Malmö, Dockan
Isbergs gata 6
2 850 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 977 kr
Ink. Värme och kallvatten.
Boarea: 60 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 7
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Stilren tvåa på city och havs-nära adress!

Med närhet till centralstationen, city och havet presenterar vi nu denna ljusa och härliga två på markplan med härlig uteplats i populära Dockan. Lägenheten har en hall, ett mysigt sovrum mot gården och ett rymligt badrum med egna tvättmöjligheter samt ett stort vardagsrum i öppen planlösning med köket. Här finns plats för större matgrupp och soff-del. Stora fönsterpartier i flera väderstreck som skapar ett fint ljus in till lägenheten. Från vardagsrummet finns dörr ut till uteplatsen som är oerhört trevlig. Den lummiga uteplatsen blir en fantastisk oas under de varma månaderna.

Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Felicia Johansson
0705-11 13 06 felicia.johansson@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 8 December
18:00 - 18:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 11 December
11:00 - 11:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Entréhall med plats för ytterkläder och skor. Från hallen nås lägenhetens alla rum.
Väggarna är vita och på golvet ligger ek-parkett som sedan löper vidare in i lägenheten.

Sovrum:

Till vänster från hallen ligger sovrummet som är stort nog för dubbelsäng och förvaring. Här finns fönster ut mot gården.

Badrum:

Toalett med handfat och kommod. Här finns dusch med duschväggar och egna tvättmöjligheter i form av kombinerad tvätt-maskin och tork-tumlare. På golvet ligger gå klinkergolv och väggarna är beklädda med kakel i vitt.

Vardagsrum:

Vidare in i lägenheten når vi det väl tilltagna vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket. Rummets väldisponerade kvadrat gör det möjligt att möblera en härlig soffa med ett par sköna fåtöljer samt större matbord. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Ett härligt ljusinsläpp får vi ifrån flera fönsterpartier och härifrån tar vi steget ut till våningens stora och insynsskyddade uteplats på ca 10 kvm i härligt söderläge med plats att möblera utefter önskemål. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar och njuter av solstrålarna!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt ÖK

Lägenhetsnummer förening:

213-11002

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skrovet 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2010

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 88 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-09-26

Förening

Namn:

Brf Skrovet

Organisationsnummer:

769621-0835

E-post adress:

styrelsen@brfskrovet.se

Allmänt om föreningen:

Brf Skrovet är en äkta förening som bildades 2010-2011 i samband med byggnationen. Föreningen består av 107 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 4 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken. Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad av 250 kr per dygn. Det finns även en takterrass som är öppen för alla boende att utnyttja. I varje trapphus finns det ett rum för förvaring av barnvagnar, rullatorer och rullstolar. Det finns ett stort cykelförråd i anslutning till miljörum 2 mellan hus 3 och 4.

Kostnaden för varmvatten och el debiteras kvartalsvis. Var tredje månad betalar brf Skrovets medlemmar för sitt förbrukade varmvatten och el via föreningens avgiftsavier. Företaget Minol mäter varje lägenhets förbrukning och meddelar förvaltaren Bredablick, som debiterar de enskilda medlemmarna.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar 77 garageplatser i ett närliggande parkeringshus som kan hyras till en kostnad om 580 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även 9 gästparkeringsplatser.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV och 100 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Telia. I månadsavgiften tillkommer 220 kr/månad för detta.

Renoveringar:

2013 garantibesiktning av fastigheterna genomfördes.
2014 slutförande av samtliga 2-årsbesiktningar i huset gjordes.
2014 utveckling av gård och grönytor gjordes.
2019 tvätt av fasad och betongplattor utfördes.
2020 byttes låssystem till entrédörrarna.
2020 gemensamt elavtal införskaffades.
2021 spolades avloppsstammarna.
2021 varmvattenmätare byttes.

Planerat underhåll:
2023 installation av solceller.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig till år 2030.

Tillåter föreningen delat ägande:

Måste ansökas hos styrelsen.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes avgiften med 2%. Föreningen arbetar med budget inför 2023 men inte klart förrän i november, troligtvis kommer styrelsen att höja årsavgiften.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Ny medlem debiteras ca 313 kr (engångskostnad) för registrering hos företaget Minol, ett företag med verksamhet inom mätning av vatten, el och värme.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfskrovet.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

En obligatorisk kostnad om 220:-/månad tillkommer till avgiften och avser kabel-TV och bredband via Telia. Kostnaden för varmvatten tillkommer också och debiteras kvartalsvis.
El- och varmvatten: 37 kr i administrativ avgift + debitering utefter förbrukning

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel årsavgift: 0,88050%
Andel förening: 0,88050%
Andelstal insats har ej specificerats.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.