Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Högaholm
Serenadgatan 60
1 050 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 602 kr
Inkl. värmeleverans, bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 80 kr. Den totala avgiften är 3 682 kr.
Boarea: 64.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 8
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Välplanerad och renoverad tvåa med inglasad balkong på attraktiv adress!

Nu har vi möjligheten att presentera denna trivsamma bostad som bjuder på väldisponerade kvadratmeter och rymliga rum med fantastiskt ljusinsläpp! Bostaden präglas av ljus och enhetlig interiör i jordnära färger och stilrena detaljer såsom vackra fönsterkarmar i sten smakfulla tillval i kök och badrum. Lägg därtill en stor inglasad balkong att avnjuta under årets alla månader! Den ypperliga planlösningen gör att man enkelt når samtliga rum från den ljusa och rymliga hallen. Här bor ni bekvämt med stora sociala sällskapsytor och närhet till city såväl som grönområden.

Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Hava Shahgiriiva
0707-73 38 71 hava@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas in i bostadens rymliga hall med vita väggar i perfekt samspel med lättskött golv i mörkare kulör. Hallen omfamnas av fantastiskt ljus från bostadens stora fönsterpartier! Här finner ni möjlighet för inbyggda garderober längst hallens vänstra sida där ni kan förvara allt och lite till! Det finns även gott om utrymme för ytterligare förvaring i form av byrå eller garderob längst hallens vänstra sida.

Vardagsrum:

Det spatiösa vardagsrummet välkomnar er med ljus från rummets tilltagna fönsterpartier Här finner vi väggar i jordnära ljus ton i underbart samspel med det enhetliga golvet. Rummets fördelaktiga planering gör det enkelt att möblera med en större soffgrupp, fåtölj och soffbord. Det finns även möjlighet att ordna en mindre läs/pysselhörna vid fönstret som vetter mot innergården.

Kök:

Från hallen når vi bostadens smakfullt inredda kök med ett tilltaget fönsterparti som inger både ljus och rymd. Utöver generösa arbetsytor finner vi även kyl och frys, ugn, spishäll, och fläkt och diskmaskin. Köksluckorna går i subtil vit kulör och ackompanjeras med solid bänk med marmordetaljer. Vita väggar matchas perfekt med det lättskötta klinkergolvet.

Sovrum:

Till höger om hallen finner vi bostadens första sovrum med mörkt och ljusa väggar. Rummets fönsterparti har den mysiga innergården som utsikt och förser rummet med generöst ljusinsläpp. Interiörens harmoniska kulörer bidrar till lätt och rymlig atmosfär alltigenom. På höger sida från dörren finner vi inbyggda garderober för praktisk förvaring. Här får ni plats med dubbelsäng, en rymlig garderob och plats för ytterligare förvaring i form av byrå. Från sovrummet når vi även bostadens mysiga inglasade balkong som utöver utsikt även bjuder på många härliga soltimmar. Här får ni plats med utemöblemang för att avnjuta frukost eller fika ute i solsken!. Här får ni plats med en större matgrupp för att avnjuta fina middagsbjudningar i goda vänners lag!

Badrum:

Bostadens stilrena helkaklade badrum är utrustat med badkar, spegelskåp med belysning, vask, underskåp och wc. Här finner vi stilsäker kakel i vitt kombinerat med svart klinker på golv.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

557

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

0.09025 %

Andel i förening:

0.09025 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Serenaden 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

HSB Brf Högaholm

Organisationsnummer:

746001-0395

E-post adress:

styrelsen.hogaholm@gmail.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Högaholm i Malmö är en äkta förening som byggdes och bildades år 1971. Föreningen upplåter 994 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt och nytt avtal träder i kraft år 2023-01-01. Föreningen förvaltas av HSB och har egen anställd personal som fastighetsskötare.

Föreningen förvaltar följande fastigheter: Balladen 1-5, Kvintetten 1 och Serenaden 1-8.

Fördelningsmätning för el och vatten har installerats, vilket innebär att du betalar endast för det som du själv förbrukar. Mätare är installerade i lägenheterna och fjärravläses digitalt. Du kommer att kunna följa din förbrukning på internet och därigenom kunna påverka din kostnad. Under 2018 infördes central styrning av uppvärmning och den individuella uppvärmningen upphörde. Individuell mätning kallvatten, varmvatten och el fortlöper.

Tvättstugan hittar ni i källaren i respektive trapphus och samtliga tvättstugor är utrustade med elektroniska bokningssystem, tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Dessutom finns mangel till förfogande. För större tvätt ex. mattor, täcken, överkast, finns det två stycken stortvättstugor. Dessa är belägna på gaveln Balladgatan 33 samt Serenadgatan 60.

Gym: ca 350 kr/år för medlemmarna (Serenadgatan 51).
Festlokal: Finns att hyra för ca 550 kr/tillfälle (Serenadgatan 31).
Det finns tillgång till bastu för medlemmarna (Serenadgatan 41).
Hobbyrum finns i källaren och kan användas till diverse hobbyprojekt som tex: målning av möbler. Saknar du nyckel till hobbyrummet finns det att hämta på Brf Högaholms fastighetskontor.
Föreningen anordnar även fritidsaktiviteter såsom canasta, boule och kaffestugor!

Varje lägenhet har ett källarförråd. Generellt finns extra förråd att hyra, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.
Cykelförråd i källare finns i samtliga hus, detta gäller även barnvagnsrum.

Äger föreningen marken:

Nej, tomträttsavtal löper till och med 2022-12-31.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser: 385 stycken för en kostnad av ca 125 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.
Garageplatser: 392 stycken för en kostnad av ca 300 kr/mån (kallgarage) samt ca 400 kr/mån (varmgarage). Separat kösystem tillämpas. I nuläget är det ca. 10-18 dagar. I övrigt finns det boende parkering samt gratis parkering.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2 och har kollektiv bredbandsanslutning samt bredbandstelefoni, också via Tele2. Hastigheten på internet är 250 Mbit/s. Detta tillkommer till månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg om 80:-/månad.

Renoveringar:

2006 Spolades avloppsstammar.
2007 Renoverades taken.
2008 Infördes passagesystem med tag och kod.
2009 Byttes takpappen.
2009 Balkongerna renoverades.
2009 Fjärravlästa individuella mätare avseende värme, vatten och el.

Tidigare underhåll och större renoveringar:
Omläggning av gångbanor i utemiljön.
Nybyggnation av 3 st nya miljöhus.
Tvättstugor har utrustats med elektroniskt bokningssystem.
Stolpbelysning (lågenergi).
Sanering av vattensystemet.
Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén.
OVK-besiktning (Ventilation).
Sotning och rensning av samtliga ventilationskanaler och don.

2017 Målning av trapphus.
2018 Bytt alla tvättmaskiner och torktumlare i samtliga tvättstugor.
2019 Renovering av alla lekplatser i föreningen.
2020 Värmeväxlare samt undercentraler.
2020 Elektroniska bokningstavlor till tvättstugan.
2020-2021 Nya miljöhus byggs, sopnedkasten kommer stängas.
2021 Relining av avloppsstammar (kommer pågå i ca 2,5 år fr.o.m maj 2020).
2021 Nya hissar.
2022: Hissrenovering och byte av passagesystem
2022:Vattenledningar ska bytas ut efter att pågående relining av avloppsledningarna är klar. Projektet med vattenledningarna är i uppstartningsfasen och man har ännu inte kunnat fastställa en tidsplan.
Reliningen har kommit lite mer än halvvägs, projektet förväntas vara klart i mitten av 2022.
Samtliga 36 hissar helrenoveras.
Nya kulvertledningar.
Upprustning av utemiljön.
Kameraövervakning: som ett led i att öka tryggheten på området har föreningen beslutat att installera övervakningskameror i en del av de gemensamma utrymmen som finns i fastigheterna. Installation kommer ske parallellt med passagesystemsbytet.
Kameror kommer att installeras i: varmgaragen på Balladgatan, Serenadgatan 31 och Serenadgatan 54.
I samtliga miljöhus.
Vid grovsopscontainern.
Vid ingångarna på gavlarna i källarngångarna.
I gymmet.

Byte av Passagesystem: I Januari 2022 började arbetet med att byta ut alla läsare i entréer, tvättstugor, källare, garage, gym och bastu. Detta planeras vara färdigt hösten 2022.

Kommande renoveringar/underhåll:
Installering av ny ventilation i samtliga byggnader.

Tillåter föreningen delat ägande:

I normalfall nej.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgifterna med 3,75 % vid årsskiftet 2021/2022. Föreningen planerar att höja avgiften med 3,75% vid årsskiftet 2022/2023 för att finansiera omförhandlingen av tomträtten.
Föreningens lån har olika bindningstider och förfaller inte samtidigt.

Föreningen har valt att ha IMD. Det är en förkortning för Individuell Mätning och Debitering, vilket innebär att förbrukningen av el och vatten mäts i varje lägenhet – och att du som boende betalar för din egen förbrukning.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1208:-, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483:-/pant, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterat 2022-08-16 Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningens hemsida www.hsb.se/malmo/hogaholm

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källarförråd.
IMD El
IMD Kallvatten
IMD Varmvatten

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamns eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.