Malmö, Hyllie
Friggs Gränd 12
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 348 kr
inkl värme. Kostnad för varmvatten tillkommer. Ett obligatoriskt tillägg om 220:-/månad tillkommer för Telia Triple Play.
Boarea: 35 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1.5
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Väldisponerad etta högt upp i huset med stor balkong!

Välplanerad etta om 35 kvadratmeter belägen högt upp i huset på våning tre. Tidlöst stilrena materialval i hela lägenheten tillsammans med en stor gårdsvänd balkong med möjlighet att glasa in. Genomtänka förvaringslösningar tillsammans med en optimerad planlösning med möjlighet till två rum och kök, samt ett generöst ljusinsläpp tack vare stora fönster. Här bor du på perfekt läge i Hyllie med stationen ett stenkast bort, perfekt för dig som pendlar. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Boney Petrovic
0728-75 20 65 boney.petrovic@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 8 December
17:00 - 17:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 11 December
12:00 - 12:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med en tidlös kombination av vita väggar och ekparkett, vilket är ett genomgående inslag för hela bostaden. Gott om plats för förvaring av ytterkläderna erbjuds i vit garderob.

Allrum:

Allrummet är härligt generöst med massor av ljusinsläpp ifrån både stora fönster och ljusbringande terrassdörr, som förstås leder ut till den rymliga balkongen där man mer än gärna njuter av solen när vädret tillåter. Allrummets storlek möjliggör möblering med både soffa och middagsbord, och avskilt i rummets ena del finns plats för en större säng och tillhörande möblemang. Detta utrymme kan med fördel delas av till förmån för ett separat sovrum om man så önskar.

Kök:

I öppen planlösning med allrummet finner vi det smakfulla Vedumköket från 2019, där utmärkt förvaring erbjuds bakom ljusa släta luckor. Sobert mörka arbetsytor i laminat matchas av vitvaror från 2019 såsom kyl/frys, inbyggd diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn samt fläkt av märket Franke.

Badrum:

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med kombitvättmaskin från Siemens 2019, dusch bakom vikdörr i klarglas, spegel med infälld belysning, wc samt handfat med vit kommod.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

31204

Lägenhetsnummer register:

1204

Andel i årsavgift:

0.51174 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2018

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 48 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 71 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-03-31

Driftskostnader

Elkostnad:

6 000 kr/år

Total driftkostnad:

6 000 kr/år

Förening

Namn:

Brf Hyllie Gränd 1

Organisationsnummer:

769632-1822

E-post adress:

styrelsen@hylliegrand1.se

Allmänt om föreningen:

Brf Hyllie Gränd 1 är en äkta bostadsrättsförening som består av 139 nyproducerade moderna lägenheter där JM var byggherre. Första inflyttning var hösten 2018- våren 2019. Lägenheterna består av 1-5 rum och kök om 27-109 kvadratmeter. Total boarea är 8 473 kvadratmeter. Föreningen äger marken.

Grönskande innergård med perenner, träd, buskar och en lummig pergola samt pingisbord. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan, adressen är Bures Gata 15. Miljörum finns på första våningen för källsortering av sopor, där det även finns cykelrum och barnvagnsrum.

Vattenburet radiatorsystem. Föreningen har gemensamt avtal för varmvatten och medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning. Mätare för individuell varmvattenmätning finns till varje lägenhet.

Föreningen har ett bygglov för inglasning av balkonger och uteplatser som vetter mot innergården (dock ej för gårdsvända balkonger på Friggs Gränd 12 i dagsläget) . Bygglov beviljades 2020-01-14 och är giltigt i fem år framöver. Lägenhetsinnehavaren bekostar själv inglasning av balkong/uteplats. Bygglov gäller ej för balkonger som vetter mot gränden.

Om du har lägenhet i markplan ansvarar du själv för att sköta om växter och markbeläggning på uteplatsen. Kontakta styrelsen om du har några frågor. Marken i anslutning till bostadsrätten ingår i bostadsrätten, enligt ekonomisk plan (upplåten med bostadsrätt). Omfattningen framgår av upplåtelseavtal. Föreningen äger marken.

Riksbyggen är sedan januari 2021 ekonomisk förvaltare i föreningen.

Bostadsrättstilläggsförsäkringen ingår via föreningen, som medlem behöver du endast teckna vanlig hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett eget garage under huset som består av 57 st. garageplatser och några av dem med laddningsmöjligheter för el-bil. Kostnad för vanlig garageplats är 1070 kr/månad och för el-bil kostar garageplats 1420 kr/månad+kostnad för förbrukade kwh. Föreningen har även 8 st. MC-platser i garaget som kostar 355 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Det är ca 31 personer i kö för en garageplats, men en MC-plats är ledig i nuläget. Kontakta föreningen för dagsaktuell kö.


Enligt ett 25-årigt avtal med Malmö Kommun har föreningens medlemmar rätt att hyra 27 st. platser i intilliggande parkeringshus. Kösystem tillämpas. Kontakta P-Malmö för information kring parkering i detta garage.

Bredband/TV:

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer på månadsavgiften om 220 kr/mån och avser tv, bredband och ip-telefoni (ej samtal).

Renoveringar:

Då byggnaden uppfördes 2018 finns inga planerade renoveringar i dagsläget.
Föreningen planerar att byta passersystem i framtiden. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägarandel är 10% för den/de personer som ska bo i lägenheten.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 5 % från oktober 2022. Avgiften kommer att höjas med 20 % från den 1/1 2023.

Mätare för individuell varmvattenförbrukning finns till varje lägenhet. För närvarande debiteras denna varje månad men kommer framöver att faktureras per kvartal. Varmvatten debiteras på föreningens avier. Respektive medlem ansvarar själv för sitt el-abonnemang.
Vid överlåtelse av bostad går debiteringen av tidigare förbrukning över på nästa ägare.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från förening, uppdaterad 2022-11-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för Telia Triple Play tillkommer till månadsavgiften om 220 kr/mån och avser tv, bredband och ip-telefoni (ej samtal).

Mätare för individuell varmvattenförbrukning finns till varje lägenhet. För närvarande debiteras denna varje månad men kommer framöver att faktureras per kvartal. Varmvatten debiteras på föreningens avier och tillkommer till avgiften. Respektive medlem ansvarar själv för sitt el-abonnemang.

Lägenheten är registrerad som 2 rok i föreningens register.
Objekt enligt mäklarbild: 307285001-31204.

Bostadsrättsandel: 0,51170%. Andel i förening/insats har ej specificerats av ekonomisk förvaltare Riksbyggen.

Följande ingår i köpet: mikro, hatthylla, garderob, kombitvättmaskin, gardinlist samt rullgardiner.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum. I östra delen av området, mot Pildammsvägen, planeras och byggs för närvarande ytterligare större matbutik.

Skola och förskolor finns lättillgängligt i området, bland annat Hyllievångsskolan (upp till åk. 6) och Tors förskola. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer.

Parkering finns främst längst med gatorna och Emporias parkering/garage. I området finns dessutom parkeringsgarage som tillhandahålls via P-Malmö. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö och 15 minuter bort Kastrup och Danmark. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.