Malmö, Dockan
Dockgatan 11
7 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 478 kr
inkl värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 259 kr/månad tillkommer för TV/bredband/IP-telefoni samt 21:-/månad för administrativ avgift IMD.
Boarea: 113 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Elegant havsfyra på ljus hörna med dubbla balkonger mot Dockans Marina!

Högt upp på femte våningen i attraktiva Dockankvarter presenterar vi med glädje denna alldeles underbara våning som bland annat lockar med två njutbara balkonger vända direkt mot Marinan och havet. Hela bostaden andas rymd och ljus med sin öppna planlösning och sitt ypperliga hörnläge där flertalet fönster i två väderstreck gör det mesta av såväl utsikt som ljusinsläpp. Påkostade tillval tilltalar och skänker än mer guldkant, såsom genomgående vitlackade skeppsgolv i ask från Junckers, infällda takspotlights och gedigna stenskivor i kök och vid den stora köksön. Addera därtill två stilfullt helkaklade badrum, egna tvättfaciliteter med både tvättmaskin och torktumlare samt tre bra sovrum varav ett med walk in closet. Ett suveränt hem på fantastiskt läge i omtyckta Dockan, direkt invid havet och med områdets fina utbud av allehanda restauranger och service runt knuten. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rasmus Eriksson
0733-50 65 28 rasmus.eriksson@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 1 December
17:00 - 17:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med vackert, vitlackat skeppsgolv i ask från Junckers som tillsammans med klassiskt vitmålade väggar utgör ett exklusivt och genomgående tema för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom ypperlig förvaring i en mycket rymlig garderob med Elfainredning bakom spegelbeklädda skjutdörrar.

Sovrum:

Direkt på höger hand nås hemmets största sovrum, som med fördel nyttjas som mastersovrum. Dubbelsäng och tillhörande möblemang inryms med lätthet, de båda fönstren skänker rikligt med ljusinsläpp och förvaringen optimeras av en lyxig walk in closet med Elfainredning.

Badrum:

Näst på tur står ett stilrent helkaklat badrum i vit och mattsvart färgsättning. Badrummet är utrustat med handduksvärmare, handfat med vit kommod, infällda takspotlights, wc och dusch bakom duschdörr i klarglas.

Badrum:

Vägg i vägg finner vi ytterligare ett helkaklat badrum, med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar som accentueras av mörk mosaik i duschen. Vidare finns handduksvärmare, wc, handfat med svart kommod i ekfanér, infällda takspotlights och dusch bakom vikdörrar i klarglas. Extra bonus med såväl tvättmaskin som torktumlare (båda 2013) med mörk laminatbänk och vita väggskåp ovanför.

Sovrum:

Sovrum nummer två är också av god storlek och möbleras exempelvis med säng, skrivbord och förvaringsmöbel. En pastellfärgad fondvägg bryter diskret av mot de i övrigt vita väggarna.

Sovrum:

Härnäst finner vi ett tredje sovrum som är lagom för barn, gäst eller hemmakontoret.

Vardagsrum:

Vardagsrummet stoltserar med underbart vida kvadrat och ett imponerande ljusinsläpp ifrån flertalet fönster i två väderstreck. Den öppna planlösningen bidrar till rummets fina volym och här får enkelt både soffgrupp och ett stort middagsbord plats, som gärna placeras i anslutning till köket. Ljusbringande terrassdörr visar vägen ut till en av de njutbara balkongerna där ljuvliga vyer över bland annat Marinan och Turning Torso lockar.

Kök:

Vedumköket är en dröm i vitt med exklusiva, blankpolerade stenbänkar i svart. Förvaringen är utmärkt bakom vita släta luckor, som möter vackert mosaikkakel ovanför arbetsytorna. Den maskinella utrustningen från 2013 består av integrerad diskmaskin, hel kyl och hel frys i svart, inbyggd mikro, inbyggnadsugn, induktionshäll samt fläkt. Generös köksö därtill med både förvaring och plats för barstolar. Också här åtnjuts ett strålande ljusinsläpp ifrån flera fönster i två väderstreck, liksom glasinfattad terrassdörr ut mot ytterligare en balkong vänd mot marinan.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

41404

Andel i årsavgift:

1.5093 %

Andel i förening:

1.5093 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2013

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 108 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2017-10-12

Förening

Namn:

Brf Bryggan

Organisationsnummer:

769622-2772

Allmänt om föreningen:

Brf Bryggan består av tre intimt sammankopplade byggnader med totalt 84 välplanerade bostäder, en lokal och en gästlägenhet. Byggnaderna färdigställdes under 2013. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Malmö Dockporten 2.

I föreningen finns ett kombinerat styrelserum/övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 250 kr/natt. Det finns cykelställ på gården och i garaget samt ett barnvagnsförråd. Föreningen har en trevlig innergård med sittplatser och vackra planteringar. Gårdsmiljön har en direkt koppling till Dockans träbrygga

Föreningen har infört något som kallas "gemensam el" vilket innebär att föreningen är inköpare av all el som sedan fördelas efter förbrukning mellan lägenhetsinnehavarna istället för att respektive lägenhet har ett eget abonnemang, vilket blir billigare för varje lägenhetsinnehavare. Föreningen tillämpar också individuell mätning av varmvatten, IMD, för samtliga lägenheter, vilket medför att respektive lägenhetsinnehavare debiteras för den egna varmvattenkonsumtionen. Avläsning för el och varmvatten görs varje timma av Techem. Kostnaden för el och varmvatten faktureras var tredje månad. En administrativ avgift om 21:-/månad tillkommer till angiven månadsavgift.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till försäkringen.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Ett garage finns under gårdsplan med 68 bilplatser och 5 MC-platser och ytterligare parkeringsplatser finns på sidogatorna. Garageplats kostar ca 840 kr/månad. Under 2018 installerades 5 laddboxar för elbilar i garaget. Laddplats kostar ca 840 kr + 140 kr/månad inkl. moms plus kostnad för förbrukade kwh. Bredablick hanterar kön till garaget och det är i dagsläget kö. Tio nya laddplatser är på gång att installeras under 2022.

Bredband/TV:

Föreningen har ett kollektivt Triple Play-avtal med Telia som innefattar basutbud för kabel-TV, bredband (250/250 Mbit/s) och IP-telefoni, vilket tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 259 kr/månad.

Renoveringar:

2020 OVK med rensning av kanaler, spolning alla avloppsstammar, byte av luftfilter, byte av VVC-pump, målning av träpanel på 6:e våningen, nya styrskor i samtliga hissar, byte av lager tilluftsfläkt, rensning av hängrännor, gödning av sedumtak samt nytt trädäck på innergården.
2021 har man uppgraderat trädgården med nya växter och ny belysning etc.
2022 OVK.

Inga stora underhåll är planerade de närmsta åren. Tio nya laddplatser är på gång att installeras under 2022.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men den som bor i lägenheten måste äga minst 10%

Ekonomi:

Den senast avgiftsförändringen gjordes 2016-01-01 då sänktes avgiften med 10%. Från och med januari 2023 kommer avgiften att höjas med 10%.

Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsuppgifterna är kontrollerade med föreningen, uppdaterat 2022-11-03. Den slutgiltige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående uppgifter med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Obligatoriskt tillägg om 259 kr/månad tillkommer för TV/bredband/IP-telefoni. IMD av varmvatten och hushållsel tillkommer, utöver den faktiska förbrukningen tillkommer det en administrativ avgift om 21 kr/månad för IMD.
Säljarens årskostnad för varmvattnet är ca 650-800:-/år.

Andelstalen är hämtade från den ekonomiska förvaltaren Bredablick.

I Brf Bryggan tillämpas individuell mätning av varmvatten, IMD, för samtliga lägenheter, vilket medför att respektive lägenhetsinnehavare debiteras för den egna varmvattenkonsumtionen. Man har även gått över till det som kallas ”Gemensam el” vilket innebär att föreningen är inköpare av all el som sedan fördelas efter förbrukning mellan lägenhetsinnehavarna istället för att respektive lägenhet har ett eget abonnemang.
Prissättningen fastställs av föreningens styrelse per m³ varmvatten samt per kWh el, och debiteringen görs genom avgiftsaviseringen som kommer från den ekonomiska förvaltaren Bredablick.

Hatthyllan ingår i köpet.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett extra stort förråd i källaren.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.