Malmö, Dockan
Lovartsgatan 3
3 750 000 kr utgångspris
Avgift: 4 317 kr
inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Boarea: 75 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Havsnära 3:a på attraktiv adress!

Bara ett stenkast från Dockan Marina finns nu chansen att förvärva denna trivsamma 3:a med smakfull och genomgående interiör samt ett strålande ljusinsläpp. Här erbjuds ett stilfullt kök i öppen planlösning med vardagsrummet, badrum med tvättmöjligheter, dubbla sovrumsmiljöer och dessutom en härlig balkong med utsikt över föreningens välskötta innergård. Här bor man i ett modernt och hemtrevligt boende med närhet till stadens utbud, bra kommunikationer och inte minst salta havsbad. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
18:00 - 18:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss upp till andra våningen och vi välkomnas in till denna ljusa och välplanerade våning. I hallen möts vi av suveräna avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. På golvet ligger 1-stavs parkett och väggarna är vita, vilket är en genomgående interiör för nästintill hela våningen.

Vardagsrum:

Vidare in i våningen når vi det väl tilltagna vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket. Rummets väldisponerade kvadrat gör det möjligt att möblera en härlig soffa med ett par sköna fåtöljer och mer därtill. På golvet ligger 1-stavs parkett och väggarna är vita. Ett härligt ljusinsläpp får vi ifrån ett stort fönsterparti och härifrån tar vi steget ut till våningens trivsamma balkong med plats att möblera utefter önskemål. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar och njuter av solstrålarna!

Kök:

Det stilrena köket från Vedum erbjuder gott om förvaring bakom vita luckor som kombineras fint med den betongmönstrade bänkskivan och kakel i vitt ovanför. Den rostfria maskinparken från Bosch består av kyl och frys i full höjd, spishäll, inbyggnadsugn- samt mikrovågsugn, diskmaskin och fläkt från Franke. Köket känns öppet samt socialt och invid finns det plats att möblera ett matbord för minst 6 personer. På golvet ligger 1-stavs parkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Sovrum 1: Stort sovrum med plats att möblera dubbelsäng och mer därtill. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i en stor klädkammare. På golvet ligger 1-stavs parkett och väggarna är vita.

Sovrum 2: Våningens andra sovrum är perfekt anpassat för arbetsrum, sovrum eller annat önskemål. På golvet ligger 1-stavs parkett och väggarna är vita.

Badrum:

Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch. Badrummet är även bekvämt inrett med tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Bosch) med arbetsbänk och vägghängda skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

E1104

Lägenhetsnummer register:

1104

Andel i förening:

0.88769 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Rogaland 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 88 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 84 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-11-05

Förening

Namn:

Brf Kvarteret Hallenborg i Malmö

Organisationsnummer:

769624-4511

E-post adress:

ordforande@kvarterethallenborg.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kvarteret Hallenborg i Malmö är en äkta förening. Föreningen äger fastigheten Rogland 1. Byggnaden ritad av Arkitektlaget Skåne. Fastigheten består av 2 sammanhängande huskroppar med källare och garage och med totalt 123 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnationen av föreningens hus påbörjades 2016 och slutfördes under 2019. Föreningens gatuadresser är: Lägatan 4-8, Hallenborgs gata 14-18, Lovartsgatan 3-5, 211 19 Malmö.

Gemensamma utrymmen:
En gästlägenhet/övernattningslägenhet finns för medlemmarna att hyra och kostar ca 250 kr/tillfälle. I trapphuset för Hallenborgs gata 14A finns det en gemensamhetslokal som kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/tillfälle. Barnvagns- och rullstolsförvaring samt cykelförråd finns i källaren. Cykelplatser finns även på gården och vid entréer. Cykelpool finns med fyra lådcyklar för föreningens medlemmar.

Föreningens innergård är ritad av landskapsarkitekt Maja Rytorp. Här ryms både grusade gångar, plattsatta ytor och planteringar som varierar med årstiden. Syrenbuddleja, blomsterkornell, stjärnmagnolia, höstspirea, prestonsyren, humle, vildvin, daggkåpa, höstanemon, lagerhägg, japanskt gräs och salvia är exempel på några växter som finns och förgyller miljön. Dessutom kommer en extern, friliggande grönskande park att anläggas granne med Kv Hallenborg.

För bostadsrätter med markterrass gäller följande: terrassen tillhör föreningen och bostadsrättsinnehavaren har nyttjanderätt. Det åligger bostadsrättsinnehavaren att underhålla hårdgjorda ytor och det åligger föreningen att sköta och underhålla planteringar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 51 st garageplatser till en kostnad om ca 1025 kr/månad med nedfart från Lägatan. Garaget nås invändigt via respektive trapphus. I garaget finns också laddningsstation för elbil. 200 kr/månad tillkommer för parkeringsplats med laddbox (elförbrukning debiteras hyresgäst). Kön administreras av föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Det finns även förtursplatser (42 st) i närbelägna p-huset Erika, dessa förvaltas av Aimo Park. Det är i dagsläget många medlemmar i kö.

Föreningen har också avtal med bilpool via "M".

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Telia och tjänsten triple play som innebär bredband 250/250 Mbit/s, TV-utbud ”Lagom” och bredbandstelefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Underhållsplan är upprättad, inga större arbeten är planerade i närtid.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%. Det finns inga beslutade höjningar i dagsläget.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1208 kr.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Detaljplanen godkänner ej inglasade balkonger.

Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet. Köpare/säljare får själv reglera vid överlåtelse.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-05-23. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,008877 (0,88769% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer för kabel-TV, bredband (250/250Mbit/s) och telefoni (ej samtalskostnad).

Föreningen tillämpar gemensam el vilket debiteras separat efter faktisk förbrukning.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.