Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Fågelbacken
Edward Lindahlsgatan 12F
2 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 425 kr
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Boarea: 50 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Attraktiv tvårummare med njutbar balkong!

Med bra läge i ett av Malmös mest populära områden presenterar vi denna tilltalande tretiotalspärla som bjuder på en stilfull interiör och en ypperlig planlösning där varje kvadratmeter optimerats på bästa sätt. Näst högst upp på tredje våningen njuter man av ett strålande genomgående ljusinsläpp ifrån generösa fönsterpartier med nischer i sten och genomgående stilsäkert parkettgolv i vitpigmenterad ek som samspelar fint med tidlöst vitmålade väggar. Addera därtill en smakfull köksmiljö och väl tilltagna vardagsrumsytor med direktaccess till njutbar balkong. Dessutom erbjuds vi ett helkaklat badrum med dusch och ett sovrum lagom för dubbelsängen. Allt på citynära läge invid parker, allehanda närservice och goda kommunikationer. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rasmus Eriksson
0733-50 65 28 rasmus.eriksson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med vitpigmenterad ekparkett på golv som samspelar med vitmålade väggar och gott om plats för avhängning av ytterkläderna. Förvaringen är dessutom optimal med platsbyggda garderober. Här har det även öppnats upp mot vardagsrummet.

Badrum:

Badrummet är i helkaklat utförande i toner av beigt. Här finns wc, handfat med kommod, spegel, förvaringsskåp och dusch.

Kök:

Vidare in väntar en smakfull köksinteriör signerad vita profilerade luckor som accentueras av kakel i jordnära kulörer ovanför arbetsytorna i rostfritt och laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys i vitt, spis/ugn i vitt och fläkt. På golvet ligger parkett som ackompanjeras av väggar i vitt samt mindre matplats intill ljusbringande fönsterparti.

Vardagsrum:

Det generöst tilltagna vardagsrummet bjuder på möjlighet till såväl soffgrupp som matrumsmöblemang. Ljuset strömmar in från generöst fönsterparti som även förser oss med en delvis glasad terrassdörr ut till den njutbara balkongen i härligt läge. Återkommande parkettgolv liksom i hall och kök möter vitmålade väggar med cirkelformad öppning mot hall och välbevarad lamprosett i tak.

Sovrum:

Slutligen välkomnar bostadens trivsamma sovrum, där plats medges för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Enhetligt parkettgolv möter vitmålade väggar och ett behagligt ljusinsläpp genom fönsterparti.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

60

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

0.46 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Nyhem 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 113 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-08-20

Förening

Namn:

Brf Rönneholm

Organisationsnummer:

746000-1675

E-post adress:

brfronneholm@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Rönneholm är en anrik förening som bildades 1936 och inflyttningen påbörjades 1938 i de fem byggnader som byggherre Hugo Åberg uppförde i området. Här har du nära till centrum, stranden och Malmös parker. Goda kommunikationer och direkt närhet till Limhamnsfältet, Citytunneln, Malmö Högskola och stadionområdet är också signifikativt för området.
Föreningen består av 215 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även sex lokaler i fastigheten varav två är upplåtna med bostadsrätt och övriga fyra med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Stor lummig innergård med flera grillplatser.
Gemensamma takterrasser för alla medlemmar.
Bastu i källaren på Fågelbacksgatan 8D med plats för 10 personer, byggd 2004. Ingång på kortsidan mot gården. Det finns även tillgång till två duschar och en toalett.
Hobbyrum finns i källaren på Edward Lindahlsgatan 14, lokalen lånas en vecka per gång. Utrustad med arbetsbänkar.
Cykelförråd finns i källaren.
Tvättstugor finns i husens källare. En tvättstuga per hus och två stycken i det långa huset. Bokningssystem med nyckel.

Föreningen har gemensamt elavtal och som boende betalar man enbart för sin förbrukning. Kostnaden för el kommer som tillägg på månadsavin en gång per kvartal.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

BRF Rönneholm har inga egna parkeringsplatser, boendeparkering finns i området. För mer info, kontakta Malmö Stad.

Bredband/TV:

TV: Via Tele2, ett basutbud ingår i avgiften.
Bredband: Via Tele2, hastighet 100/10 Mbit/s ingår i avgiften och bredband via Bredband2 kan tecknas för 150 kr/månad.

Renoveringar:

1990 fönsterna renoverades.
1991-1992 samtliga tappvattenstammar i kök och badrum byttes.
1996 elen i offentliga utrymmen byttes, ej stigare samt omputsning av fasad och balkongerna utfördes.
2002 trappuppgångarna renoverades och målades och tvättstugan renoverades.
2003 fiberoptiskt bredband installerades i fastigheten.
2004 pannrummet byggdes om till gemensamhetsbastu.
2007 piskbalkongerna renoverades.
2009 trapphustak målades och miljöhus byggdes.
2010 renoveringen av gården slutfördes.
2011 värmesystemet justerades.
2013 skorstenarna fogades och värmeväxlarna byttes.
2017 gemensam el upphandlades och installerades.
2017 relining av avloppsstammar.
2018 ny värmelösning installerades - geoenergi.
2019-2020 tomten har återställts efter bergvärmeprojektet.
2020 delar av tvättstugornas maskinpark har bytts ut mot energieffektiva maskiner.
2021 underhåll av piskbalkonger och takterrasser som får nytt tätskikt, trall och gemensamma möbler.

Planerat underhåll:

Dränering:
Efter 2014 års problem med översvämningar har vi med hjälp av konsulter undersökt hur dräneringen i fastigheterna ser ut samt hur våra brunnar fungerar. Dräneringsarbete längs planeras påbörjas under 2022.

Källarnedgångar:
Renovering av källarnedgångar samt tillhörande räcken planeras påbörjas under 2022.

Passagesystem:
Arbete med att ersätta nuvarande planeras påbörjas under 2022.

Solpaneler:
Föreningen har börjat att planera och få förslag på hur vi skall kunna installera solpanelerna på våra tak. Detta för att kunna bli ännu mera självförsörjande och spara pengar på vår elförbrukning. Det kommer mer information längre fram.

Byte av belysning:
Föreningen tänker byta ut nuvarande belysning till led. Det gäller på gården och belysningen som finns utanför våra ytterdörrar. Vidare kommer belysning i trapphusen att bytas ut till led som tänder och släcker sig själv oberoende av våning, vilket innebär att om en person går ut från 1:a våningen så tänds bara den lampan. Allt detta gör att vi kommer att spara på vår elförbrukning.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Under 2022 till 2025 planerar föreningen att höja avgiften med ca 1,5% per år för alla medlemmar. Avgiften höjdes med 1,5% den 1/1 2022.

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt elnätsavgift.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.
Överlåtelseavgift om 1208 kr tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant tas ut av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfronneholm.se

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2022-07-12. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick. Andel i förening: 0,46%. Andel av årsavgift: 0,46%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.