Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ellstorp
Ellstorpsgatan 4H
1 395 000 kr utgångspris
Budgivning 1 300 000 kr
Avgift: 3 968 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Boarea: 47 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Inflyttningsklar tvårummare i Brf Ellstorp!

På populära Brf Ellstorp har vi äran att presentera en genomgående tvårummare med balkong! Här lockar fint renoverade ytskikt i kombination med välbevarade detaljer som originalgolv, takrosetter och välvt tak. Vi ser även goda förvaringsmöjligheter i garderober och balkong i öst med sol på förmiddagen. Till detta ett uppdaterat fräscht kök och stambytt badrum med hög standard som gör lägenheten helt inflyttningsklar i en stabil förening som har gjort många stora renoveringar i fastigheterna. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Lisa Ivarsson
0733-92 74 26 lisa.ivarsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

På våning fyra i huset välkomnas vi in till hallen. Under våra fötter vilar ett originalgolv som är slipat och behandlat med hårdvaxlja i en ljus ton tillsammans med fin tapet i grönt. I hallen finns två praktiska klädkammare för god förvaring efter behov. Det finns dessutom plats för avhängning om så önskas. Takhöjden har optimerats med platsbyggt skåp samt hyllor högst upp mot taket. Ytskikten renoverades under 2020.

Vardagsrum:

Vidare in i vardagsrummet slås vi av den generösa takhöjden som ger ett luftigt intryck. Rummet ger ett flertal olika möbleringsmöjligheter och ger utrymme åt allt som önskas med soffa och tillhörande möblemang samt matsalsbord alternativt även skrivbord. Från vardagsrummet finns också access till bostadens balkong som bjuder på förmiddagssol. Originalparkett slipad och behandlad med hårdvaxolja 2020. Väggar och tak målat 2020.

Kök:

På motsatt sida av lägenheten ligger köket. Köket har genomgått en uppdatering under 2020 med nytt kök från IKEA i vitt, mörk bänkskiva med grått kakel ovan. Gott om förvaring där vi ser skåp upp till tak för att även här nyttja takhöjden. I köket finns även plats för ett mindre matbord samt extra förvaring som så önskas. Väggar och tak målat 2020 samt nytt kakel ovan arbetsyta. Ugn och fläkt är från IKEA 2021. Nytt parkettgolv från 2020 i härdad ek från Bjelin.

Sovrum:

Vägg i vägg med köket finns sovrummet. Här finns möjlighet att möblera med dubbelsäng, alternativt mindre säng och skrivbord. Praktisk garderob med skjutdörrar finns för extra förvaring. Originalparkett slipad och behandlad med hårdvaxolja 2020. Väggar och tak målat 2020.

Badrum:

Sist men inte minst har vi det stilsäkert helkaklade badrummet som 2017 renoverats i föreningens regi i samband med stambyte. Mörk klinker på golv och ljusa helkaklade väggar. Utrustat med vägghängd wc, handfat med spegelskåp ovan och dusch med vikbar glasdörr samt handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

2022-09-30

Lägenhetsnummer förening:

312 (LM-kod 1302)

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ellstorp 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1938

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Utförd
Datum: 2020-02-28

Förening

Namn:

HSB Brf Ellstorp

Organisationsnummer:

746000-4943

E-post adress:

styrelsen@ellstorp.com

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheterna Loke 1, Loke 2 och Ellstorp 3, vilka innehåller 405 st lägenheter samt 14 bostadsrättslokaler och 1 hyresrättslokal. Föreningen bildades i samband med att dess byggnader färdigställdes 1938. I fastigheten finns 4 bostadshus med tillsammans 29 trapphus med adresserna Nobelvägen 145, 147 samt Ellstorpsgatan 2 och 4. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och Climat80 den tekniska förvaltningen. Föreningen äger marken.

En fin utemiljö, färdigställd 2015, finns tillgänglig för medlemmarnas gemensamma bruk med grillmöjligheter, lekplats, nylagda gräsmattor etc.
Föreningen har totalt 12 st tvättstugor i källaren, tvättid bokas via app eller tagg.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har totalt ca 100 st garage- och mc-platser. Hyra för bilplats är ca 400 kr/månad och ca 200 kr/månad för MC-plats Separat kösystem tillämpas. Boendeparkering råder även i området, för vidare information se www.malmo.se

Möjlighet att hyra förråd, cykelförråd samt barnvagnsförråd finns till kostnad från 20-75 kr/månad beroende på vilken typ av förråd man önskar hyra.

Bredband/TV:

Kabel-TV via ComHem, där basutbudet ingår i månadsavgiften. Föreningen har ett förmånligt (frivilligt) bredbandsavtal med Bredband2, som levererar en hastighet på upp till 100/100 för ca 80 kr/mån eller 1000 mbit för ca 99 kr/mån.

Renoveringar:

1991-1993: Elstammarna byttes ut.
1991-1993: Vattenstammar byttes ut.
2001-2003: Taket lades om.
2007-2008: Avloppsstammarna filmades och spolades.
2009: Nya miljöhus.
2010: Tätning och justering av fönster.
2011: Nya postlådor i trapphusen.
2014: Renovering av garage.
2014-2015: Utemiljön. Gården med ny stenläggning, växter och gräsmattor, lekplats, grillplats, miljöhus etc.
2018: Avloppsstambyte. Projektet avsåg totalrenovering av badrummen och byte av blandare i kök.
2019: Byte av alla lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar, byte av entrédörrarna, nytt passagesystem och målat trapphusen. Renovering av tvättstugor och digitalt bokningssystem för tvättstugorna.
2020: Installation av nya porttelefoner kopplade till mobiltelefoner för fjärröppning (man har även taggsystem).
2020/2021: Renovering och byte av bottenavloppen (avloppsledning under källargolven). På Nobelvägen 145 och Ellstorpsgatan 2 är bottenavloppsbytet utfört. Detta projekt pågår fortsatt under 2022-2023 och ska utföras på Nobelvägen 147 samt Ellstorpsgatan 4.

Föreningen för en diskussion om byte av värmecentralerna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst endera 10%.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 3% den 1 januari 2022. Enligt prognos kommer avgiften att höjas med 2-3% per år.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 1208 kr (2,5 % av årets prisbasbelopp).
Pantsättningsavgift om 483 kr (1 % av årets prisbasbelopp).

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening 2022-07-15 via årsredovisning, hemsida och teknisk förvaltare. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se ytterligare info på föreningens egen hemsida: www.ellstorp.com

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar över ett vinds- och källarförråd.

Fullständigt lägenhetsnummer hos förvaltaren: 21-2007-1-312-11

Andelstal:
Andelstal insats: 0,17957 %
Andelstal årsavgift: 0,17957%

Andelstalen är inhämtade från föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Det går inte att specificera hur andelstalen är uträknade.

I köpet ingår: mikro, garderob i sovrum och krokar i hall.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Ellstorp ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området. Trots centralt läge är Ellstorp ett lugnt område och precis utanför knuten ligger Ellstorpsparken som är ett grönområde med lekplats och hundrastgård. Dessutom är det inte långt till Bulltofta rekreationsområde med vacker natur.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts.

Vid Ellstorpsparken ligger Ellstorps förskola.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi Värnhemstorget, med restauranger, caféer, butiker, apotek, vårdcentral, gym och köpcentret Entré med biograf, affärer och restauranger. Värnhemstorget är en knutpunkt både för kollektivtrafik och biltrafik. Perfekt för pendlare. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark. Både stadsbussar och regionbussar passerar Värnhemstorget. Och tågstationen Östervärn gör det lätt att resa mellan östra och västra Malmö och vidare i Skåne.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.