Malmö, Lindeborg
Koristgatan 26
1 695 000 kr som utgångspris.
Budgivning 1 695 000 kr
Avgift: 3 855 kr
Inkl. Värme, VA, Kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Boarea: 65.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 6 av 8
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Rymlig gaveltvåa högt upp i huset i eftertraktade Lindeborg!

Äntligen en rymlig tvårummare högt upp i huset, med ljusinsläpp från två väderstreck och balkong från vardagsrummet! Här får du möjlighet att förvärva denna otroligt fina tvåa på härliga Lindeborg, med 65,5 välplanerade kvadratmeter. Bo på perfekt läge med bekvämligheter så som promenadavstånd till Hyllies tågstation, City Gross och Svågertorp. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Sharon Ma
Rabii
0701-42 32 09 sharon.ma@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 18 Augusti
16:30 - 17:00
Boka via hemsida eller kontakta mäklaren!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar hissen upp till sjätte våningen där vi möts av trevlig hallmiljö med gott om förvaringsmöjligheter bakom stor och praktisk garderob längre in i hallen. Det finns även gott om utrymme för hatt- och skohylla om så önskas.

Kök:

Lägenheten öppnar upp mot ett stilrent kök som totalrenoverats 2020. Här finns utmärkt med förvaringsutrymme bakom vita skåpsluckor som kombineras fint med ljus bänkskiva. Köket erbjuder integrerad kyl/frys, induktionshäll (Siemens), ugn (Samsung), köksfläkt (Samsung), mikro (Samsung) och integrerad diskmaskin (Ikea). Här finns bekvämt med plats för fyra personer mot fönsterparti som tillför extra ljusinsläpp.

Vardagsrum:

Vidare in i lägenheten hittar vi vardagsrummet. Det är generöst till storleken och rymmer plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Vi har stora fönsterparti med härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Vi har även utgång till den underbara inglasade balkongen, stor nog att möblera med loungegrupp. På golv ligger snyggt vitlaserat parkettgolv tillsammans med ljusa väggar.

Sovrum:

Från hallen når vi bostadens sovrum. Rymligt till storleken och här finns plats för större säng, samt ytterligare förvaring i den snygga garderoben längst med ena långsidan. Även här hittar vi fint vitlaserat parkettgolv som kombineras med mörkmålade väggar.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljust kakel och klinkers på golv. Badrummet är utrustat med dusch, spegelskåp, handfat med kommod och wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

143/LM-1501

Andel i årsavgift:

0.24889 %

Andel i förening:

0.24889 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Stolpalösa 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1973

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 75 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-04-28

Förening

Namn:

HSB Brf Lindeborg

Organisationsnummer:

746001-0759

E-post adress:

hsb.lindeborg@gmail.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Lindeborg är en äkta bostadsrättsförening och bildades när husen byggdes år 1973. Föreningens adress är Koristgatan 4-26 och Statistgatan 4-20 och består av flerbostadshus fördelat på fyra höghus och tre låghus med totalt 385 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB i Malmö. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för alla lägenheter.
Föreningens mark upplåts med tomträtt. Nytt tomträttsavtal omförhandlades 2017 och löper med en 10-års period till och med 2026-12-31.

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Denna avläses en gång i månaden och debiteras varje månad på avgiftsavin.

Det finns en tvättstuga i låghusen och två tvättstugor i höghusen. Samtliga är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och två torkrum samt en mangel.

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelrum, pingisbord/biljardbord och hobbyrum samt ett motionsrum. På föreningens gård finns det även utemöbler och grill att tillgå under sommarhalvåret.
Plats i cykelförråd kostar 21 kr/mån att hyra.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträttsavtal

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 194 garageplatser, kostar ca 337 kr/mån och det finns även 145 parkeringsplatser, kostar ca 133 kr/mån. Samtliga garageplatser har ca tre års väntetid. Kösystem tillämpas. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser på Koristgatan, men man måste ha en personbil som är registrerad på någon som är folkbokförd hos föreningen.

Bredband/TV:

Kabel-TV (startutbudet) via SydAntenn och bredband 1000/1000 Mbit/s samt IP-telefoni via Bahnhof, ingår i avgiften.

Renoveringar:

2002-2003 utbyggnad balkongerna 80 cm, ny inglasning.
2009-2010 ombyggnad och renovering av gårdsbjälklag samt renovering av utemiljön (parkeringar och belysning).
2010 renovering värme, ventilation, el, hissar, tvätt utrustning, tak, mark.
2011 ny belysning vid p-platserna o garage, automatisk belysning i garaget, målning av garage, anläggning lekplats och gräsmattor.
2013 byte av värmeväxlare och reglersystem av värmesystem, renovering av toaletter i källare, byte av tvättmaskiner och torkskåp.
2014 ny upphandling av TV-kanaler, elektroniskt bokningssystem för tvättider, Installation brandalarm tvättstugor och källare.
2015 byte av värmeväxlare och reglersystem av värmesystem, byte av takbeläggning låghusen, rensning av ventilationskanaler, byte av ventilationsaggregat garage, byte av fläktaggregat låghus, installation av torkskåp, byte av torktumlare och tvättmaskiner, kompletterande planteringar och murar längs garagesida mot låghusens gavlar.
2016 spolning av avloppsledningar och OVK-besiktning är genomförd. Under samma år har byte av gårds- och trapphusbelysning skett. Det har även genomförts byte av elmätare för individuell mätning av elförbrukningen.
2019 relining av avloppsledningar för dagvatten och spolplattor. Renovering av oljeavskiljare och spolplattor i garagen.
2020 Nya hissar.
2020 föreningen har installerat solceller.

2022 föreningen har påbörjat byte/relining av avloppstammar i källaren.

Föreningen planerar att göra fönsterbyte och byte av tappvattenstammar inom en fyraårsperiod.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, det är krav på att den som bor i lägenheten äger minst 20%.

Ekonomi:

Föreningen avser att höja avgiften med 2 % varje år t.o.m. 2026.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om (1 % av årets prisbasbelopp).

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se ytterligare info på föreningens egen hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/lindeborg

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar över ett källarförråd.

Säljaren informerar att garderoben i sovrummet ingår i köpet.

Lägenheten är pantsatt.

Omgivning

Allmänt om området:

Lindeborg är ett populärt område som ligger i Malmös södra delar och består till största delen av flerbostadshus i varierande storlek. Området är trivsamt med välskötta grönområden och bostadsrättsföreningar. Närservice finns här, men du har även nära till stora köpcenter såsom Emporia och Mobilia. I området finns både Svågertorps förskola samt Lindeborgskolan som har elever från förskoleklass till nionde klass.

Pendlingsmöjligheterna och kollektiva kommunikationer från området är mycket goda och är en bidragande orsak till att området har ökat i popularitet. Med bil tar man sig snabbt ut på motorvägen som leder mot Bunkeflo i väst och Lund norrut. Möjligheterna att pendla till Köpenhamn och vidare in i Danmark är perfekta härifrån med närheten till Hyllie station och Svågertorp. I samband med att Emporia byggdes har samtidigt nya tågstationer kommit till och lett till att det har blivit enklare att ta sig in till centrum. Med stadsbuss tar du dig även snabbt in till Malmös centralare delar.

Närheten till handelsområdet på Svågertorp med IKEA i spetsen finns samt även flertalet andra stora kedjor. Du har även nära till de båda köpcentrumen Emporia och Mobilia som har gjort att området har blivit mycket populärt. Närservice finns även i området i form av ett Ica Nära som ligger i anslutning till Lindeborgstorget.

Området har även tillgång till nödvändigheter såsom vårdcentral och folktandvård. Här finns även en sporthall där det bedrivs diverse verksamheter. Området är generellt grönt och det finns olika lekplatser för familjer att besöka.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.