffgrupp och tillhörande möblemang. De generösa kvadratmeterna ger även plats för kontorshörna om så önskas.

Sovrum:

Här inviterar ett underbart ljust och väl tilltaget sovrum, där stora fönster släpper in rikligt med ljus och ackompanjeras av balkongsdörr ut till den västervända balkongen, inglasade kvadrat som är perfekt vänd från insyn. Här ute njuter man av det lugna, trivsamma läget och man kan enkelt välja om man önskar ha glasskjutpartierna fördragna eller öppna. Sovrummet har bra med förvaringsutrymme bakom praktisk skjutdörrsgarderob längst med ena väggen.

Badrum:

Badrummet som är i helkaklat utförande med grå klinker och grått kakel. Välutrustat med stor dusch bakom glasdörr, handfat med vit kommod samt wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

375

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

0.14222 %

Andel i förening:

0.14222 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skådespelaren 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1979

Energideklaration:

Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-04-18

Förening

Namn:

HSB Brf Sofieholm

Organisationsnummer:

746001-0734

E-post adress:

hsb.lindeborg@telia.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Sofieholm är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Balettmästaren 1, Hyllie 165:69, Hyllie 165:70 samt Skådespelaren 1 och 2. Föreningens mark innehas med tomträtt, nuvarande avtal löper ut 2026-12-31. Föreningens byggnader färdigställdes år 1972-1973 och består av elva flerbostadshus innehållande sammanlagt 573 lägenheter samt 9 lokaler, varav 577 är upplåtna med bostadsrätt och fem med hyresrätt.

Gemensamma utrymmen:
Det finns två tvättstugor i källaren med två tvättmaskiner och torktumlare i vardera i höghusen och en tvättstuga med två tvättmaskiner och torktumlare i låghusen. Två torkrum och ett mangelrum. Barnvagnsrum, hobbyrum och ett förråd till varje lägenhet i källaren.
De stora grönområdena inom föreningen och parkerna på Lindeborgsområdet ger fina möjligheter till olika typer av aktiviteter, från bollspel för de yngre till promenader och grillning för de äldre. Barnen kan leka i lugn och trygg miljö.

Äger föreningen marken:

Föreningen innehar marken med tomträtt, avtalet gäller till 2026-12-31.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller cirka 356 garageplatser (337kr/mån) och 154 p-platser (133 kr/mån) för uthyrning, kösystem tillämpas.

I Dagsläget finns fåtal garage- och p-platser lediga (2022-06-07). Personbil som är registrerad måste vara folkbokförd i lägenheten.

Bredband/TV:

Grundutbud kabel-TV levereras via Sydantenn, ingår i avgiften. Bredband via Bahnhof, ingår i avgiften.

Renoveringar:

Genomförda underhåll:
2012 omläggning av tak på låghusen, byte av garageventilation, byte av värmepumpar och styr- och reglerutrustning.
2013 uppsättning av passersystem på samtliga källardörrar från trapphus, nya planteringar vid infarterna och uppsättning av smidesställningar för klätterväxter, tilläggsisolering på vindarna, utbyte till ledbelysning i källargångarna, utbyte ledbelysning i höghusen.
2014 renovering av pumpgropar i garagen, installation av kameraövervakning i miljöhusen, installation av utrymningslarm i källare, anläggning av nya rabatter vid garageinfarterna, byte av gavelbelysning vid källarnedgångar, uppsättning av nya uplights på höghusgavlar mot gatorna och utbyte till ledbelysning i garagen.
2015 nya lock till inspektionsluckor och uppstigningsluckor, intäckning av uppstigningsluckor på höghustak, renovering av garagen, underhåll av lekplatserna, rensning av ventilationssystem, spolning av spillvattenledningar samt byte av frånluftsfläktar på låghus.
2017 gemensam el infördes, hjärtstartare har installerats i källarna, förstärkningsbelysning har installerats vid garageinfarter samt uppfräschning av gångbanor och uteplatser.
2018 takplåtar på norrläge har tvättats, energideklaration utfördes, nyplantering har skett på uteplatser vid Dansörgatan och Aktrisgatan, ny hiss har installerats på Aktrisgatan 20, brandsläckare har installerats i källare och garage, solceller installerades på tak (låghus Regissörgatan 13, 15-17, Dansörgatan 5, 7 och 9 samt Aktrisgatan 5,7 och 9), förstärkning av mobiltäckning för nödnummer 112.
2019 nyplantering har gjorts vid garageinfarterna.
2020 byttes hissarna i samtliga 8-våningshus.

Planerade:
Framöver planerar föreningen att renovera fönster, renovera vattenstammar samt installera laddningsstolpar, inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Tvättutrustning byts ut löpande.
Relining pågår.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägandeskap. Kravet är att den som bor i lägenheten minst äger 10% .

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-04-01, då höjdes avgifterna med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen: Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp vid pantsättning. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en årsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen tillämpar gemensam el, man debiteras utefter faktisk förbrukning varje månad med 3 månaders eftersläpning.

Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/sofieholm
Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Bostadsrätten är pantsatt.

Säljaren disponerar över ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lindeborg är ett populärt område som ligger i Malmös södra delar och består till största delen av flerbostadshus i varierande storlek. Området är trivsamt med välskötta grönområden och bostadsrättsföreningar. Närservice finns här, men du har även nära till stora köpcenter såsom Emporia och Mobilia. I området finns både Svågertorps förskola samt Lindeborgskolan som har elever från förskoleklass till nionde klass.

Pendlingsmöjligheterna och kollektiva kommunikationer från området är mycket goda och är en bidragande orsak till att området har ökat i popularitet. Med bil tar man sig snabbt ut på motorvägen som leder mot Bunkeflo i väst och Lund norrut. Möjligheterna att pendla till Köpenhamn och vidare in i Danmark är perfekta härifrån med närheten till Hyllie station och Svågertorp. I samband med att Emporia byggdes har samtidigt nya tågstationer kommit till och lett till att det har blivit enklare att ta sig in till centrum. Med stadsbuss tar du dig även snabbt in till Malmös centralare delar.

Närheten till handelsområdet på Svågertorp med IKEA i spetsen finns samt även flertalet andra stora kedjor. Du har även nära till de båda köpcentrumen Emporia och Mobilia som har gjort att området har blivit mycket populärt. Närservice finns även i området i form av ett Ica Nära som ligger i anslutning till Lindeborgstorget.

Området har även tillgång till nödvändigheter såsom vårdcentral och folktandvård. Här finns även en sporthall där det bedrivs diverse verksamheter. Området är generellt grönt och det finns olika lekplatser för familjer att besöka.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.