Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Dockan
Hallenborgs gata 14A
2 795 000 kr utgångspris
Avgift: 3 418 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån tillkommer för kabel-TV, bredband (250/250Mbit/s) och telefoni.
Boarea: 54 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Fantastisk tvårummare på härliga Dockan!

I underbara Dockan kan vi nu stolt presentera denna ljusa, moderna och välplanerade tvåa som har allt! Här erbjuds en fantastisk lägenhet med kök och vardagsrum i öppen trevlig planlösning, allrum med fina sociala ytor, njutbar balkong och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Addera därtill ett trivsamt sovrum med utmärkt förvaring och ett stilfullt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter. Här bor du i stabil och välskött förening som erbjuder både övernattningslägenhet och en gemensam, arkitektritad innergård med massor av underbar grönska. Havet nås inom kort gångavstånd och i området finner vi också matbutiker, restauranger, caféer, skolor, gym och apotek. Runt hörnan byggs just nu Dockans kommande landmärke, häftiga Docks, som planeras att stå klart 2025 och kommer att bli 26 våningar högt och bestå av lägenheter, restauranger och butiker. Precis intill föreningens byggnader kommer också ljuvliga Läparken att växa fram under 2023. Det här är en lägenhet som måste upplevas på plats! Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emil Sjöberg
0733-92 74 13 emil.sjoberg@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas in i en ljus och rymlig hall som bjuder in med vitmålade väggar och stilfull ekparkett, vilket är genomgående i hela lägenheten. Suveräna avhängnings- och förvaringsmöjligheter finner vi i form av platsbyggda garderober samt plats för att möblera med både hatthylla och skoställ.

Kök:

Modernt fint kök från Vedum med vita skåpsluckor som matchas snyggt med vitt kakel ovanför grå bänkskiva. Ett härligt kök med goda förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn, induktionshäll och fläkt. Intill köket finns gott om plats för ett stort trevligt matbord.

Vardagsrum:

Vidare in finner vi det luftiga och härliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Ett underbart allrum med stora sociala ytor och strålande ljusinsläpp som ges från lägenhetens fina fönsterpartier som vetter ut mot balkongen. I vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp och fåtöljer.

Balkong:

Fantastisk balkong med plats för både grill och balkongmöbler. Här kan du njuta av en god frukost i den sköna morgon- och förmiddagssolen.

Sovrum:

Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Utmärkt förvaring ges i form av generös klädkammare.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp med belysning och duschhörna med vikbara dörrar i glas. Här finner vi också en egen tvättdel med tvättmaskin och torktumlare samt plats för förvaring i väggskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

D1104

Lägenhetsnummer register:

1104

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Rogaland 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 84 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-11-05

Förening

Namn:

Brf Kvarteret Hallenborg i Malmö

Organisationsnummer:

769624-4511

E-post adress:

ordforande@kvarterethallenborg.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kvarteret Hallenborg i Malmö är en äkta förening. Föreningen äger fastigheten Rogland 1. Byggnaden ritad av Arkitektlaget Skåne. Fastigheten består av 2 sammanhängande huskroppar med källare och garage och med totalt 123 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnationen av föreningens hus påbörjades 2016 och slutfördes under 2019. Föreningens gatuadresser är: Lägatan 4-8, Hallenborgs gata 14-18, Lovartsgatan 3-5, 211 19 Malmö.

Gemensamma utrymmen:
En gästlägenhet/övernattningslägenhet finns för medlemmarna att hyra och kostar ca 250 kr/tillfälle. I trapphuset för Hallenborgs gata 14A finns det en gemensamhetslokal som kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/tillfälle. Barnvagns- och rullstolsförvaring samt cykelförråd finns i källaren. Cykelplatser finns även på gården och vid entréer. Cykelpool finns med fyra lådcyklar för föreningens medlemmar.

Föreningens innergård är ritad av landskapsarkitekt Maja Rytorp. Här ryms både grusade gångar, plattsatta ytor och planteringar som varierar med årstiden. Syrenbuddleja, blomsterkornell, stjärnmagnolia, höstspirea, prestonsyren, humle, vildvin, daggkåpa, höstanemon, lagerhägg, japanskt gräs och salvia är exempel på några växter som finns och förgyller miljön. Dessutom kommer en extern, friliggande grönskande park att anläggas granne med Kv Hallenborg.

För bostadsrätter med markterrass gäller följande: terrassen tillhör föreningen och bostadsrättsinnehavaren har nyttjanderätt. Det åligger bostadsrättsinnehavaren att underhålla hårdgjorda ytor och det åligger föreningen att sköta och underhålla planteringar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 51 st garageplatser till en kostnad om ca 1025 kr/månad med nedfart från Lägatan. Garaget nås invändigt via respektive trapphus. I garaget finns också laddningsstation för elbil. 200 kr/månad tillkommer för parkeringsplats med laddbox (elförbrukning debiteras hyresgäst). Kön administreras av föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Det finns även förtursplatser (42 st) i närbelägna p-huset Erika, dessa förvaltas av Aimo Park. Det är i dagsläget många medlemmar i kö.

Föreningen har också avtal med bilpool via "M".

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Telia och tjänsten triple play som innebär bredband 250/250 Mbit/s, TV-utbud ”Lagom” och bredbandstelefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Underhållsplan är upprättad, inga större arbeten är planerade i närtid.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%. Det finns inga beslutade höjningar i dagsläget.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1208 kr.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Detaljplanen godkänner ej inglasade balkonger.

Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet. Köpare/säljare får själv reglera vid överlåtelse.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-05-23. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare uppger följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,00703 (0,70299% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån tillkommer för kabel-TV, bredband (250/250Mbit/s) och telefoni.

Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.