Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Högaholm
Balladgatan 41
1 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 305 kr
Extra tillägg om 304kr tillkommer samt 80kr för bredband. Total månadsavgift blir 3689kr.
Boarea: 64 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 8
Hiss: Ja Från Markplan
Balkong: Ja
 

Välplanerad tvåa med inglasad balkong!

Nu har vi möjligheten att presentera denna stilfulla bostad på ett centralt men stillsamt läge med stor inglasad balkong mot föreningens härliga gård! Bostadens ypperliga planlösning gör det enkel att trivas i väldisponerade och lättmöblerade rum med generöst ljusinsläpp från bostadens tilltagna fönsterpartier. Genomgående och enhetlig parkettgolv i kombination med interiörens ljusa och jordnära kulörer samspelar perfekt och inger lätt och luftig känsla alltigenom. Lägg därtill ett rofyllt sovrum i neutrala toner och ett helkaklat badrum. Bostadens mysiga balkong bjuder på många härliga soltimmar och ett ljuvligt ljusinsläpp. Ute på den grönskande innergården erbjuds både grillmöjligheter och utemöblemang för avkoppling. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till affärer, dagis, skolor och all tänkbar service.
Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Belägen bekvämt en halvtrappa upp välkomnas vi in i bostadens rymliga hall med vita väggar i perfekt samspel med lättskött kakel i jordnära grå. Hallen omfamnas av fantastiskt ljus från bostadens stora fönsterpartier! Här finns gott om avhängningsmöjligheter och utrymme för större garderober för praktisk förvaring.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet välkomnar er med ljus från rummets tilltagna fönster. Här finner vi väggar i sobert vitt och golv i ljust klassiskt ekparkett. Rummets fördelaktiga planering gör det enkelt att möblera med en större soffgrupp, fåtölj och soffbord. Det finns även möjlighet att ordna en mindre läs/pysselhörna vid fönstret som vetter mot den grönskande gården för den som vill.

Kök:

Från hallen når vi bostadens helt nya kök som är väl anpassat för både matlagning och umgänge. Utöver generösa arbetsytor har ni gott om plats för trevliga middagsbjudningar med vänner och familj! Köket är smakfullt inrett, erbjuder god förvaring är utrustat med alla tänkbara bekvämligheter! Här finner vi kyl och frys, diskmaskin, spis och mikrovågsugn samt spishäll och fläkt. Här finner vi även solid bänkskiva i jordnära grå och stilren marmor-mönstrad klinker ovanför arbetsytorna. Ljusa väggar och kakel inger ljus och rymd tillsammans med kökets fönsterparti!

Sovrum:

Mittemot vardagsrummet finner vi bostadens mastersovrum med inbyggda garderober, parkettgolv och vita väggar som tillsammans med det tilltagna fönsterpartiet skapar lugn och rofylld stämning. De inbyggda garderoberna bjuder på bra med utrymme för praktisk förvaring och det finns gott om plats att tillsätta ytterligare förvaring i form av byrå eller garderob. Här får ni även plats med större dubbelsäng och nattduksbord. Från sovrummet når vi även bostadens mysiga balkong som utöver utsikt även bjuder på många härliga soltimmar. Här får ni plats med utemöblemang för att avnjuta frukost eller fika ute i solsken!

Badrum:

Bostadens stilrena helkaklade badrum är utrustat med badkar, spegelskåp med belysning, vask, underskåp, sidoskåp, och wc. Här finner vi stilsäker kakel i vitt kombinerat med klinker på golv i jordnära kulör.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

271

Andel i årsavgift:

0.09025 %

Andel i förening:

0.09025 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Serenaden 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1971

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 148 kWh/m²/år
Utförd: Ej vald
Datum: 2020-01-27

Förening

Namn:

HSB Brf Högaholm

Organisationsnummer:

746001-0395

E-post adress:

styrelsen.hogaholm@gmail.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Högaholm i Malmö är en äkta förening som byggdes och bildades år 1971. Föreningen upplåter 994 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt och nytt avtal träder i kraft år 2023-01-01. Föreningen förvaltas av HSB och har egen anställd personal som fastighetsskötare.

Föreningen förvaltar följande fastigheter: Balladen 1-5, Kvintetten 1 och Serenaden 1-8.

Fördelningsmätning för el och vatten har installerats, vilket innebär att du betalar endast för det som du själv förbrukar. Mätare är installerade i lägenheterna och fjärravläses digitalt. Du kommer att kunna följa din förbrukning på internet och därigenom kunna påverka din kostnad. Under 2018 infördes central styrning av uppvärmning och den individuella uppvärmningen upphörde. Individuell mätning kallvatten, varmvatten och el fortlöper.

Tvättstugan hittar ni i källaren i respektive trapphus och samtliga tvättstugor är utrustade med elektroniska bokningssystem, tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Dessutom finns mangel till förfogande. För större tvätt ex. mattor, täcken, överkast, finns det två stycken stortvättstugor. Dessa är belägna på gaveln Balladgatan 33 samt Serenadgatan 60.

Gym: ca 350 kr/år för medlemmarna (Serenadgatan 51).
Festlokal: Finns att hyra för ca 550 kr/tillfälle (Serenadgatan 31).
Det finns tillgång till bastu för medlemmarna (Serenadgatan 41).
Hobbyrum finns i källaren och kan användas till diverse hobbyprojekt som tex: målning av möbler. Saknar du nyckel till hobbyrummet finns det att hämta på Brf Högaholms fastighetskontor.
Föreningen anordnar även fritidsaktiviteter såsom canasta, boule och kaffestugor!

Varje lägenhet har ett källarförråd. Generellt finns extra förråd att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.
Cykelförråd i källare finns i samtliga hus, detta gäller även barnvagnsrum.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträttsavtal löper till och med 2022-12-31.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser: 385 stycken för en kostnad av ca 125 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.
Garageplatser: 392 stycken för en kostnad av ca 300 kr/mån (kallgarage) samt ca 400 kr/mån (varmgarage). Separat kösystem tillämpas. I nuläget är det ca. 10-18 dagar. I övrigt finns det boende parkering samt gratis parkering.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och har kollektiv bredbandsanslutning samt bredbandstelefoni, också via Tele2. Hastigheten på internet är 250 Mbit/s. Detta tillkommer till månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 80:-/månad.

Renoveringar:

2006 Spolades avloppsstammar.
2007 Renoverades taken.
2008 Infördes passagesystem med tag och kod.
2009 Byttes takpappen.
2009 Balkongerna renoverades.
2009 Fjärravlästa individuella mätare avseende värme, vatten och el.

Tidigare underhåll och större renoveringar:
Omläggning av gångbanor i utemiljön.
Nybyggnation av 3 st nya miljöhus.
Tvättstugor har utrustats med elektroniskt bokningssystem.
Stolpbelysning (lågenergi).
Sanering av vattensystemet.
Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén.
OVK-besiktning (Ventilation).
Sotning och rensning av samtliga ventilationskanaler och don.

2017 Målning av trapphus.
2018 Bytt alla tvättmaskiner och torktumlare i samtliga tvättstugor.
2019 Renovering av alla lekplatser i föreningen.
2020 Värmeväxlare samt undercentraler.
2020 Elektroniska bokningstavlor till tvättstugan.
2020-2021 Nya miljöhus byggs, sopnedkasten kommer stängas.
2021 Relining av avloppsstammar (kommer pågå i ca 2,5 år fr.o.m maj 2020).
2021 Nya hissar.
2022: Hissrenovering och byte av passagesystem
2022:Vattenledningar ska bytas ut efter att pågående relining av avloppsledningarna är klar. Projektet med vattenledningarna är i uppstartningsfasen och man har ännu inte kunnat fastställa en tidsplan.
Reliningen har kommit lite mer än halvvägs, projektet förväntas vara klart i mitten av 2022.
Samtliga 36 hissar helrenoveras.
Nya kulvertledningar.
Upprustning av utemiljön.
Kameraövervakning: som ett led i att öka tryggheten på området har föreningen beslutat att installera övervakningskameror i en del av de gemensamma utrymmen som finns i fastigheterna. Installation kommer ske parallellt med passagesystemsbytet.
Kameror kommer att installeras i: varmgaragen på Balladgatan, Serenadgatan 31 och Serenadgatan 54.
I samtliga miljöhus.
Vid grovsopscontainern.
Vid ingångarna på gavlarna i källarngångarna.
I gymmet.

Byte av Passagesystem: I Januari 2022 började arbetet med att byta ut alla läsare i entréer, tvättstugor, källare, garage, gym och bastu. Detta planeras vara färdigt hösten 2022.

Kommande renoveringar/underhåll:
Installering av ny ventilation i samtliga byggnader.

Tillåter föreningen delat ägande:

I normalfall nej.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna med 3,75 % vid årsskiftet 2021/2022. Föreningen planerar att höja avgiften med 3,75% vid årsskiftet 2022/2023 för att finansiera omförhandlingen av tomträtten.
Föreningens lån har olika bindningstider och förfaller inte samtidigt.

Föreningen har valt att ha IMD. Det är en förkortning för Individuell Mätning och Debitering, vilket innebär att förbrukningen av el och vatten mäts i varje lägenhet – och att du som boende betalar för din egen förbrukning.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1208:-, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483:-/pant, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterat 2022-08-16 Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/hogaholm

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamns eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.