Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Dockan
Krankajen 26
4 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 935 kr
inkl värme, vatten, tv (Tele2 digitalt grundpaket) samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 80:-/månad tillkommer för bredband.
Boarea: 97 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan
Uteplats: Ja
 

Trivsam trerummare med uteplats i soligt söder!

Med skön uteplats in mot gården i solsäkert söderläge och med glimt av Marinan, presenterar vi nu en bostad med generös takhöjd. Här bor du bekvämt på 97 kvadrat med bl a två stora sovrum, både badrum och gäst-wc, hiss, vacker innergård och närhet till hav, city och kommunikation!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

En trappa upp från entrén bjuder hallen in med smakfull ekparkett som möter ljusa väggar. Gott om både avhängnings- och förvaringsmöjligheter erbjuds i stor garderob bakom smidiga skjutdörrar samt en klädkammare. Ekparketten genomsyrar hela bostaden och ger en fin sammanhängande och ombonad känsla.

Sovrum 1 och 2:

På höger hand ligger två bra sovrum som är generösa till storlekarna. I anslutning till det ena sovrummet finns en klädkammare och i det rummet finns även en fransk balkong.

Badrum:

Mellan sovrummen finns ett helkaklat badrum med dusch bakom vikdörrar i glas, toalett, handfat med kommod och spegel däröver. Klädvård är placerat i badrummet och hyser både tvättmaskin, torktumlare och förvaring.

Gäst-wc:

Mitt emot badrummet finns en praktisk gäst-wc med toalett, handfat och spegel med integrerad belysning.

Vardagsrum:

Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats om man så önskar. Från rummet har man utgång till den stensatta uteplatsen in mot gården.

Kök:

Kök från HTH med gott om förvaringsskåp och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spis med fyra plattor, inbyggd ugn, micro samt diskmaskin. Invid söderfönstret har man en bra matplats för 4-6 personer.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

B11

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 157 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-01-15

Förening

Namn:

Brf Kajmästaren

Organisationsnummer:

769610-2735

Allmänt om föreningen:

Brf Kajmästaren består av 76 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal som upplåts med hyresrätt. Fastigheten stod färdigbyggd 2006 och föreningen äger fastigheten Torrdockan 3. Ekonomisk förvaltning via Nabo.

Föreningen har en fin innergård som kan nyttjas av medlemmarna.

Föreningen har ett storkundsavtal med GodEl vilket innebär att man betalar för sin egen förbrukning, kvartalsvis i efterskott. Man kan enkelt följa sin egen elförbrukning via internet.

Gästlägenhet finns att hyra för ca 200 kr per natt, belägen på första våningen in mot gården i trappa 24.

Även cykelrum, barnvagnsrum och källarförråd finns.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I källaren under huset finns garage med 68 garageplatser för bil varav 9 st med laddbox för elbil, samt 3 MC-platser. Hiss rakt ner från trapphuset. Kösystem tillämpas, kostnad garageplats för bil: fn ca 700 kr/månad (+350 kr/mån för elbil som utgör 15 av platserna, det tillkommer även förbrukning av kW), kostnad garageplats för MC: fn ca 350 kr/månad.

Även 15 parkeringsplatser finns att tillgå precis utanför fastigheten och sköts av Q-park, kostnad uteplats för bil: fn ca 450 kr/månad, kösystem tillämpas.

Föreningen har även några gästparkeringsplatser som kan bokas gratis via hemsidan vid behov.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2, digitalt grundpaket ingår i avgiften. Bredband via Bredband2, 1000/1000 Mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 80 kr/månad.

Renoveringar:

Underhåll utföres vid behov enligt antagen 20-årig underhållsplan.

Inom den närmsta tiden planeras för byte av träfasad på våning 6, bekostas av sparade medel.
JM skall renovera föreningens fasad och föreningen skall ta en del av kostnaderna. Likvida medel för detta finns. Troligen påbörjas arbetet under Q3, föreningen har ännu inte fått startdatum av JM.

Under 2020 har man bytt frånluftsfläktar och diverse cirkulationspumpar. För mer utfört underhåll vänligen se årsredovisningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Ekonomi:

Styrelsens långsiktiga mål är en årlig avgiftsförändring på 0–2%. Beslut fattas senast november året innan. Avgiften höjdes med 2% vid årsskiftet 2021-22. Det är möjligt att det blir en höjning om 2%, troligtvis vid kommande årsskifte, inga beslut är fattade ännu.

Överlåtelseavgift 1208 kr samt pantsättningsavgift om 483 kr/pant betalas av köparen respektive pantsättaren.
Bostadsrättsförsäkring behövs inte tecknas separat, utan ingår i föreningens försäkring.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, uppdaterat 2022-05-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

För mer information se föreningens hemsida, www.brfkajmastaren.se

Allmänt om lägenheten

Obligatoriskt tillägg om 80:-/månad tillkommer till avgiften för bredband.

Föreningen har gemensam el med individuell mätning och debitering, kostnad för faktisk förbrukning tillkommer till avgiften.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.