Malmö, Dockan
Dockgatan 17
1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 1 991 kr
inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 34 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Stenkast från kajkanten! Yteffektiv våning med sovloft med härlig uteplats på 16 kvm i söderläge!

Vi har nu nöjet att presentera denna fina och välplanerade etta med sovloft och 16 kvm uteplats i populära Dockan! Här erbjuds en fantastisk lägenhet med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, badrum med tvättmöjligheter samt en härlig och trivsam uteplats i söderläge som ligger lugnt och skönt in mot gården. Lägg därtill ett underbart ljusflöde från flera fönster samt väl tilltagen takhöjd om cirka 3,4 meter. Här bor man i ett av Malmös mest attraktiva område med havet som närmsta granne, samtidigt som man bor nära city som erbjuder ett brett utbud av shopping och trevliga restauranger samt goda kommunikationer. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 4 December
16:00 - 16:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bekvämt belägen på första våningen välkomnas vi in till en rymlig hallmiljö som möter oss med parkettgolv och vita väggar. Här erbjuds bra förvarings- och avhängningsmöjligheter.

Kök:

Vidare in når vi köket som är placerat i öppen planlösning med allrummet. Köket från Vedum är stilrent och skåpsinredningen i vitt kombineras fint med den mörkgråa bänkskivan och kakel i vitt ovanför. Maskinparken från Siemens består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Köket känns öppet samt socialt och här finns plats att möblera ett matbord för 6 personer. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Allrum:

I allrummet får vi plats med en skön soffgrupp samt tillhörande möblemang utefter önskemål och sovplats erbjuds i den smart utformande sovalkoven med en platsbyggd loftsäng om cirka 6 kvm. Det härliga ljusinsläppet tillsammans med den tilltagna takhöjden skapar en öppen och luftig atmosfär. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Härifrån tar vi steget ut till lägenhetens rymliga och insynsskyddade uteplats om cirka 16 kvm i härligt söderläge för bästa möjliga solchanser.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljusgrått klinker och vitt kakel. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och dusch. Här är även bekvämt inrett med kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Bosch) med arbetsbänk och vägghängt skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

11003

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

0.6709 %

Andel i förening:

0.6709 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Dockporten 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2013

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX, F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 108 kWh/m²/år
Energiklass: E
Utförd
Datum: 2017-10-12

Förening

Namn:

Brf Bryggan

Organisationsnummer:

769622-2772

Allmänt om föreningen:

Brf Bryggan består av tre intimt sammankopplade byggnader med totalt 84 välplanerade bostäder, en lokal och en gästlägenhet. Byggnaderna färdigställdes under 2013. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Malmö Dockporten 2.

I föreningen finns ett kombinerat styrelserum/övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 250 kr/natt. Det finns cykelställ på gården och i garaget samt ett barnvagnsförråd. Föreningen har en trevlig innergård med sittplatser och vackra planteringar. Gårdsmiljön har en direkt koppling till Dockans träbrygga

Föreningen har infört något som kallas "gemensam el" vilket innebär att föreningen är inköpare av all el som sedan fördelas efter förbrukning mellan lägenhetsinnehavarna istället för att respektive lägenhet har ett eget abonnemang, vilket blir billigare för varje lägenhetsinnehavare. Föreningen tillämpar också individuell mätning av varmvatten, IMD, för samtliga lägenheter, vilket medför att respektive lägenhetsinnehavare debiteras för den egna varmvattenkonsumtionen. Avläsning för el och varmvatten görs varje timma av Techem. Kostnaden för el och varmvatten faktureras var tredje månad. En administrativ avgift om 21:-/månad tillkommer till angiven månadsavgift.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till försäkringen.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Ett garage finns under gårdsplan med 68 bilplatser och 5 MC-platser och ytterligare parkeringsplatser finns på sidogatorna. Garageplats kostar ca 840 kr/månad. Under 2018 installerades 5 laddboxar för elbilar i garaget. Laddplats kostar ca 840 kr + 140 kr/månad inkl. moms plus kostnad för förbrukade kwh. Bredablick hanterar kön till garaget och det är i dagsläget kö. Tio nya laddplatser är på gång att installeras under 2022.

Bredband/TV:

Föreningen har ett kollektivt Triple Play-avtal med Telia som innefattar basutbud för kabel-TV, bredband (250/250 Mbit/s) och IP-telefoni, vilket tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 259 kr/månad.

Renoveringar:

2020 OVK med rensning av kanaler, spolning alla avloppsstammar, byte av luftfilter, byte av VVC-pump, målning av träpanel på 6:e våningen, nya styrskor i samtliga hissar, byte av lager tilluftsfläkt, rensning av hängrännor, gödning av sedumtak samt nytt trädäck på innergården.
2021 har man uppgraderat trädgården med nya växter och ny belysning etc.
2022 OVK.

Inga stora underhåll är planerade de närmsta åren. Tio nya laddplatser är på gång att installeras under 2022.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men den som bor i lägenheten måste äga minst 10%

Ekonomi:

Den senast avgiftsförändringen gjordes 2016-01-01 då sänktes avgiften med 10%. Från och med januari 2023 kommer avgiften att höjas med 10%.

Bredablick Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsuppgifterna är kontrollerade med föreningen, uppdaterat 2022-11-03. Den slutgiltige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående uppgifter med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 0,67090000%
Andel årsavgift: 0,67090000%
Andel kapital: 0,00000000%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Följande obligatoriska tillägg tillkommer till avgiften:
Telia triple play som innefattar basutbud för kabel-tv, bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad): 259 kr/månad
El och varmvatten: administrativ avgift om 21 kr/månad + debitering utefter förbrukning

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.