Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Hindby
Jägersrovägen 9B
1 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 359 kr
inkl. VA, Kabel-TV och bredband. Ett obligatoriskt tillägg för värme tillkommer om 620 kr/månad. Total månadsavgift blir 3 979 kr.
Boarea: 56 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Finstämd tvårummare med inglasad balkong.

Det är med glädje som vi nu presenterar denna synnerligen väldisponerade och fantastiskt stilrena bostad, belägen högst upp i huset med njutbar inglasad balkong som erbjuder gott om plats för loungemöblemanget. Här lockar ett strålande ljust hem med genomgående fönsterpartier och enhetliga golv som samspelar med ljusa sobra ytskikt. Addera till detta en elegant interiör där ett renoverat, smakfullt kök signerat IKEA med förvaring bakom släta luckor i vitt ackompanjeras av en fullt utrustad maskinpark. Vidare erbjuds ett härligt ljust sovrum med optimala kvadrat som möjliggör för flertalet möbleringsalternativ och ett badrum i helkaklat utförande, bekvämt utrustat med badkar. Lägg därtill ett underbart sällskapsrum med plats för både soffa och matrumsmöblemang. Allt i trivsam förening med glädjande attribut såsom lummig gård med utrymme för lek och spring och gemensam bastu samt övernattningslägenhet. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Boney Petrovic
0728-75 20 65 boney.petrovic@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med ett snyggt klinkergolv i svart som sedan övergår i tidlös parkett i samspel med väggar i vitt och nedsänkt tak med infällda spotlights. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom bra med förvaring i skjutdörrsgarderob.

Badrum:

Ifrån hallen nås hemmets badrum i helkaklat utförande i sköna naturnära toner av brunt och beigt med infällda spotlights i tak och ljusbringande fönster. Badrummet är välutrustat med badkar, handdukstork, handfat med vit kommod, spegel och wc.

Kök:

Den smakfulla inredningen signeras IKEA (2020) där släta luckor i vitt möter accentuerande arbetsytor i mörkt tåligt laminat. Den maskinella utrustningen från Bosch består av kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, inbyggd ugn och kolfilterfläkt. Ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet med plats för matbord intill.

Vardagsrum:

Näst på tur inviterar ett härligt ljust vardagsrum, vars generösa kvadrat möjliggör möblering med såväl soffa som matrumsmöbel om man så önskar. Vackert parkettgolv samsas med ljusa väggar och ett strålande ljusinsläpp ifrån generöst fönsterparti som även leder oss ut till bostadens inglasade balkong.

Sovrum:

Mitt emot vardagsrummet når vi hemmets sovrum. Här erbjuds utrymme för både dubbelsäng och tillhörande möblemang, golvet pryds av samma enhetliga parkett som ackompanjeras av ljusa väggar och ljusbringande fönsterparti. Säsongernas allehanda plagg förvaras enkelt i en platsbyggd garderob och praktisk klädkammare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

194

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

0.33201 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Tulpanen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 137 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 168 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-04-08

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Tulpanen i Malmö

Organisationsnummer:

746000-8266

E-post adress:

tulpanen1@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Tulpanen i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 285 lägenheter, samtliga med bostadsrätt. Det finns även 12 lokaler med hyresrätt.
Föreningen är belägen i kvarteren "Tulpanen" mitt emot Kattarpstorget i Malmö.

Föreningen bildades i samband med byggnationen 1960. Marken innehas med tomträtt som ska omförhandlas 2027-12-31.

Det finns övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/dygn. Det finns även fritidslokal, bastu och gemensam gård med trädgårdsmöbler samt fasta grillar.
Två gemensamma tvättstugor finns att tillgå i vissa av huskropparna, utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp och ett torkrum per tvättstuga.
Tvättmaskinerna är kopplade till tvätt- och sköljmedel vilket ingår i avgiften.

Äger föreningen marken:

Marken innehas med tomträtt som ska omförhandlas 2027-12-31.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns 75 garageplatser, som kan hyras till en kostnad om 370 kr/månad. Det finns även 55 parkeringsplatser, som kan hyras till en kostnad om 110 kr/månad (tidigare carportar är omgjorda till parkeringsplatser. Separat kösystem tillämpas. kö till samtliga.
I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband finns via Tele 2 (grundutbudet). Detta ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Breddning av balkonger 1992-94.
Tak byttes 2003.
Stambyte kök (vatten och avlopp) 2006/2007.
Byte av elcentral med jordfelsbrytare 2008.
Renovering av tvättstugor 2013.
Målning av uteplatser 2014.
Renovering av trappor till källare 2015.
Renovering av carportar påbörjades 2016.
Föreningen filmade 2018 avloppsstammarna och de såg ut att vara i bra skick i dagsläget.
Fönsterbyte 2020.
Uppsättning av grindar mellan huskropparna 2020.

Planerade renoveringar enligt underhållsplanen:
Värmeanläggning och radiatorer.
Relining avloppsstammar 2023, tidsplanen sätts beroende på vad en kommande utredning visar. Föreningen har inte bestämt hur man ska finansiera detta än, beslut tar man efter utredningen är gjort och anbud inkommit, eventuellt lån från banken om inte föreningen har kapitalet själv.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande, minst 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 5% under hösten 2018 inför fönsterbytet våren 2019.
Föreningen höjde avgiften med 3% 2021-10-01.
Föreningen kommer att höja månadsavgiften med 6% och värmekostnaden med 2% 2022-10-01.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-08-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Andelsprocent: 0,33197%. Andelsprocent kapital: 0,33197%. Andelsprocent årsavgift: 0,33201%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Ett obligatoriskt bränsle-tillägg tillkommer om 620 kr/månad. Total månadsavgift blir 3 979 kr.

Säljare informerar om att samtliga vitvaror ingår i köpet.
Möbler ingår ej i köpet men kan diskuteras.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd och en matkällare.

Omgivning

Allmänt om området:

Här bor man i ett trivsamt område på oerhört strategiskt läge, utmärkt för dig som vill bo centralt i Malmö, men ändå med närhet till citypuls och med ett förträffligt pendlarvänligt läge till Öresundsregionens centrala orter. Inre ringvägen nås på endast ett par minuter och även den yttre ringvägen ligger inte långt därifrån med bil.

Området är ett bostads-, affärs- och industriområde i stadsdelen Fosie i Malmö. Det sträcker sig från Jägersrovägen, Ystadvägen, öster och mellan Kontinentalbanan och väster om Inre ringvägen. Hela området har en mycket blandad uppbyggnad. Här finner vi en spännande mix av äldre hus med vacker arkitektur och nyare, modernare villor. Även en del flerfamiljshus finner vi i detta område tillsammans med en del mindre företag.

I denna stadsdel finner vi många såväl förskolor som skolor i närområdet såsom exempelvis Gullviksskolan, Gullviks förskola samt Hindby småskola.

Bussarna går med jämna intervaller från området, vilket gör att man smidigt kan använda sig av allmänna kommunikationsmöjligheter för att nå centrum av Malmö. Dock finner man ett stort utbud av det mesta som kan behövas endast på kort promenadavstånd. Här finns även bra cykelvägar till övriga delar av Malmö med omnejd.

Dina inköp kan du göra i närområdet, här finns ICA Maxi på Ystadvägen samt flera butiker vid Nydala. Vill man välja ett shoppingcenter med åtskilliga butiker så finns det två valmöjligheter i närheten; Jägersro Centrum och Mobilia. För den som är intresserad av trav och galopp finns Jägersro ganska så nära, som är en av Sveriges största tävlings- och träningsanläggningar för trav- och galopphästar.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.