Malmö, Ellstorp
Sallerupsvägen 26A
1 740 000 kr
Avgift: 4 168 kr
inkl. kallhyra och digital-tv samt bredband. Individuell mätning och debitering sker av värme och vatten. El tillkommer avgiften enligt faktiskt förbrukning.
Boarea: 68 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Välplanerad hörntrea med stor balkong!

Nu har vi nöjet att presentera denna optimalt planerade trerummare i populära Ellstorp! En ljus våning med välhållet kök, fint ljusflöde från breda fönsterpartier och genomgående golv. Addera därtill hiss, balkong i söderläge samt gott om förvaring i garderober. Här bor du med närhet till matbutiker och goda kommunikationer till såväl Malmö och Lund. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Lisa Ivarsson
0733-92 74 26 lisa.ivarsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 3 Juli
12:00 - 12:30
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig
Torsdag 7 Juli
18:00 - 18:30
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi möts av vita väggar och originalparkett. I hallen finns gott om förvaring med städskåp samt stor garderob med skjutdörrar för valfri förvaring. På väggen sitter även ett flertal skåp. Från hallen nås lägenhetens kök, vardagsrum och badrum.

Vardagsrum:

Vidare in i vardagsrummet har vi generösa kvadrat som enkelt möbleras efter behov med soffgrupp och tillhörande möblemang, samt matsalsbord eller skrivbordshörna. Genom vardagsrummet har vi access till bostadens härliga balkong i söderläge samt det två sovrummen. Vi ser även här vita väggar och originalparkett.

Sovrum 1-2:

Sovrummen är belägna med ingång från vardagsrummet och ligger vägg i vägg med varandra. Båda sovrummen har fönster mot föreningens gårdsutrymme och rymmer dubbelsängar som så önskas. I dagsläget används ett av rummen till kontor.

Kök:

Praktiskt kök med stora arbetsytor och gott om plats för förvaring och även möjlighet till ett mindre köksbord. Vita högblanka överskåp och röda högblanka underskåp, vit laminatbänkskiva och vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, vask, diskmaskin och helintegrerad kyl/frys. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vit och svartrutigt klinker.

Badrum:

Helkaklat med vitt och svart kakel på väggarna matchas med schackrutigt svart/vitt klinkers på golvet. Toalett, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork, badkar och spotlights i taket.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Lägenhetsnummer förening:

0010

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

2.50048 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Midgård 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1939

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 119 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-06-29

Förening

Namn:

HSB Brf Loke

Organisationsnummer:

746000-5809

E-post adress:

loke13@live.se

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Loke i Malmö är en äkta förening och bildades vid byggnationen av huset 1939 och består av 54 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 3 hyresrättslokaler. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo förvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av Sydsverige Entreprenad.

Föreningen har s.k. gemensamhetsel, vilket innebär att varje lägenhetsinnehavare slipper de fasta avgifterna till nätägaren samt grundavgift för elabonnemang hos elleverantören. Medlemmarna betalar endast för den el som de förbrukar och den debiteras på månadsavin.

Gemensamhetsutrymmen:
I föreningen finns två gemensamma tvättstugor en större och en mindre.
Stora tvättstugan: har vi 2st tvättmaskiner, 1st torktumlare och en balja avsedd för mattvätt. I torkrummet finns även ett torkskåp och en liten mangel.
Lilla tvättstugan: har 1st tvättmaskin och 1st torktumlare.
Man kommer till tvättstugor genom alla trappuppgångar men endast med taggen från sin egen trappuppgång och gaveldörren.

Det finns ett miljöhus på gården, det lämnas även en container 2 gånger per år så att de boende kan rensa och slänga ut det som behövs.

Föreningen har ett visst antal cykelplatser framför huset och på gaveln mot gården. På baksidan finns även ett cykelgarage med ett begränsat antal platser. En plats i garaget kostar 150 kr i depositionsavgift för nyckeln och 20 kr i månaden som läggs på hyresavin.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering. För mer information www.malmo.se

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Digital-TV via Tele2 (gamla ComHem), grundutbudet ingår i avgiften. Föreningen har ett kollektivt bredbandsavtal med Halebop 1000 Mbit/s som ingår i avgiften.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
1988 byte av fönster, renovering av fasad och balkonger.
1989 byte av el och renovering av hissar.
1993 byte av vattenstammar.
1993 installation av nya radiatorer.
1998 takrenovering.
2005 installation av värme- och vattenmätare för individuell mätning av alla lägenheter.
2008 byggnation av nya miljöhus.
2010 renovering av utemiljön.
2011 renovering av tvättstugor.
2012 installation av postboxar.
2013 mangeln i mangelrummet togs bort & gjordes om till styrelserum.
2015 installation av ventilationsfönster i trapphusen B&C uppgången Under samma år spolades samtliga vatten och avloppstammar.
2017 installerades led-belysning i trappuppgångar och samt källargångar.
2017 införde föreningen gemensamhetsel i huset.
2018 investerade föreningen i en hjärtstartaren som är placerad i källarplan utanför tvättstugorna.
2019 Fasadrenovering.
2020 Källardörrar har bytts ut och föreningen har gjort en räddningsväg på baksidan av tomten.
2020 Ett staketet med nytt tagg-system samt porttelefon är installerat. Taggen gäller till alla övriga utrymmen i byggnaden också.
2020 Samtliga stammar spolade och filmade.
2020 Den 29 december lades kollektivt bredband in i huset, avgiften ingår i månadsavgiften
2021 Stambyte/Relining är inte planerat i nuläget.

Föreningen skall snygga till i trädgården inom kort.
Avloppsstammarna är från byggnadsåret. Eventuellt stambyte/relining är planerat 2023 beroende på status av stammarna då. Senare kommer även målning av trapphus, efter relining/stambytet.
Föreningen följer en underhållsplan se fler kommande renoveringar i årsredovisningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Om både avser att bo i lägenheten, den/de som avser bo ska äga 100% av lägenheten. Delat ägande mellan föräldrar och barn tillåts ej.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 2% den 2021-01-01. Det kommer att ske en avgiftshöjning i årsskiftet men styrelsen har ännu inte bestämt med hur många procent i dagsläget.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pantsättning.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo. Andelsavgiften på 500kr återbetalas vid utträde.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har individuell mätning av vatten- och värmeförbrukning. Föreningen samarbetar med Brunata (gamla Minol) som sköter om det rent praktiska. Varje lägenhet är utrustad med mätare på radiatorer och på varm- och kallvattentillflödena. Mätarna sänder iväg information om förbrukningen till en central i huset som sedan läses av och registreras av Brunata. Praktiskt går det till så att månadsavgiften består av en kallhyra. En gång i kvartalet jämförs den verkliga förbrukningen av värme, kall- och varmvatten och lägenhetsinnehavaren blir då debiterad för detta på avierna fem månaderna efter.

Föreningen har gemensamt tecknat en försäkring för bostadsrättstillägg. Endast hemförsäkring för lösöre behöver tecknas av den enskilda medlemmen.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-05-27. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se även föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/loke

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponeras över ett vinds- och källarförråd.

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning då varje lägenhet är utrustad med mätare. En gång per kvartal görs en avläsning av mätarna och varje medlem betalar enligt individuell förbrukning.

Säljarens (1 person i hushållet) kostnad för 3-månadersperioden september-november gällande kallvatten, varmvatten, värme och el är cirka 1 500 kr för perioden.

Förbrukningen och kostnaderna kan variera beroende på den individuella förbrukningen. Observera att siffrorna är cirka, hämtade från en tidigare avi från nuvarande ägare.

Andelstal:
Andelstal: 2.50048 %
Bostadsrättsandel: 0,022713 (2,50048% i föreningen)

Andelstalen är inhämtade från föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Det går inte att specificera hur det är uträknat.

I köpet ingår skåpen på väggen i hallen.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Ellstorp ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området. Trots centralt läge är Ellstorp ett lugnt område och precis utanför knuten ligger Ellstorpsparken som är ett grönområde med lekplats och hundrastgård. Dessutom är det inte långt till Bulltofta rekreationsområde med vacker natur.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts.

Vid Ellstorpsparken ligger Ellstorps förskola.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi Värnhemstorget, med restauranger, caféer, butiker, apotek, vårdcentral, gym och köpcentret Entré med biograf, affärer och restauranger. Värnhemstorget är en knutpunkt både för kollektivtrafik och biltrafik. Perfekt för pendlare. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark. Både stadsbussar och regionbussar passerar Värnhemstorget. Och tågstationen Östervärn gör det lätt att resa mellan östra och västra Malmö och vidare i Skåne.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.