Malmö, Dockan
Isbergs Gata 4
4 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 969 kr
inkl. värme och kallvatten.
Boarea: 80 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 7 av 7
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Stilfull rymlig gavel 3:a med västerbalkong på lugnt läge!

I attraktiva Dockan har vi nu nöjet att presentera denna moderna och rymliga trerummare på gavelläge med smakfull interiör samt härligt ljusinsläpp. Planlösningen är utmärkt planerad med kök och vardagsrum i öppen och social planlösning, dubbla sovrumsmiljöer, helkaklat badrum med tvättmöjligheter, utmärkta förvaringsutrymmen och dessutom härlig balkong i västerläge. Här bor man i ett stilfullt och trivsamt boende på lugnt läge med stort grönområde utanför och med närhet till stadens utbud, bra kommunikationer och inte minst salta havsbad. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 21 Augusti
14:00 - 14:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss högst upp i huset och vi välkomnas in till denna ljusa och väldisponerade våning. I hallen möts vi av bra förvarings- och avhängningsmöjligheter i inbyggda garderober och städskåp samt i en stor klädkammare. På golvet ligger mörkt klinker som övergår till ekparkett och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Vidare in i våningen når vi det väl tilltagna vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket. Rummets väldisponerade kvadrat gör det möjligt att möblera en härlig soffa med ett par sköna fåtöljer och mer därtill. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Ett härligt ljusinsläpp får vi ifrån flera fönsterpartier och härifrån tar vi steget ut till våningens stora och insynsskyddade balkong i härligt västerläge med plats att möblera utefter önskemål. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar och njuter av solstrålarna!

Kök:

Det stilrena köket från Myresjö (Marbodal) erbjuder gott om förvaring bakom vita luckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan och kakel i grått ovanför. Maskinparken från Siemens består av induktionshäll, inbyggnadsugn- samt mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin och fläkt från Franke. Köket känns öppet samt socialt och här finns plats att möblera ett matbord för minst 6 personer. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Sovrum 1: Våningens första sovrum är rymligt och här finns plats att möblera dubbelsäng och mer därtill. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i en klädkammare med fönster och element som också kan användas som ett kontor eller barnrum för den som önskar. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

Sovrum 2: Våningens andra sovrum är perfekt anpassat för arbetsrum, barnrum eller annat önskemål. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

Badrum:

Helkaklat badrum med mörkt klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp och takdusch. Här är även bekvämt inrett med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsbänk och vägghängda skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

41601

Lägenhetsnummer register:

1601

Andel i årsavgift:

1.1174 %

Andel i förening:

1.1174 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skrovet 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2010-2011

Uppvärmning:

Fjärrvärme + Värmepump-frånluft (el)

Ventilation:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 65 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2019-09-26

Förening

Namn:

Brf Skrovet

Organisationsnummer:

769621-0835

E-post adress:

styrelsen@brfskrovet.se

Allmänt om föreningen:

Brf Skrovet är en äkta förening som bildades 2010-2011 i samband med byggnationen. Föreningen består av 107 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 4 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken. Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad av 250 kr per dygn. Det finns även en takterrass som är öppen för alla boende att utnyttja. I varje trapphus finns det ett rum för förvaring av barnvagnar, rullatorer och rullstolar. Det finns ett stort cykelförråd i anslutning till miljörum 2 mellan hus 3 och 4.

Kostnaden för varmvatten och el debiteras kvartalsvis. Var tredje månad betalar brf Skrovets medlemmar för sitt förbrukade varmvatten och el via föreningens avgiftsavier. Företaget Minol mäter varje lägenhets förbrukning och meddelar förvaltaren Bredablick, som debiterar de enskilda medlemmarna.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar 77 garageplatser i ett närliggande parkeringshus som kan hyras till en kostnad om 580 kr/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även 9 gästparkeringsplatser.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV och 100 Mbit/s fiberoptiskt bredband via Telia. I månadsavgiften tillkommer 220 kr/månad för detta.

Renoveringar:

2013 garantibesiktning av fastigheterna genomfördes.
2014 slutförande av samtliga 2-årsbesiktningar i huset gjordes.
2014 utveckling av gård och grönytor gjordes.
2019 tvätt av fasad och betongplattor utfördes.
2020 byttes låssystem till entrédörrarna.
2020 gemensamt elavtal införskaffades.
2021 spolades avloppsstammarna.
2021 varmvattenmätare byttes.

I övrigt följer föreningen en underhållsplan som sträcker sig till år 2030.

Tillåter föreningen delat ägande:

Måste ansökas hos styrelsen.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes avgiften med 2%. I dagsläget finns ingen beslutat avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp.

Ny medlem debiteras ca 313 kr (engångskostnad) för registrering hos företaget Minol, ett företag med verksamhet inom mätning av vatten, el och värme.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfskrovet.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 1,11740000%
Andel årsavgift: 1,11740000%
Andel kapital: 0,00000000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till månadsavgiften:
TV och bredband: 220 kr
El- och varmvatten: 37 kr i administrativ avgift + debitering utefter förbrukning

Säljaren vill informera om följande fel och brister i lägenheten:
En plastlåda i kylen är sprucken.

Säljaren vill informera om att följande ingår i köpet:
Inredningen från Elfa i garderoberna.
Persienner i kök och vardagsrum.

Säljaren disponerar ett förråd på vinden som ligger precis ovanför lägenheten, väldigt smidigt och det är mycket rymligt.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.