Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Hyllie
Friggs Gränd 16
1 645 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 365 kr
inkl. värme och kallvatten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer på angiven månadsavgift och avser tv, bredband och ip-telefoni via Telia Triple Play.
Boarea: 39 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Kvadratsmart etta på attraktivt läge med söderbalkong!

Nu finns möjlighet att förvärva denna välplanerade etta på attraktivt läge i Hyllie! Lägenheten bjuder på stilren interiör och tilltalande planlösning med praktisk sovalkov. Rymlig balkong i soligt söderläge nås dessutom från köksdelen. Stabil förening med låg månadsavgift och på Friggs Gränd bor du med endast någon minuts gångavstånd till Hyllie Station, Emporia, City Gross och grönskande omgivningar. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Anni Johansson
0708-23 09 82 anni.johansson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar hissen till andra våningen där hallen välkomnar med smakfull ekparkett på golv tillsammans med släta vita väggar, vilket är genomgående i hela bostaden. På vänster sida finns gott om plats till förvaring bakom spegelbeklädd skjutdörrsgarderob.

Allrum och sovalkov:

Vidare in öppnar lägenheten upp med allrum som rymmer gott om plats för såväl soffgrupp som matbordshörna. Ekparkett på golv kombineras med släta vita väggar. Praktisk sovalkov där det finns plats för dubbelsäng samt ytterligare garderob till förvaring.

Kök:

Vita köksluckor (Vedum) kombineras med vitt kakel och grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl och frys (Siemens), fläkt (Franke), spishäll (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens), mikro och ugn (Siemens). Från köket nås vidare den sköna balkongen belägen i soligt söderläge där vi kan njuta av fri utsikt över Allétorget!

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna tillsammans med mörkare klinkers på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, dusch bakom glasvägg samt kombimaskin (Siemens).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

8-1103/LM1103

Andel i årsavgift:

0.54118 %

Andel i förening:

0.5412 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Höder 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Energideklaration:

Utförd
Datum: 2020-05-31

Förening

Namn:

Brf Hyllie Gränd 1

Organisationsnummer:

769632-1822

E-post adress:

styrelsen@hylliegrand1.se

Allmänt om föreningen:

Brf Hyllie Gränd 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 139 nyproducerade moderna lägenheter där JM var byggherre. Första inflyttning var hösten 2018- våren 2019. Lägenheterna består av 1-5 rum och kök om 27-109 kvadratmeter. Total boarea är 8 473 kvadratmeter. Föreningen äger marken.

Grönskande innergård med perenner, träd, buskar och en lummig pergola samt pingisbord. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan, adressen är Bures Gata 15. Miljörum finns på första våningen för källsortering av sopor, där det även finns cykelrum och barnvagnsrum.

Vattenburet radiatorsystem. Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten och medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning. Mätare för individuell varmvattenmätning finns till varje lägenhet.

Föreningen har ett bygglov för inglasning av balkonger och uteplatser som vetter mot innergården (dock ej för gårdsvända balkonger på Friggs Gränd 12 i dagsläget) . Bygglov beviljades 2020-01-14 och är giltigt i fem år framöver. Lägenhetsinnehavaren bekostar själv inglasning av balkong/uteplats. Bygglov gäller ej för balkonger som vetter mot gränden.

Om du har lägenhet i markplan ansvarar du själv för att sköta om växter och markbeläggning på uteplatsen. Kontakta styrelsen om du har några frågor. Marken i anslutning till bostadsrätten ingår i bostadsrätten, enligt ekonomisk plan (upplåten med bostadsrätt). Omfattningen framgår av upplåtelseavtal. Föreningen äger marken.

Riksbyggen är sedan januari 2021 ekonomisk förvaltare i föreningen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett eget garage under huset som består av 57 st. garageplatser och några av dem med laddningsmöjligheter för el-bil. Kostnad för vanlig garageplats är 1070 kr/månad och för el-bil kostar garageplats 1420 kr/månad. Föreningen har även 8 st. MC-platser i garaget som kostar 355 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det är ca 31 personer i kö för en garageplats, men en MC-plats är ledig i nuläget.


Enligt ett 25-årigt avtal med Malmö Kommun har föreningens medlemmar rätt att hyra 27 st. platser i intilliggande parkeringshus. Kösystem tillämpas. Kontakta P-Malmö för information kring parkering i detta garage.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer på månadsavgiften (220 kr/mån) och avser tv, bredband och ip-telefoni.

Renoveringar:

Då byggnaden uppfördes 2018 finns inga planerade renoveringar i dagsläget.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägarandel är 10% för den/de personer som ska bo i lägenheten.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 3% under 2021. Budget för nästkommande år läggs på höstens budgetmöte, som planeras att hållas i oktober.

Mätare för individuell varmvattenförbrukning finns till varje lägenhet. För närvarande debiteras denna varje månad men kommer framöver att faktureras per kvartal. Varmvatten debiteras på föreningens avier. Respektive medlem ansvarar själv för sitt el-abonnemang.
Vid överlåtelse av bostad går debiteringen av tidigare förbrukning över på nästa ägare.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg på 220 kr/månad till kommer på angiven månadsavgift och avser Telia Triple Play (tv, bredband och ip-telefoni).

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Säljarna önskar upplysa om att följande ingår i köpet: plisségardiner och rullgardin vid sovalkoven.

Individuell mätning och debitering av varmvatten.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.