Jörgen Ankersgatan 3B
3 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 604 kr
inkl. vatten, värme och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 99 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 703 kr.
Boarea: 83 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Finstämd trerummare med egen uteplats mitt i city!

På suveränt cityläge på attraktiva Davidshall presenterar vi med glädje denna synnerligen väldisponerade och fantastiskt stilrena bostad, belägen på första parkett med njutbar västvänd uteplats med utrymme för loungemöblemanget. Här lockar ett strålande ljust hem med genomgående fönsterpartier, nylagd parkett som samspelar med stilsäkert vitt och en elegant interiör där ett nyrenoverat stort, smakfullt kök signerat IKEA med matplats för flertalet och utsikt mot uteplats ackompanjeras av två härligt ljusa sovrum med optimala kvadrat. Vidare erbjuds ett nyrenoverat badrum med dusch. Addera därtill ett underbart sällskapsrum med plats för både soffa och matrumsmöblemang. Allt i trivsam förening med glädjande attribut såsom lummig gård med plats för lek och spring och en gemensam bastu. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 14 Augusti
16:00 - 16:30
Bokad visning. Boka via BOKA-knappen!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med nylagt parkettgolv (2022) i samspel med väggar i vitt. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom bra med plats för förvaringsmöbel. Några steg längre in finner vi ytterligare förvaring i walk in closet.

Badrum:

Ifrån hallen nås hemmets nyrenoverade badrum från 2022 i helkaklat utförande i ljusgrå kulör. Badrummet är välutrustat med takdusch/handdusch bakom glasvägg, handfat med vit kommod och wc.

Kök:

I direkt anslutning från hallen väntar en suverän köksmiljö av synnerligen vida mått. Den smakfulla inredningen signeras IKEA (2022) där släta luckor i ljusgrått möter ljusgrå arbetsytor i tåligt laminat. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, spishäll och fläkt. Ljuset flödar in från det stora fönsterpartiet som även förser oss med utgång till den njutbara uteplatsen med trall.

Vardagsrum:

Näst på tur inviterar ett härligt ljust vardagsrum, vars generösa kvadrat möjliggör möblering med såväl soffa som matrumsmöbel om man så önskar. Vackert parkettgolv (2022) samsas med väggar i vitt och ett strålande ljusinsläpp ifrån generöst fönsterparti.

Sovrum:

Från vardagsrummet når vi hemmets första sovrum. Här erbjuds utrymme för både dubbelsäng och tillhörande möblemang, golvet pryds av trestavig ekparkett (2022) och väggarna är målade i vitt. Säsongernas allehanda plagg förvaras enkelt i en rymlig garderob och ett stort fönster skänker rikligt med ljusinsläpp.

Sovrum:

I anslutning till hallen ligger hemmets andra sovrummet, med enhetligt parkettgolv (2022) och väggar i vitt. Här inryms med lätthet både förvaringsmöbel och dubbelsäng.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

213

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Haren 16

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1980

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 93 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2018-02-20

Förening

Namn:

Brf Haren 16

Organisationsnummer:

769617-4064

E-post adress:

brfharen16@gmail.com

Allmänt om föreningen:

BRF Haren 16 är en liten och välskött, äkta bostadsrättsförening på Davidshall i Malmö som består av 36 lägenheter (3136 kvm totalt), varav 9 upplåts med hyresrätt, och en lummig gård som är en grön oas mitt i Malmö. Föreningens hus byggdes 1980 och är välutrustat med ett underjordiskt garage, två tvättstugor, hobbyrum, bastu, cykelgarage samt barnvagnsrum. Tomten är friköpt. Gatuadress: Jörgen Ankersgatan 3A och B.

Gemensam innergård med grill och möbler.
En gemensam tvättstuga i källarplan.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har tillgång till ett underjordiskt garage med 24 platser för ca 700-800 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. Maila styrelsen för ansökan om köplats.

Bredband/TV:

Föreningen har gemensamt bredband via Ownit, detta mot ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 99:-/månad. Egen router krävs.
Kabel-TV via ComHem, ett grundutbud ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

2019 har service av hissar utförts.
2020 har man gjort en översyn och diverse reparationer av yttertaket.
2021 installerades säkerhetsdörrar.

I dagsläget pågår en uppfräschning av entrén.
Efter sommaren 2022 ska det ska utföras en ny besiktning av fasad och balkonger.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, och inget krav om minsta andel, dock gäller följande: Den som förvärvat en andel i bostadsrätt får vägras medlemskap i föreningen om inte bostadsrätten efter förvärvet innehas av makar, registrerade partner eller sådan sambor på vilka sambolagen tillpassas.

Ekonomi:

Årsavgiften ska höjas 1% per år fram till 2023.
Höjningen sker 1:a April. Detta gäller även för garageplatser.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-07-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Bostadsrättsandel: 3,5102%. Andel insats och andel av årsavgift har ej specificerats av föreningen.

Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 99 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 703 kr.

säljare informerar om att ny dörr till ena sovrummet finns på vinden.

Säljare informerar om att garderober i hallen ej ingår i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.