Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Dockan
Dockgatan 9
5 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 414 kr
inkl värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 215:-/månad tillkommer för TV/bredband.
Boarea: 103 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Väldisponerat med dubbla balkonger och marin utsikt!

Nordisk elegans och ett underbart ljusflöde kännetecknar denna ljuvliga Dockanvåning på eftersökt läge med två fina balkongmiljöer där utsikt mot marinan förgyller! Synnerligen väldisponerade och luftiga kvadrat på fjärde våningen där havet möter staden, med all önskvärd service och goda kommunikationer inom bekvämt gångavstånd.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Ansvarig affärsutveckling & Partner Nina Berglund
0723-73 42 35 nina.berglund@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan nås våningen både snabbt och enkelt. En lockande hallmiljö inviterar med det för bostaden genomgående vackra parkettgolvet. Här har man bra plats för avhängning av både ytterkläder och skor och i hallens bortre del åtnjuts även en rejäl klädkammare.

Sovrum 1 och 2:

Innanför entrén, på höger hand bjuder det första sovrummet in, perfekt att nyttja såsom kombinerat gästrum och kontor eller barnrum för den som önskar med bland annat två garderober som förenklar förvaringen.
Master bedroom har ypperligt rymliga kvadrat och en inbyggd garderobssida dessutom. Ett stort fönster tillsammans med ett mindre skänker ett härligt ljusflöde.

Kök:

Kökets halvöppna planlösning mot sällskapsrummet känns modern och luftig. Smakfullt Ballingslövkök med vita, släta luckor, accentuerande svart maskinpark och vitt liggande kakel ovanför den vita arbetsbänken i laminat. Inbyggnadsugn och dito mikrovågsugn, diskmaskin, dubbel kyl och frys, induktionshäll samt rostfri fläkt. Samtliga vitvaror är från Bosch förutom induktionshällen som är från Siemens. Smidig bardisk med förvaringsmöjligheter och sittplatser vid granitskiva. Stor matplats i anslutning och utgång till balkong i svalkande norrläge.

Vardagsrum:

Väl tilltaget vardagsrum stoltserar med både panoramafönster och glasinfattad balkongdörr. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl rejäl soffgrupp som middagsbord för större sällskap och rummet kröns förstås av utgången till den ljuvliga balkongen i glädjande söderläge med direkt vy mot marinan.

Badrum:

Stilrent helkaklat med mörkgrått klinkergolv som möter vitkaklade väggar. Handfat på kommod med vita förvaringslådor, wc, spegel med belysning, handdukstork, förstoringsspegel från Smedbo samt dusch med vikbara dörrar i glas. Tvättmaskin och torktumlare side by side från Siemens med praktisk arbetsbänk och vita väggskåp ovanför. Infällda takspotlights.

Gästtoalett:

Gästtoalett med svart klinker och målade vita väggar, utrustat med wc, handfat med en svart kakelplatta ovanför, badrumsskåp samt spegel med belysning.

Balkonger:

Två väl tilltagna balkonger, där båda har utsikt över Marinan. Den större balkongen i söderläge har dessutom utsikt över innergården.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

A44

Lägenhetsnummer register:

1304

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 65 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-05-20

Förening

Namn:

Brf Kajhusen

Organisationsnummer:

769616-5039

E-post adress:

styrelsenbrfkajhusen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Kajhusen är en äkta bostadsrättsförening med gatuadresser Dockgatan 3, 5, 7 samt 9. I föreningen finns 80 lägenheter och 2 lokaler, samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 är hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 2009 (äger marken). Den tekniska förvaltningen sköts av Sekant Fastighetsservice och den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. Föreningen har infört gemensam el med individuell avläsning och debitering.

På källarplan finns garage, förvaringsplats för cyklar och barnvagnar samt lägenhetsförråd.
Övernattningslägenhet finns i föreningen och kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/natt. Miljörum (placerade vid trapphus 3 och 7) där föreningen erbjuder källsortering.

Föreningen har en gemensam innergård med vackra planteringar. Gårdsmiljön har en direkt koppling till Dockans träbrygga.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller garage i källaren om 75 platser. Kostnaden är fn 800 kr/månad. Det är för närvarande kö till garageplats. För elbilsladdplats tillkommer fn 200 kr + 2,75 kr/kWh. Bredablick förvaltar garageplatserna.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV, bredband (100 Mbit/s) och bredbandstelefoni via Telia. En obligatorisk kostnad om 215 kr/månad tillkommer för detta.

Renoveringar:

2016 installerades nytt säkerhetssystem med kameraövervakning i garaget och ny trädgård anlades med nya växter, sjösten och borttagning av häckar.
2017 fortsatte arbetet med utemiljön samt reglersystem för värme och ventilation byttes. Samma år spolades samtliga stammar hos medlemmar, gemensamma förrådsdörrar och hissar målades samt skador på putsen lagades.
2018 infördes gemensam el med individuell avläsning och debitering samt OVK utfördes i samtliga lägenheter.
2019 renoverades värmesystemet inklusive ny värmepump. Trädäcket på innergården byttes. Radonmätningar med gott resultat på samtliga mätpunkter har utförts.
2020 har man utfört fasadtvätt samt installerat nytt porttelefonsystem med automatiska dörrar.
2021 installation av laddstolpar för elbilar.
2022 underhållsspolning är gjord av stammarna. Målning av garage och byte till LED-armaturer. OVK-kontroll utförd.

Tillåter föreningen delat ägande:

Beslut tas av styrelsen.

Ekonomi:

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat i november 2022.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Köparen betalar överlåtelse- och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift: ca 1208 kr (2.5% av basbeloppet). Pantsättningsavgift: ca 483 kr (1% av basbeloppet).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer info, titta in på föreningens hemsida: www.brfkajhusen.se

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-11-18. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 215:-/månad vilket avser TV/bredband.

Andelstal ek plan: 1,43230000
Andelstal exkl kapital: 1,43230000
Andelstal kapital: 0,00000000
Inga vidare specifikationer har angivits av föreningens ekonomiska förvaltare.
Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Bredablick.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Stor balkong i söderläge och en mindre balkong i norrläge.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Föreningen har IMD (individuell mätning och debitering) av elen.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning. Här finns också närhet till flertalet förskolor och grundskolor.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.