Malmö, Dockan
Lovartsgatan 3
3 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 317 kr
inkl värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 222:-/månad tillkommer för Telia Triple Play. IMD av el tillkommer.
Boarea: 75 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Stilrent med genomgående ljusinsläpp och njutbar gårdsbalkong.

Högst upp på fjärde våningen med hiss och innergårdsvänd västerbalkong presenterar vi denna stilfulla och eleganta trerummare, utmärkt belägen invid salta havsdopp på attraktiva Dockan. Här erbjuds en underbar, genomgående bostad där ljuset strömmar in från stora fönsterpartier tillsammans med luftig öppen planlösning mellan smakfull köksinteriör och trivsamt vardagsrum med access till balkongens mysiga miljö. Addera därtill två rejäla sovrum, varav ett med walk in closet, och ett helkaklat badrum med såväl dusch som egna tvättmöjligheter med både tvättmaskin och torktumlare som extra bonus. Trevlig förening med både övernattningslägenhet och arkitektritad trädgård med massor av vacker växtlighet. Bekvämt och modernt i ett av Malmös mest eftersökta områden. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rebecka Ovesen
Wågert
0702-74 74 70 rebecka.wagert@vaningen.se

Visningar.

Torsdag 7 Juli
16:45 - 17:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig
Söndag 10 Juli
11:00 - 11:40
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig
Måndag 11 Juli
16:45 - 17:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med tidlöst parkettgolv vilket pryder golvet genom hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom bra förvaring i två vita garderober.

Sovrum:

På höger hand är hemmets största sovrum beläget, som med lätthet inrymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ett stort fönster skänker rikligt med ljus och rummet får än mer guldkant med tillgång till rymlig walk in closet.

Badrum:

Näst på tur står ett stort badrum med vitt klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är försett med dusch bakom vikdörrar i klarglas, wc, handfat med vit kommod, spegelskåp med belysning och handduksvärmare. Dessutom finns både tvättmaskin och torktumlare med vit laminatbänk och vita väggskåp ovanför.

Vardagsrum:

Vidare in inviterar ett strålande ljust vardagsrum med lättmöblerade kvadrat för såväl soffa som fåtölj om man så önskar. Ett generöst fönster ackompanjeras av ljusbringande, helglasad terrassdörr ut mot mysig balkong som vetter fint mot välskött innergårdsmiljö. Trevligt med öppen planlösning mot köket i direkt anslutning.

Kök:

Smakfullt kök med utmärkt förvaring bakom vita släta luckor, som möter ljusgrått kakel ovanför vita arbetsytor. Den diskreta maskinparken i vitt består av kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn, diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll samt rostfri fläkt. Härlig matplats erbjuds invid stort fönster.

Sovrum:

Ifrån köket nås våningens andra sovrum, som också är av god storlek med möjlighet till säng och skrivbord. Fint ljusinsläpp genom väl tilltaget fönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

E1304

Lägenhetsnummer register:

1304

Andel i förening:

0.88769 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2019

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 88 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 84 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-11-05

Förening

Namn:

Brf Kvarteret Hallenborg i Malmö

Organisationsnummer:

769624-4511

E-post adress:

ordforande@kvarterethallenborg.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kvarteret Hallenborg i Malmö är en äkta förening. Föreningen äger fastigheten Rogland 1. Byggnaden ritad av Arkitektlaget Skåne. Fastigheten består av 2 sammanhängande huskroppar med källare och garage och med totalt 123 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Byggnationen av föreningens hus påbörjades 2016 och slutfördes under 2019. Föreningens gatuadresser är: Lägatan 4-8, Hallenborgs gata 14-18, Lovartsgatan 3-5, 211 19 Malmö.

Gemensamma utrymmen:
En gästlägenhet/övernattningslägenhet finns för medlemmarna att hyra och kostar ca 250 kr/tillfälle. I trapphuset för Hallenborgs gata 14A finns det en gemensamhetslokal som kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/tillfälle. Barnvagns- och rullstolsförvaring samt cykelförråd finns i källaren. Cykelplatser finns även på gården och vid entréer. Cykelpool finns med fyra lådcyklar för föreningens medlemmar.

Föreningens innergård är ritad av landskapsarkitekt Maja Rytorp. Här ryms både grusade gångar, plattsatta ytor och planteringar som varierar med årstiden. Syrenbuddleja, blomsterkornell, stjärnmagnolia, höstspirea, prestonsyren, humle, vildvin, daggkåpa, höstanemon, lagerhägg, japanskt gräs och salvia är exempel på några växter som finns och förgyller miljön. Dessutom kommer en extern, friliggande grönskande park att anläggas granne med Kv Hallenborg.

För bostadsrätter med markterrass gäller följande: terrassen tillhör föreningen och bostadsrättsinnehavaren har nyttjanderätt. Det åligger bostadsrättsinnehavaren att underhålla hårdgjorda ytor och det åligger föreningen att sköta och underhålla planteringar.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 51 st garageplatser till en kostnad om ca 1025 kr/månad med nedfart från Lägatan. Garaget nås invändigt via respektive trapphus. I garaget finns också laddningsstation för elbil. 200 kr/månad tillkommer för parkeringsplats med laddbox (elförbrukning debiteras hyresgäst). Kön administreras av föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Det finns även förtursplatser (42 st) i närbelägna p-huset Erika, dessa förvaltas av Aimo Park. Det är i dagsläget många medlemmar i kö.

Föreningen har också avtal med bilpool via "M".

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Telia och tjänsten triple play som innebär bredband 250/250 Mbit/s, TV-utbud ”Lagom” och bredbandstelefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 222 kr/månad tillkommer till avgiften.

Renoveringar:

Underhållsplan är upprättad, inga större arbeten är planerade i närtid.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 2%. Det finns inga beslutade höjningar i dagsläget.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp, 1208 kr.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Detaljplanen godkänner ej inglasade balkonger.

Hushållsel debiteras separat efter faktisk förbrukning en gång i kvartalet. Köpare/säljare får själv reglera vid överlåtelse.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-05-23. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg om 222:-/månad tillkommer till angiven avgift för Telia Triple Play (TV/bredband/bredbandstelefoni).
Föreningen har individuell mätning och debitering av el, vilket tillkommer till angiven avgift.

Andelstal: 0,88769%. Bostadsrättsandel: 0,008877 (0,88769% i föreningen). Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Bonea/Mäklarservice. Andel av årsavgift har ej specificerats.

Följande ingår i köpet: Garderober i hall och kontor, tvättmaskin, torktumlare, inredning walk-in-closet.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.