Malmö, Davidshall
Regementsgatan 16
5 495 000 kr utgångspris
Avgift: 5 126 kr
inkl. värme, vatten och digital-TV (basutbud).
Boarea: 93 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Fantastisk sekelskiftesvåning med vackra attribut och tre balkonger!

Vi presenterar stolt denna fantastiska sekelskifteslägenhet i ståtligt hus från slutet av 1800-talet. Våningen har en trevlig planlösning med rymliga rum och generös takhöjd som tillsammans med bostadens stora fönsterpartier skapar en luftig och härlig känsla. Här erbjuds ett stilrent och välplanerat kök, matsal med plats för ett stort matbordsmöblemang, spatiöst vardagsrum, harmoniskt sovrum med bra förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum och dessutom tre balkonger. Bostaden bjuder även på tidsenliga attribut såsom fiskbensparkett, ljuvlig kakelugn, vacker stuckatur, takrosetter och gedigna spegeldörrar. Föreningen har en mysig grönskande innergård med flertalet sittgrupper. Här bor man på perfekt läge med Slotts- och Kungsparken som granne åt ena hållet och Davidshallstorg som granne åt andra. Missa inte chansen att förvärva detta stilfulla boende i ett mycket eftertraktat område. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Söndag 21 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Måndag 22 Augusti
18:00 - 18:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss tar vi oss upp till andra våningsplanet och här välkomnas vi in till denna underbara sekelskiftesvåning. Hallen är rymlig och möter oss med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor.

Vardagsrum:

Vardagsrummet stoltserar med väl tilltagna kvadrat vilket gör det möjligt att möblera en härlig soffgrupp och mer därtill. På golvet ligger fiskbensparkett, väggarna är ljusa och taket kläs av stuckatur. Den underbara kakelugnen präglar karaktären och atmosfären i rummet. Fint ljusinsläpp erbjuds från de vackra fönsterpartierna vilket tillsammans med den majestätiska takhöjden skapar en luftig samt öppen känsla och härifrån når vi våningens första balkong med fri utsikt mot kanalen och kyrkogården.

Matsal:

Från vardagsrummet öppnar eleganta pardörrar upp och tar oss vidare in till matsalen och även detta rummet stoltserar med tilltagen takhöjd och vacker stuckatur. Här möblerar vi gärna ett stort matbordsmöblemang för de större middagsbjudningarna med familj och vänner. På golvet ligger fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Härifrån når vi våningens andra balkong som också erbjuder fri utsikt mot kanalen och kyrkogården.

Kök:

Köket är inbjudande och genomtänkt med vita köksluckor som samspelar fint med bänkskivan i ek och kakel i vitt ovanför. De vägghängda skåpen sträcker sig ända upp till taket vilket skapar utmärkta förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, kombinerad kyl och frys, vinkyl, integrerad diskmaskin och dessutom tvättmaskin. Köket är rymligt och här finns plats att möblera ett matbord för 6-8 personer. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är ljusa.

Sovrum:

Våningens sovrum är väl tilltaget och bjuder på ett flertal möbleringsalternativ och självklart ryms dubbelsäng med tillhörande möblemang. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i garderober. På golvet ligger fiskbensparkett, väggarna är ljusa och taket kläs av stuckatur. Två stora fönster bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp och härifrån tar vi steget ut till våningens tredje balkong i soligt söderläge med utsikt över den lugna innergården.

Badrum:

Helkaklat badrum med mörkbrunt klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett till wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och takdusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

104

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

5.31458 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hästen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1895

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 129 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 159 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-10-13

Förening

Namn:

Brf Hästen 1

Organisationsnummer:

769609-6036

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Hästen 1 bildades 2003 och föreningen förvärvade fastigheten 2004. Byggnaden uppfördes 1895 och totalrenoverades 1984/1985. Renoveringen fick Malmös Stadsbyggnadspris 1985. Det är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten omfattar 21 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Adresserna i föreningen är Verkstadsgatan 1a, Verkstadsgatan 1b och Regementsgatan 16. Marken är friköpt och ägs av föreningen.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har tre tvättstugor, två på Verkstadsgatan 1 och en på Regementsgatan 16. Det finns totalt 5 tvättmaskiner och 5 torktumlare.
Gemensam trevlig innergård med grönska, utemöbler, nybyggt cykelförråd med terrass samt grillplats för de boende i föreningen. Soprum finns på innergården. Barnvagns- och extra cykelförråd finns i källaren.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen äger inga garageplatser. Det finns däremot boendeparkering i området. För mer information, www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele 2, basutbud ingår i månadsavgiften och bredband via Tele 2 tecknat kollektivt (250 Mbit) tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månaden.

Renoveringar:

1984-1985 byttes avloppsstammar samt vattenstammar samt el i samtliga lägenheter och offentliga utrymmen. Hissar installerades. Takomläggning utfördes.
2007 renoverades innergården.
2010 renoverades innergården.
2011 utfördes OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll).
2014 sattes det in nya maskiner och torkskåp i tvättstugorna.
2015 byttes samtliga elementtermostater och ventiler.
2016 skalskydd (nyckelbrickor) och porttelefoner från Aptus. Renovering gjordes på port och entréer samt ommålning av fönster. Även målning och renovering av ytterfasaden utfördes. OVK och översyn av hela ventilationssystemet med ny fläkt, rensning och injustering.
2017 genomfördes OVK.
2018 förstärkte man fasad med klotterskydd, underhåll av larmsystem i hissar samt underhåll av värmesystem. Underhållsspolning av avloppssystem genomfördes och även reparation av muren på innergården.
2019 filmades avloppsrören, hiss på Verkstadsgatan 1a renoverades och ny fjärrvärme-undercentral installerades.
2020 ny undercentral.
2021 renoverades en tvättstuga med nytt kakel samt klinker och nya energisnåla maskiner.
2021 renoverades innergården och cykelförråd med terrass byggdes.
2022 tvättstugan på Verkstadsgatan 1 renoverades.

Löpande genom 2022-2027 sker renovering av fönster mot innergården.

Planerade renoveringar:
Renovera trapphuset. Tidsplan är ej beslutad.

Föreningen förhåller sig till en underhållsplan upprättad 2016 som sträcker sig till 2045. Underhållsplanen uppdaterades under 2021.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande då minst 20% andel står på person som kommer att bosätta sig i lägenheten.

Ekonomi:

2016-10-10 sänktes avgifterna med 10%. Föreningen planerar att höja avgiften med 2% från och med 2023. I dagsläget är inget beslut taget.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen svarar för denna.
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Förenings hemsida: https://hasten1.bostadsratterna.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-08-01. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal: 0,0531500
Andelsprocent kapital: 5,31489%
Andel av årsavgift: 5,31458%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Säljaren disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Till månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 169 kr/månad för bredband och telefoni. Total månadsavgift är 5295 kr.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.