Malmö, Kronborg
Bobergsängen 6B
895 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 499 kr
inkl. värme och vatten. Obligatoriska tillägg för kabel-tv samt bredband om 100 kr respektive 155 kr tillkommer.
Boarea: 26.1 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Välplanerad etta med stor balkong på trevligt läge!

På ett omtyckt område, omringad av träd och grönska, hittar du denna härliga etta med stor balkong och öppen planlösning. Den perfekta första lägenheten eller studentboendet, belägen bara ett stenkast från Pildammsparken med flertalet restauranger och kommunikation precis runt hörnan. Från balkongen har du fantastiska möjligheter att sitta och njuta i solen med en skön vy ut över trädtopparna. Lägenheten bjuder in med ett kreativt tänk där smarta och snygga lösningar på den begränsade boytan ger dig allt du behöver på 26 kvm. Det renoverade köket med diskmaskinen och det stora fönstret sätter fin prägel på hemmet. Varmt välkomna på förhandsvisning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Sofi Fridolf
0722-24 46 16 sofi.fridolf@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 25 Augusti
18:00 - 18:30
Premiärvisningvisning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 28 Augusti
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas in av mörkt stengolv och vita väggar. Det stora skjutdörrarna med speglar från golv till tak är en fin detalj som dessutom döljer en ordentlig garderob med gott om förvaringsutrymme.

Kök:

Renoverat kök med vita skåpsluckor, en mörk bänkskiva och stänkskydd med vitt tegelmönster. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar parkett. Både ugn med kombinerad micro och diskmaskin är inbyggda och utöver det finns glashäll, kyl med frysbox, diskho och fläkt. I övergången mellan kök och allrum finns det möjlighet att ha matbord med stolar.

Vardagsrum/Sovrum:

Rummet är generöst med bra takhöjd, vita väggar, fint parkettgolv och stora fönstret. Här finner vi dörren ut till den väl tilltagna balkongen som har trall och gott om plats för möbler. Här kan du sitta och njuta i solen, odla, dekorera och skapa din egen trädgårdsoas mitt i storstaden. Rummet inreds med säng och soffa efter behov och önskemål.

Badrum:

Det halvkaklade badrummet är inrett med så som handfat, kommod, spegelskåp och wc samt badkar. Golvet i svart klinkers och övriga väggar är vita.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

19

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

2.499 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lolland 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1948

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 113 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2018-12-19

Förening

Namn:

Brf Lolland

Organisationsnummer:

746000-2194

E-post adress:

brf.lolland@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Lolland är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1948, i samband med att byggnaden stod färdig. Föreningens adresser är Bobergsängen 6A-B och består av 24 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.
Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
En tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum.
Cykelförråd.
Gemensam, trevlig innergård med sittplatser och grillmöjligheter.

Föreningen köpte loss tomten 2021.

Äger föreningen marken:

Ja sen mars 2021.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. I området finns boendeparkering, för mer information om detta kontakta Malmö stad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Ownit 100/100 Mbit. Kostnad för Kabel-TV samt bredband tillkommer som obligatoriska tillägg till månadsavgiften om 100 kr respektive 155 kr.

Renoveringar:

2002 byte av stigarledningar för el.
2006 fönster och balkongdörrar byttes ut.
2009-2010 renovering av tappvattenstammar samt relining av avloppsstammar.
2015 målning av trapphus.
2016 renovering av fasaden.
2021 byte av tappvattenledningarna.
2022 nya cykelställ sattes upp.

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Det viktiga är att den som bor här har ett ägande i föreningen.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes avgiften med 10%. Nästa höjning kommer vara på 10% den 1/1-23 och året därpå kommer höjningen vara på 8%. Föreningen har valt att göra regelbundna höjningar för att slippa göra stora höjningar enskilda år, detta är även planen framöver. Detta är för att finansiera köpet av marken som skedde mars 2021.

Föreningen tar ut följande avgifter vid en försäljning:
Överlåtelseavgift: 1 208 kr (2.5% av basbeloppet) betalas av bostadsrättshavaren, se stadgar.
Pantsättningsavgift: 483 kr (1% av basbeloppet) betalas av bostadsrättshavaren, se stadgar.

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, 2022-07-19. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant i föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick.
Andelstal förening: 2,4990 %
Andelstal årsavgift: 2,4990 %

Månadsavgift om 2499 kr/månad inkl värme och vatten. Obligatoriska tillägg för kabel-tv samt bredband om 100 kr respektive 155 kr tillkommer.

Säljaren vill upplysa om följande kända fel/brister:
Spricka i badrumsgolvet.
Repa i vardagsrumsgolvet.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Stor balkong i härligt söderläge.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.