Malmö, Ellstorp
Nobelvägen 147G
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 968 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Boarea: 51 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Magisk våning med smakfull interiör!

I attraktiva kvarter presenterar vi med glädje denna underbart finstämda bostad, där smakfullt renoverade ytskikt samspelar ypperligt med sobra färg- och materialval samt med tilltalande detaljer i original såsom glädjande takstukaturer, vacker fiskbensparkett och ljusbringande fönsterpartier. Planlösningen är alldeles utmärkt med generösa allrumskvadrat som signerats med dekorativ stuckatur och direktaccess till balkong samt med öppen planlösning till en välförsedd och smakfullt inredd köksinteriör, med förvaring bakom profilerade luckor i ljusgrått som accentueras av vitrinskåp. Addera där till ett rymligt sovrum med stilfulla ytskikt samt med plats för extra förvaringsmöbel och ett stilrent helkaklat badrum med dusch. Detta är ett fantastiskt trivsamt hem som verkligen särskiljer sig från mängden och bjuder på både estetik och atmosfär. Varmt välkommen på visning!

Visningar.

Onsdag 5 Oktober
18:00 - 18:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Innanför ytterdörren bjuder hallen in med vackert och tidlöst fiskbensmönstrad ekparkett som stilfullt ackompanjeras av väggar i vitt. Den vida kvadraten erbjuder inte bara bra med avhängningsmöjligheter utan även på flertalet möbleringsalternativ.

Badrum:

Från hallen når vi hemmets badrum i helkaklat utförande med mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Vardagsrum:

Vidare in väntar härligt ljusa vardagsrumsytor med fint ljusbringande fönsterparti. Fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet som ackompanjeras av målade väggar i ljus sober kulör och glädjande takhöjd signerad vackert välbevarad stuckatur. Här ryms såväl soffgrupp som matrumsmöbel. Det är även här vi finner utgång till våningens mysiga balkong med trätrall.

Kök:

I en öppen planlösning med vardagsrummet väntar här ett smakfullt kök med fina förvaringsmöjligheter bakom profilerade luckor i ljusgrått som ackompanjeras av vitrinskåp och arbetsytor i marmorkvarts. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, spishäll och kolfilterfläkt. På golvet ligger ett schackrutigt klickgolv i vitt/grått i kombination med vita väggar och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum:

Sovrummet är mycket väl tilltaget och inrymmer med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljust och trivsamt med generöst fönsterparti. Liksom i övriga rum finner vi harmonisk fiskbensmönstrad ekparkett och målade väggar i sober ljus kulör samt välbevarad stuckatur.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

103

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

0.17396 %

Andel i förening:

0.17396 %

Inre reparationsfond:

464 kr

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ellstorp 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 131 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 159 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-02-28

Förening

Namn:

HSB Brf Ellstorp

Organisationsnummer:

746000-4943

E-post adress:

styrelsen@ellstorp.com

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheterna Loke 1, Loke 2 och Ellstorp 3, vilka innehåller 405 st lägenheter samt 14 bostadsrättslokaler och 1 hyresrättslokal. Föreningen bildades i samband med att dess byggnader färdigställdes 1938. I fastigheten finns 4 bostadshus med tillsammans 29 trapphus med adresserna Nobelvägen 145, 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och Climat80 den tekniska förvaltningen. Föreningen äger marken.

En fin utemiljö, färdigställd 2015, finns tillgänglig för medlemmarnas gemensamma bruk med grillmöjligheter, lekplats, nylagda gräsmattor etc.
Föreningen har totalt 12 st tvättstugor i källaren, tvättid bokas via app eller tagg.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är ca 400 kr/månad och ca 200 kr/månad för MC-plats Separat kösystem tillämpas. Boendeparkering råder även i området, för vidare information se www.malmo.se

Möjlighet att hyra förråd, cykelförråd samt barnvagnsförråd finns till kostnad från 20-75 kr/månad beroende på vilken typ av förråd man önskar hyra.

Bredband/TV:

Kabel-TV via ComHem, där basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett förmånligt (frivilligt) bredbandsavtal med Bredband2, som levererar en hastighet på upp till 100/100 för ca 80 kr/mån eller 1000 mbit för ca 99 kr/mån.

Renoveringar:

1991-1993: Elstammarna byttes ut.
1991-1993: Vattenstammar byttes ut.
2001-2003: Taket lades om.
2007-2008: Avloppsstammarna filmades och spolades.
2009: Nya miljöhus.
2010: Tätning och justering av fönster.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Renovering av garage.
2014-2015: Utemiljön. Gården med ny stenläggning, växter och gräsmattor, lekplats, grillplats, miljöhus etc.
2018: Avloppsstambyte. Projektet avsåg totalrenovering av badrummen och byte av blandare i kök.
2019: Byte av alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar, byte av entrédörrarna, nytt passagesystem och målat trapphusen. Renovering av tvättstugor och digitalt bokningssystem för tvättstugorna.
2020: Installation av nya porttelefoner kopplade till mobiltelefoner för fjärröppning (man har även taggsystem).
2020/2021: Renovering och byte av bottenavloppen (avloppsledning under källargolven). På Nobelvägen 145 och Ellstorpsgatan 2 är bottenavloppsbytet utfört. Detta projekt pågår fortsatt under 2022-2023 och ska utföras på Nobelvägen 147 samt Ellstorpsgatan 4.

Föreningen för en diskussion om byte av värmecentralerna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 3% den 1 januari 2022. Enligt prognos kommer avgiften att höjas med 2-3% per år.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1208 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 483 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening 2022-07-15 via årsredovisning, hemsida och teknisk förvaltare. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se ytterligare info på föreningens egen hemsida: www.ellstorp.com

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andelstal insats: 0,17936%. Andelstal årsavgift: 0,17396%.

Säljare informerar om att garderob, mikrovågsugn och nattbord.
Säljare informerar om att lampa ovan nattbord ej ingår i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Ellstorp ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området. Trots centralt läge är Ellstorp ett lugnt område och precis utanför knuten ligger Ellstorpsparken som är ett grönområde med lekplats och hundrastgård. Dessutom är det inte långt till Bulltofta rekreationsområde med vacker natur.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts.

Vid Ellstorpsparken ligger Ellstorps förskola.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi Värnhemstorget, med restauranger, caféer, butiker, apotek, vårdcentral, gym och köpcentret Entré med biograf, affärer och restauranger. Värnhemstorget är en knutpunkt både för kollektivtrafik och biltrafik. Perfekt för pendlare. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark. Både stadsbussar och regionbussar passerar Värnhemstorget. Och tågstationen Östervärn gör det lätt att resa mellan östra och västra Malmö och vidare i Skåne.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.