Malmö, Fågelbacken
Köpenhamnsvägen 5B
1 995 000 kr som utgångspris
Budgivning 1 800 000 kr
Avgift: 4 239 kr
inkl. värme och vatten - obl. tillägg tillkommer för kabel-TV 70 kr/mån samt bredband 165 kr/mån
Boarea: 62 m2
areakälla: Förvaltarens information
Rum: 2
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Söderbalkong & högt upp i hus med hiss

Välkomna upp till tredje våningen med hiss och denna hemtrevliga bostad! En väldisponerad och genomgående lägenhet som uppdaterats genom åren och disponeras med ett 'extra' rum. Flytta in rakt in charmen och låt dig även nyttja den solsäkra balkongen. Närservice och kommunikationer, parker, köpcentrum och inte minst citylivet och havet på kort avstånd. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Canan Dzadzevska
0709-31 72 24 canan@vaningen.se

Visningar.

Måndag 22 Augusti
16:45 - 17:15
Bokad visning - BOKA tid via hemsidan
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

I entrén möts vi av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt förvaring i inbyggd garderob. Hallen är rymlig och fungerar som ett nav till alla de andra rummen. På golvet finner vi vacker kalksten och väggarna är vita varav en målad fondvägg.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är stort och rymmer en ordentlig soffgrupp och matgrupp. Rummet präglas av vackert fiskbenparkett och har vita väggar varav en målad fondvägg. Från vardagsrummet når vi balkongen där vi kan avnjuta solens strålar under hela dagen.

Kök:

Charmigt och ljust kök med vita och takhöjda köksluckor. God matplats för cirka fyra sittande invid det härliga stora fönstret. Schackgolv möter vita väggar varav en målad fondvägg. Praktiskt stänkskydd i vitt och maskinpark bestående av kyl/frys, spis med häll samt köksfläkt.

Sovrum:

Bostadens sovrum är i dagsläget uppdelad i två, för att enkelt nyttja lägenheten med ett extra rum. Väggen har ett fönsterparti för optimalt ljusinsläpp. Genom rummen ligger snyggt grått laminat och byggs upp med vita väggar.

Badrum:

Ett fräscht och helkaklat badrum från 2011, renoverat av föreningen. Badrummet är utrustat med WC, badkar, handfat och består av vitt kakel på väggar och grått klinker på golv.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

26

Lägenhetsnummer register:

1203

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Fredensborg 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Primärenergital: 150 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-01-28

Förening

Namn:

Brf Guldborgen

Organisationsnummer:

769615-0130

E-post adress:

brfguldborgen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Guldborgen är en äkta förening med adresserna Köpenhamnsvägen 5, Edward Lindahlsgatan 20 samt Örsholmsgången 2 och 4, och bildades 2006. Byggnaderna förvärvades 2007, Guldborgens fastighet bebyggdes 1946. Det finns 113 lägenheter varav 6 lägenheter upplåts med hyresrätt samt finns det 20 hyreslokaler. Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden skedde i augusti 2020 och gäller till 2030. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Gemensamma utrymmen:
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns även ett cykelrum.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 32 st garageplatser, kostnad 700 kr/månad och 5 MC platser, kostnad 350 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.
Föreningen har 10 laddstolpar för elbilar i anslutning till garageplatserna.

Bredband/TV:

Bredband: Gruppanslutningsavtal via Ownit med hastighet 100/100 via fiber, obligatorisk kostnad om 165 kr/månad.
Kabel-TV: Basutbud via gruppanslutningsavtal med ComHem, obligatorisk kostnad om 70 kr/månad.

Renoveringar:

1983 Ny värmeanläggning, värmeväxlare.
1987 Fasaden renoverades.
1997 Fönster renoverades.
1998 Tak omlagt, samt plåtinklädnad av fasad, nya balkonger.
2004 Nyanlagd innergård.
2009 Nya elledningar i hela fastigheten.
2010 Värmeväxlare upprustades.
2010 - 2011 Byte av avloppsstammar och vattenstammar samt totalrenovering av badrummen. Även avloppsledningar och vattenledningar är bytta i köket samma år.
2011 Renovering källartrappor samt nya källardörrar.
2012 Åtgärder garagetak, reparation dagvattenledning.
2013 Utbyte av styrutrustning till värmesystem, montering av postboxar, installation brandvarnare på vind, renovering HR-lgh samt toalett i en lokal.
2014 Bredband via fiber från bredbandsbolaget.
2016 Byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter. Kostnadsbesparande åtgärd.
2017 Förnyande av innergård, renovering av lokal, underhåll av staket kring innergård samt miljöhus.
2018 Filmades och spolades dagvattenledningarna.
2019 Målning av tvättstugor.
2020 - 2021 Tre hissar på Örsholmsgången 4 har bytts. Samtliga entréportar utom på Örsholmsgången 4 har bytts. Installera kodlås på alla dörrar eftersom porttelefonerna var utslitna.
2021 Garagerenovering.
2021 Nyanlagd innergård
2021 Byte av fönster.
2022 Ny värmeväxlarcentral.

Planerat underhåll
2022 Värmeundercentral, centralenhet till tagg och grindar, målning trapphus, källartrappor.
2023 Tvätt tak och ommålning av plåt, spolning av avlopp, renovering av tvättstugor, komplettering taksäkerhet vid skorstenar.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2022 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2032. Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2022-01-01 med 1 %. Enligt styrelsens beslut höjs årsavgifterna 2023-01-01 med 1 %.

Styrelsen prioriterar att få ner kostnaderna och minimera framtida avgiftshöjningar. Hyresrätterna kommer att säljas efterhand när hyresgästerna säger upp sina kontrakt vilket innebär intäkter till föreningen. Föreningen ser att efter 2022 att underhållskostnaderna drastiskt kommer att minska då de stora underhållen beräknas vara klara.

Föreningen har skrivit på nytt tomträttsavtal med start 2020-09-01, men siktar på att kunna köpa loss tomten någon gång under de kommande åren. Trots en ökning av tomträttsavgälden så ser likviditeten bra ut, mycket på grund av att ofördelaktiga lån löpte ut i september 2019 och föreningen lyckats teckna nya lån till låga räntor.

Gemensam el som installerats under 2022 kommer ge ett billigare elavtal än tidigare och planen är att en del ska gå till de boende och en del ska gå till att stärka föreningens ekonomi.

Under 2021 renoverades och såldes en av föreningens hyresrätter.

SBC tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp som betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med berörd förening. Den slutgiltige köparen anmanas att kontrollera de av föreningen lämnade uppgifterna före köp.
Besök gärna föreningens hemsida: www.guldborgen.se

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera. Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.