Malmö, Dockan
Dockgatan 7
3 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 429 kr
inkl värme och VA. Obligatoriskt tillägg om 215:-/månad tillkommer för TV/bredband.
Boarea: 80 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Hörnvåning med stor söderbalkong i stabila Brf Kajhusen!

Väldisponerade och luftiga kvadrat på fjärde våningen där havet möter staden, med all önskvärd service och goda kommunikationer inom bekvämt gångavstånd. 2 sovrum med vardagsrum och kök mellan. Fin balkongmiljö där utsikt mot Marinan förgyller söderläget!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Ansvarig affärsutveckling & Partner Nina Berglund
0723-73 42 35 nina.berglund@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
13:30 - 14:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall/entré:

Hallmiljön är luftig och öppen mot både kök och vardagsrum och erbjuder både fin plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i dubbla vita garderober. Den vackra ekparketten möter vitmålade släta väggar, vilka båda är genomgående för hela bostaden.

Badrum:

Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv mot vitkaklade väggar. Tvättmaskin och torktumlare side by side med vit arbetsbänk och vita vägghängda överskåp. Dusch med vikdörrar i glas, wc, handfat på kommod med vita lådor, vitt högskåp samt infällda spotlights i taket.

Kök:

Stilrent Ballingslövskök med klassiskt vita, släta luckor mot vita bänkskivor, rostfri vask och vitt liggande kakel. Den maskinella utrustningen kommer från Siemens och består av kyl, frys (defekt, används inte idag), elektrisk spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt fläkt (Bosch)
Köksö med förvaring blir en trevlig samlingspunkt och middagen avnjuts med fördel i den intilliggande ytan alldeles utmärkt för ett större middagsbord invid den glasade balkongdörren.

Sovrum:

Rofyllt sovrum som har utgång till den stora södervända balkongen och stoltserar även med egen klädkammare.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har härligt luftiga ytor och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i söderläge. Perfekt plats för större soffmöblemang och här har man också en trevlig kontakt med den fina köksmiljön i öppen planlösning.

Sovrum:

Det större sovrummet är beläget innanför köket och här erbjuds en hel garderobssida i vitt för bästa förvaring och gott om plats för dubbelsängen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

B42

Lägenhetsnummer register:

1302

Andel i årsavgift:

1.1128 %

Andel i förening:

1.1128 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2009

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 65 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2013-05-20

Förening

Namn:

Brf Kajhusen

Organisationsnummer:

769616-5039

E-post adress:

styrelsenbrfkajhusen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Kajhusen är en äkta bostadsrättsförening med gatuadresser Dockgatan 3, 5, 7 samt 9. I föreningen finns 80 lägenheter och 2 lokaler, samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 är hyresrättslokaler. Föreningen köpte fastigheten 2009 (äger marken). Den tekniska förvaltningen sköts av Sekant Fastighetsservice och den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. Föreningen har infört gemensam el med individuell avläsning och debitering.

På källarplan finns garage, förvaringsplats för cyklar och barnvagnar samt lägenhetsförråd.
Övernattningslägenhet finns i föreningen och kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/natt. Miljörum (placerade vid trapphus 3 och 7) där föreningen erbjuder källsortering.

Föreningen har en gemensam innergård med vackra planteringar. Gårdsmiljön har en direkt koppling till Dockans träbrygga.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller garage i källaren om 75 platser. Kostnaden är fn 800 kr/månad. Det är för närvarande kö till garageplats. För elbilsladdplats tillkommer fn 200 kr + 2 kr/kWh. Bredablick förvaltar garageplatserna.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV, bredband (100 Mbit/s) och bredbandstelefoni via Telia. En obligatorisk kostnad om 215 kr/månad tillkommer för detta.

Renoveringar:

2016 installerades nytt säkerhetssystem med kameraövervakning i garaget och ny trädgård anlades med nya växter, sjösten och borttagning av häckar.
2017 fortsatte arbetet med utemiljön samt reglersystem för värme och ventilation byttes. Samma år spolades samtliga stammar hos medlemmar, gemensamma förrådsdörrar och hissar målades samt skador på putsen lagades.
2018 infördes gemensam el med individuell avläsning och debitering samt OVK utfördes i samtliga lägenheter.
2019 renoverades värmesystemet inklusive ny värmepump. Trädäcket på innergården byttes. Radonmätningar med gott resultat på samtliga mätpunkter har utförts.
2020 har man utfört fasadtvätt samt installerat nytt porttelefonsystem med automatiska dörrar.
2021 installation av laddstolpar för elbilar.
2022 underhållsspolning är gjord av stammarna. Målning av garage och byte till LED-armaturer.

Tillåter föreningen delat ägande:

Beslut tas av styrelsen.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen gjordes 2014, då sänktes årsavgiften med 5%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat i maj 2022.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB.

Köparen betalar överlåtelse- och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift: ca 1208 kr (2.5% av basbeloppet). Pantsättningsavgift: ca 483 kr (1% av basbeloppet).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

För mer info, titta in på föreningens hemsida: www.brfkajhusen.se

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-05-27. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 215:-/månad vilket avser TV/bredband.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Föreningen har IMD (individuell mätning och debitering) av elen.

Säljaren vill informera om att frysen är defekt.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.