Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ellstorp
Sallerupsvägen 32C
1 395 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 266 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband. En obligatorisk kostnad om 85 kr/mån tillkommer för elnätsavgift. Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning.
Boarea: 48 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Generös tvårummare med balkong mot Ellstorpsparken!

Nu har vi nöjet att presentera denna optimalt planerade tvårummare i populära Ellstorp! På våning tre välkomnas vi till en genomgående våning med uppfräschat kök, nya ytskikt, helkaklat badrum och fint ljusflöde från breda fönsterpartier samt parkettgolv. Lägg där till en insynsskyddad balkong med utsikt över Ellstorpsparken! Varmt Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Lisa Ivarsson
0733-92 74 26 lisa.ivarsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Ni stiger in i hallen och här möts ni av ett fint parkettgolv och ljusa bredspacklade väggar. Hallen erbjuder goda avhängningsmöjligheter och vidare in i bostaden finns generös klädkammare för förvaring.

Vardagsrum:

Vidare in i vardagsrummet ser vi samma golv och väggar. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från breda fönsterpartier, gott om yta för möblering med såväl soffgrupp som matplats för sociala umgängen. Ett rum att trivas i!

Sovrum:

Parkettgolv och gråa målade väggar. Här finns möjlighet att inreda med både en ordentlig säng samt extra förvaring i generös garderob. Sovrummet ligger beläget in mot gården och bort från vägen bäddas här för många goda nätter sömn. Härifrån når ni bostadens insynsskyddade balkong som är belägen mot Ellstorpssparken!

Badrum:

Grå klinker på golv och vita helkaklade väggar. Fondvägg i grå klinker i duschen. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, kommod med spegelskåp ovan och toalett. Duschblandaren bytt 2022.

Kök:

Uppfräschat och stilrent kök med generöst med förvaring. Luckorna har blivit omlackerade under 2021 samt nya vitrinskåp, handtag och ny bänkskiva. Köksinredningen går i vitt med rostfria handtag, vitt kakel ovan ljus bänkskiva. Köket är utrustat med kyl/frys (från 2020), spis och ugn samt fläkt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Lägenhetsnummer förening:

26 (LM-kod 1203)

Inre reparationsfond:

245 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Idaborg 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1942-1943

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 153 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-12-13

Förening

Namn:

HSB Brf Atle i Malmö

Organisationsnummer:

746000-4992

Kontaktperson:

Hans-Olof Holmqvist

Allmänt om föreningen:

HSB:s Brf Atle bildades 1943 i samband med byggnationen. På fastigheten finns ett bostadshus med 13 trapphus. Det finns 139 bostadsrättslägenheter och 1 hyresrättslägenhet samt 2 lokaler. Föreningen äger marken och det är en äkta förening. HSB Sköter den ekonomiska förvaltningen. Det finns en anställd vaktmästare i föreningen som hjälper till med diverse.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns det tre tvättstugor i källaren. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp samt en mangel. Tidsbokning sker via tagg eller bokningssida på internet. Föreningen har en utemiljö som finns tillgänglig för medlemmarnas gemensamma bruk med grillmöjligheter. Föreningen har även ett gemensamt miljöhus för matavfalls- och sopsortering och cykelgarage.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser för bilar, men det finns boendeparkering i området. Föreningen har 7 st parkeringsplatser för moped/motorcykel som går att hyra för 25 kr/månaden samt cykelgarage som kostar 10 kr/månaden.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är anslutet till bredband via Ownit, vilket kommer ingå i månadsavgiften åtminstone till 2023 (kontrollerat 2022-10-04).

Renoveringar:

1999 byttes kall- och varmvattenstammar samt radiatorer.
2002 renoverades tvättstugorna.
2006 påbörjade sopsortering med tillhörande miljöhus.
2007 relinades avloppsstammarna.
2008 förbättrade föreningen skyddet för det yttre skalet i fastigheten.
2009 påbörjades individuell mätning av värme- och vattenförbrukning.
2010 anordnades en grillplats på gården.
2012 installerades nya tvättmaskiner och torkskåp samt internetbaserad bokning av tvättstugan.
2013 byttes armaturer i trapphusen.
2014 - 2016 lagades och målades fasaden - även fönster och balkongplåtar målades.
2017 byte av mätarna inne i lägenheterna för värme och vatten.
2017 - 2018 ommålning av trapphusen.
2019 bytt tvättutrustning.
2021 installation av solceller. Elen från solcellerna används till hela fastigheten och överbliven el säljs vidare.

I nuläget finns inget annat planerat underhåll eller renovering.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen höjde månadsavgiften med 1% den 1/7 2022. I nuläget finns inga planerade avgiftshöjningar, budgetmöte sker i december 2022.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (ca 1208 kr).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (ca 483 kr).

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning. I avgiften ingår ett belopp baserat på uppskattad förbrukning för varje enskild lägenhet. I slutet av året jämförs den verkliga förbrukningen med den uppskattade och lägenhetsinnehavaren blir därefter krediterad/debiterad underskott respektive överskott. Regleringen sker på avgiften avseende april, maj och juni.

El tillkommer som en fast och en rörlig kostnad. Den fasta kostnaden för abonnemang är 85 kr/månaden och den rörliga är debitering av faktiskt förbrukning, tillkommer en gång i kvartalet.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-10-04. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se även föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/atle

Allmänt om lägenheten

Fullständigt lägenhetsnummer hos förvaltaren: 21-2002-1-26-6

Andelstal (%):
Andelstal insats: 0,73851 %
Andel årsavgift: 0,73851 %

Andelstalen är inhämtade av föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Det går inte att specificera hur andelstalen är uträknade.

Säljaren disponerar över ett vinds- och källarförråd.

Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vattenförbrukning. I avgiften ingår ett belopp baserat på uppskattad förbrukning för varje enskild lägenhet. I slutet av året jämförs den verkliga förbrukningen med den uppskattade och lägenhetsinnehavaren blir därefter krediterad/debiterad underskott respektive överskott. Regleringen sker på avgiften avseende april, maj och juni.

El tillkommer som en fast och en rörlig kostnad. Den fasta kostnaden för abonnemang är 85 kr/månaden och den rörliga är debitering av faktiskt förbrukning, tillkommer en gång i kvartalet.

I köpet ingår garderoben i sovrummet.

Omgivning

Allmänt om området:

Detta område ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts. Ellstorpsparken är förstås ytterligare ett stort plus med området.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi köpcentret Malmö Plaza och Värnhems busscentral och utbud med restauranger och butiker. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark. I närheten finns även Östervärns tågstation som tar dig direkt ut på järnvägsringen runt Malmö och vidare.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.