Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ellstorp
Sallerupsvägen 32H
1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 3 266 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband. Ett obligatoriskt tillägg om 69 kr/mån tillkommer för elnätsavgift. Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning.
Boarea: 48 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Tvåa med stor balkong i söder!

På populära Ellstorp presenterar vi denna härliga tvårummare på våning fyra i huset! Bostaden erbjuder en väl tilltänkt planlösning och en generös balkong i söder. Stilrent kök tillsammans med smakfull färgsättning ger lägenheten en god standard och är helt inflyttningsklar för dig som köpare. På Ellstorp bor man i en lummig omgivning med olika parker som granne och bra kommunikationer in mot centrum samt närhet till matbutiker och caféer. Här har du allt du önskar bara ett stenkast bort. Varmt välkomnen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Magnus Wallberg
0709-98 79 39 magnus.wallberg@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i inbyggda skåp. På golvet ligger ljus klinker och väggarna är målade i grått.

Kök:

Funktionellt kök från IKEA med vitlackerade luckor och beslag i rostfritt. Bänkskivan är i trä. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, integrerad diskmaskin, mikro, fläkt och kyl/frys. På golvet ligger parkett och väggarna har ljus tapet.

Sovrum:

I lägenhetens sovrum ryms en stor säng. Inbyggd garderob. Under våra fötter vilar parkett och väggarna har en ljus tapet.

Vardagsrum:

Vidare öppnar lägenheten upp mot vardagsrummet som enkelt möbleras efter behov. Här finns plats för både soffa och tillhörande möbler. Vi får ett fint ljusinsläpp av det stora fönsterpartiet, och här når vi även bostadens härliga inglasade balkong i söderläge. Här kan man njuta av härliga middagar under varma sommarkvällar. På golvet finns parkett och väggarna har en ljus tapet med en grå fondvägg.

Badrum:

Halvkaklat badrum med vitt kakel och tapet samt klinikergolv. I badrummet finns ett tvättställ, spegel med förvaring, WC, skåp och badkar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

87

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i årsavgift:

0.73851 %

Andel i förening:

0.73851 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Idaborg 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1942-1943

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 153 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-12-13

Förening

Namn:

HSB Brf Atle i Malmö

Organisationsnummer:

746000-4992

Kontaktperson:

Hans-Olof Holmqvist

Allmänt om föreningen:

HSB:s Brf Atle bildades 1943 i samband med byggnationen. På fastigheten finns ett bostadshus med 13 trapphus. Det finns 139 bostadsrättslägenheter och 1 hyresrättslägenhet samt 2 lokaler. Föreningen äger marken och det är en äkta förening. HSB Sköter den ekonomiska förvaltningen. Det finns en anställd vaktmästare i föreningen som hjälper till med diverse.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns det tre tvättstugor i källaren. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt en mangel. Tidsbokning sker via tagg eller bokningssida på internet. Föreningen har en utemiljö som finns tillgänglig för medlemmarnas gemensamma bruk med grillmöjligheter. Föreningen har även ett gemensamt miljöhus för matavfalls- och sopsortering och cykelgarage.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser för bilar, men det finns boendeparkering i området. Föreningen har 7 st parkeringsplatser för moped/motorcykel som går att hyra för 25 kr/månaden samt cykelgarage som kostar 10 kr/månaden.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är anslutet till bredband via Ownit, vilket kommer ingå i månadsavgiften åtminstone de närmsta tre åren (kontrollerat 2022-07-20).

Renoveringar:

1999 byttes kall- och varmvattenstammar samt radiatorer.
2002 renoverades tvättstugorna.
2006 påbörjade sopsortering med tillhörande miljöhus.
2007 relinades avloppsstammarna.
2008 förbättrade föreningen skyddet för det yttre skalet i fastigheten.
2009 påbörjades individuell mätning av värme- och vattenförbrukning.
2010 anordnades en grillplats på gården.
2012 installerades nya tvättmaskiner och torkskåp samt internetbaserad bokning av tvättstugan.
2013 byttes armaturer i trapphusen.
2014 - 2016 lagades och målades fasaden - även fönster och balkongplåtar målades.
2017 byte av mätarna inne i lägenheterna för värme och vatten.
2017 - 2018 ommålning av trapphusen.
2019 bytt tvättutrustning.
2021 installation av solceller. Elen från solcellerna används till hela fastigheten och överbliven el säljs vidare.

I nuläget finns inget annat planerat underhåll eller renovering.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 1% den 1/7 2022.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (ca 1208 kr).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (ca 483 kr).

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning. I avgiften ingår ett belopp baserat på uppskattad förbrukning för varje enskild lägenhet. I slutet av året jämförs den verkliga förbrukningen med den uppskattade och lägenhetsinnehavaren blir därefter krediterad/debiterad underskott respektive överskott. Regleringen sker på avgiften avseende april, maj och juni.

El tillkommer som en fast och en rörlig kostnad. Den fasta kostnaden för abonnemang är 85 kr/månaden och den rörliga är debitering av faktiskt förbrukning, tillkommer en gång i kvartalet.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-07-20. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se även föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/atle

Allmänt om lägenheten

Fullständigt lägenhetsnummer: 21-2002-1-87-4

Andelstal (%):
-insats: 0,73851 %
-årsavgift: 0,73851 %

Andelstalen är inhämtade av föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Det går inte att specificera hur andelstalen är uträknade.

Säljaren disponerar ett vinds- och källarförråd.

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning. I avgiften ingår ett belopp baserat på uppskattad förbrukning för varje enskild lägenhet. I slutet av året jämförs den verkliga förbrukningen med den uppskattade och lägenhetsinnehavaren blir därefter krediterad/debiterad underskott respektive överskott. Regleringen sker på avgiften avseende april, maj och juni.

El tillkommer som en fast och en rörlig kostnad. Den fasta kostnaden för abonnemang är 69 kr/månaden och den rörliga är debitering av faktiskt förbrukning, tillkommer en gång i kvartalet.

Säljaren vill informera om köparna att det finns en spricka i en av klinkerplattorna i hallen samt att några av persiennerna är trasiga.

Omgivning

Allmänt om området:

Ellstorp ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området. Trots centralt läge är Ellstorp ett lugnt område och precis utanför knuten ligger Ellstorpsparken som är ett grönområde med lekplats och hundrastgård. Dessutom är det inte långt till Bulltofta rekreationsområde med vacker natur.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts.

Vid Ellstorpsparken ligger Ellstorps förskola.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi Värnhemstorget, med restauranger, caféer, butiker, apotek, vårdcentral, gym och köpcentret Entré med biograf, affärer och restauranger. Värnhemstorget är en knutpunkt både för kollektivtrafik och biltrafik. Perfekt för pendlare. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark. Både stadsbussar och regionbussar passerar Värnhemstorget. Och tågstationen Östervärn gör det lätt att resa mellan östra och västra Malmö och vidare i Skåne.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.