Malmö, Davidshall
Storgatan 43D
6 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 5 791 kr
Inkl. Värme, VA & Bostadsrättstillägg.
Boarea: 96 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja Hiss i markplan
Balkong: Ja
 

Lugn oas mitt i City med två balkonger!

Vi förmedlar en nyproducerad våning med fantastiska attribut på attraktivt läge. Modernt kök i en öppen och social planlösning mot kök. Utöver det bjuder bostaden på en fantastisk takhöjd och stora fönsterpartier som skänker vackert ljus åt ytorna. Dubbla balkongdörrar ut mot två underbara balkonger. Två badrum varav ett med tvättmöjligheter. Föreningen erbjuder en trevlig gemensam takterrass, orangeri och bilpool med Tesla bilar. Att så många lockas att bosätta sig just runt Davidshallstorg finns det många goda skäl till. Belägen på ett av Malmös mest attraktiva lägen med endast fem minuters promenad till både Gustav Adolfs torg och Triangelns station. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Roger Ragneklint
0768-68 05 25 roger.ragneklint@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
14:00 - 14:30
Bokad visning, anmälan krävs.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen inviterar med grått klinkergolv och ljusa väggar. Här finns bra avhängningsmöjligheter och förvaring i skjutdörrsgarderob. Längre in i hallen övergår golvet till vackert vitlackerad 3-stav matt askgolv som är genomgående för våningen.

Badrum 1:

In till vänster ligger ett av bostadens två badrum. Modernt och helkaklat med vitt kakel och ljusgrått klinkergolv. Utrustningen består av dusch med väggar i klarglas, wc, handfat med kommod och spegel. Utöver det så finns det golvvärme, underbart bekvämt och skönt kalla dagar.

Sovrum 1:

Det första sovrummet är rofyllt med ljusa väggar och vitlackad askgolv. Här finns en inbyggd garderob som tar hand om förvaringen. Via pardörrar når vi en av bostadens två balkonger.

Sovrum 2:

Bostadens andra sovrum ligger vägg i vägg med det första sovrummet. Även här är väggarna ljusa och på golvet ligger vitlackad askgolv. Pardörrar ut mot den härliga balkongen som även nås via sovrum 1.

Kök:

Längre in i våningen finner vi det stilrena köket som ligger i öppet plan mot vardagsrummet. Köket är ljust och luftigt med ett otroligt ljusinsläpp ifrån stora industriella fönsterpartier. Sandbeige skåpsinredning från Vedum med vitt kakel ovan ljus bänkskiva. Köket är utrustat med vinkyl, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt, kyl och frys side by side i rostfritt. Spotlights under överskåp ger bra arbetsbelysning. Vid köket finns ett stort utrymme för matsalsmöblemang.

Vardagsrum:

Ett underbart vardagsrum som fullkomligt badar i ljus tack vare sina stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för den större soffgruppen och matsalsmöblemang. Väggarna är målade i en blå kulör och på golvet återfinns det vackra askparketten. Från vardagsrummet når vi bostadens andra balkong via vackra pardörrar. En underbar yta som löper längs med vardagsrum och kök!

Sovrum 3:

Våningens master bedroom har plats för den stora dubbelsängen och förvaringsmöbel om så önskas. Här finns ingång till klädkammare som tar hand om klädförvaringen och till bostadens andra badrum.

Badrum 2:

Det stora badrummet är även det helkaklat med vitt kakel och grått klinkergolv. Utrustningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med väggar i klarglas, handdukstork. Skön golvvärme och spotlights i tak. Här finns tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

841 (LM 1301)

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i årsavgift:

1.00639 %

Andel i förening:

1.00639 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 68 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 74 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-02-17

Förening

Namn:

Brf Neo

Organisationsnummer:

769634-2455

Allmänt om föreningen:

Föreningen består av fem flerbostadshus, benämnda hus A-E. Hus A och B är ombyggnad av kontor samt hus C, D och E är nybyggnad. Hus A, B och C har fem våningar, hus D har 8 våningar och hus E har 6 våningar, totalt inryms åtta trapphus med sammanlagt 122 lägenheter. Husen ligger så nära varandra att en ändamålsenlig samverkan kan ske mellan bostadsrättshavarna.

Översikt gemensamma utrymmen:
1 st samlingslokal - Ordersalen i hus A
1 st uterum/orangeri i hus C
1 st övernattningslägenhet i hus C
6 st Cykelrum
2 st miljörum
1 st mekarplats för cyklar inkl pump och arbetsbord i garaget
1 st takterass i hus C.

Brf NEO Davidshall är nybyggda bostadsrätter i det gamla polishuset vid Davidshallstorg i Malmö. På sommaren skuggar de stora platanerna delar av torget. Här kan du beundra några av Malmös finaste exempel på den både sparsmakade och lekfulla byggnadsstil som kallas 20-talsklassicism eller Swedish Grace.
Det är nära till restauranger och nöjen, parker och kultur. På torget finns många små butiker, från barberare till grönsakshandlare. Det finns flera små butiker, barberare och tatuerare i kvarteren och vill du mixa din egen smoothie köper du frukt och bär hos grönsakshandlaren utanför porten.

Alla boende har tillgång till fina gemensamma utrymmen. Bland det som byggs finns en vacker gemensamhetslokal i den gamla ordersalen, ett orangeri, takterrass samt en privat bil- och cykelpool med två Teslabilar. Dessutom finns parkeringsmöjligheter, trots att föreningen ligger mitt i Malmö.

CYKELPARKERING
Utvändiga cykelställ för såväl boende som besökare finns i anslutning till fastighetens huvudentré ut mot Storgatan, samt i markplan på innergården. Cykelparkering finns även i källaren till gamla Polishuset samt i cykelgaraget på markplan under upphöjd gård. I anslutning till cykelgaraget finns även en mekarplats för cyklarmed fast monterad cykelpump och arbetsbord. I garage finns cykelpool med 4 st el lådcyklar.

ÖVRIGT
Sophantering med källsortering sker i separata miljörum. Vid entrén till trapphus 2 finns ett rum med möjlighet att ta emot paketleveranser.

Fastigheten ansluts till det kommunala VA-nätet.
Byggnaderna ansluts för värmeleveranser till E.ON.
Undercentralerna är belägna i källaren i hus A.
Föreningen har elabonnemang samt individuella mätare i respektive lgh.
Föreningen har 8 st. hissar.

Extra förråd 10 st. ca 35 kvm med kostnad om 60 kr/kvm/mån.

Parkering/garage:

13 st. parkeringsplatser (1 800 kr/månad för garageplats) för bilar finns under en upphöjd gård, varav 4 är handikappanpassade. Det finns även 2 bilpoolsbilar av Tesla modell 3 som kan nyttjas av medlemmarna. Ytterligare 57 parkerings platser finns att tillgå i parkerings huset Anna, uthyrning sker via P-Malmö.

Bredband/TV:

Byggnaderna är anslutna till TV, Data, tele via Comhem fibernät. Uttag för telefon, tv och data finns i vardagsrum, kök och sovrum. Media central i varje lägenhet samt porttelefon i hall.

Ekonomi:

Lån i föreningen: 13 054 kr/kvadrat

Allmänt om lägenheten

Obligatoriskt tillägg till avgiften: Bredband & Kabel-TV Basutbud 138 kr/månad. Total månadskostnad 5 929 kr

Föreningen har upphandlat gemensamma avtal för el och varmvatten. Det finns individuella mätare i respektive lägenhet. Lägenhetsinnehavaren debiteras för el och varmvatten efter verklig förbrukning. Lägenheten säljes med friskrivningsklausul.

Säljaren disponerar över ett förråd i källaren.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.