Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Davidshall
Kockumsgatan 8
9 995 000 kr
Avgift: 7 517 kr
Inkl. värme, vatten, kabel-TV och privat parkering. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 281 kr/månad för bredband.
Boarea: 165 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Exklusiv takvåning med egen takterrass och privat parkering på Davidshall!

Kring Davidshalls pittoreska kullerstensgator finner vi det ljuvliga pastellblå 30-talshuset signerat arkitekten Gottfrid Beijer belägen Kockumsgatan 8. Med hissen från markplan når vi denna drömvåning som stoltserar med en gedigen takhöjd, charmiga och bevarade bjälkar samt ett massivt, stilrent brädgolv. De sociala ytorna i denna våning utger fantastiska möjligheter till större bjudningar och de ståtliga takfönstren bjuder in solljuset som vackert speglas i hela våningen. Detta är bostaden för finsmakaren som värdesätter genomgående exklusiv interiör i tidlös, nordisk design. Bo med lyxen av egen takterrass med utsikt över fina takåsar och privat parkeringsplats precis utanför porten. Här bor man lugnt och fridfullt invid eftertraktade Davidshallstorg, med ett rikt restaurang- och caféliv runt husknuten, grönskande promenadstråk i Slotts- och Kungsparken samt Triangelns tågstation med optimala kommunikationslinjer på en kort promenads avstånd. Varmt välkomna till dessa 165 vida kvadrat på eftertraktad adress!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Sandra Kvant
0707-74 48 82 sandra.kvant@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Entré:

Utanför porten av det ljuvliga pastellblå 30-talshuset på Kockumsgatan 8 finner vi bostadens privata parkeringsplats. Då vi går förbi denna och in i trapphuset möts vi smidigt av hissen på markplan som är redo att ta oss upp till föreningens underbara takvåning på femte våningen. Genom ingången möts vi av långa, vackra, breda Douglas plankgolv med vitmålade väggar. Separat hörna för avhängning och ingång till våningens större walk in closet finner vi här. Därutöver finns det ytterligare en klädkammare vid sovrummen, optimal för extra klädförvaring. Genomgående för hela våningen är den infällda takarmaturen från Flos.

Allrum:

De sociala ytorna i denna våning får den att sticka ut från mängden. Massiva takfönster från Velux står för det magiska ljusinsläppet med smidiga elektroniska rullgardiner som styrs via fjärrkontroller. I detta ståtliga allrum finns flertalet möjligheter för att hålla större tillställningar med gott om plats för både längre matsalsbord och större soffmöblemang precis intill den stilrena, platsbyggda bokhyllan. Här finns även gott om plats för en eventuell kontorshörna. Planlösningen är smidigt utformad för möjligheten att använda en del av ytan för ett extra sovrum som vi ser på den alternativa planlösningen.

Kök:

Vi når köket som ligger i smidig anslutning till allrummet och som enkelt kan skärmas av från den sociala delen med skjutdörr. Här möts vi av ett Danskt designkök från Uno Form i gedigen ek och samt en trevlig köksö, smidig för extra förvaring. Bänkskivan är svart med vita, stora kakelplattor ovan. Maskinparken består av kyl och inbyggd frys från Gram, ugn, inbyggd ångugn, integrerad diskmaskin och induktionshäll från Siemens. Ett svartmålat brädgolv vilar under fötterna och väggarna är målade i klassiskt vitt. Stora skjutdörrar i glaspartier från Schüco ger oss en härlig övergång mellan inne- och utemiljö då den leder oss ut på takterrassen. Här får vi plats med ett cafébord, perfekt för att avnjuta morgonkaffet eller en god kvällsmiddag.

Sovrum:

Med dagens planlösning finner vi här 3 sovrum som pryds vackert med bjälkar och takfönster även dessa med smidiga elektroniska rullgardiner som styrs via fjärrkontroller. Här finns det plats för sängmöblemang samt skrivbordshörna, alternativt förvaringsmöbel. Två av sovrummen är vitmålade och det större är målat i en behaglig beige kulör. Med den alternativa planlösningen finner vi möjligheten för ett fjärde sovrum, kontor eller walk-in-closet för den som kan tänkas behöva fler tilltagna rum i denna bostad.

Badrum:

Badrummet är en avslappnande oas med badrumsinredning från samma danska design som köket, Uno Form. Lägg därtill stort duschutrymme, toalett, handfat med generös förvaring i kommod, stor spegel, inkaklat badkar med tjusigt inkorporerade bjälkar, tvättmaskin, handdukstork och golvvärme. Detta är ett tidlöst badrum med stilrena keramiska plattor som pryder både väggar och golv.

Gästtoalett:

Perfekt vid bostadens ingång, intill de sociala ytorna, ligger denna gästtoalett som är utrustat med toalett, handfat och kommod i samma klassiska Uno Form design som vi kan hitta i resterande delar av bostaden. Tidlösa kulörer hittar vi både under fötterna och på väggarna i detta helkaklade rum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

0401

Lägenhetsnummer register:

1401

Andel i årsavgift:

15.6213 %

Andel i förening:

15.6213 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hunden 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1931

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 154 kWh/m²/år
Energiklass: F
Utförd
Datum: 2019-05-17

Förening

Namn:

Brf Saffran

Organisationsnummer:

769608-1988

Allmänt om föreningen:

Brf Saffran är en äkta bostadsrättsförening som består av 9 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt.
Föreningen förvärvade fastigheten år 2006 och äger därmed marken. Föreningens tekniska- och ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick.

Föreningen har en mysig innergård med grillplats och utemöbler.
Det finns en gemensam tvättstuga i källaren, som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.
Därutöver finns ett hobbyrum samt ett cykelrum i källaren.

Föreningen har två gemensamma trädgårdsdagar per år.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering, för mer information se www.malmo.se

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via ComHem.

Renoveringar:

Gjorda renoveringar:
1981-1982 totalrenoverades fastigheten med bland annat nya V/A-stammar i kök och badrum.
2006 byttes el-stammen ut och tvättstugan renoverades.
2009 målades fönster utvändigt och skyddande plåtlister installerades. Därutöver målades trapphuset.
2016 utfördes genomgång av fastighetselen och avfuktare installerades.
2010 sågs taket över. Samma år lades gården om och nya cykelhus byggdes.
2015 byttes porttelefoner, lampor och namntavlor i entrén.
2016/2017 byttes fjärrvärmeväxlaren.
2017 putsades fasaden mot gatan om.

Kommande renoveringar:
Föreningen besiktar för tillfället fastigheten för att se vilka renoveringar som behöver göras härnäst.

Ekonomi:

Inga planerade avgiftshöjningar/sänkningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr per pantnotering.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Hela bostaden renoverades 2008 med exklusiva materialval.
- Takfönster från Velux med elektroniska rullgardiner som styrs via fjärrkontroller
- Glaspartier från Schüco
- Genomgående infälld takarmatur från Flos

Lägenheten disponerar ett källarförråd samt en privat parkeringsplats utanför porten.

Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 281 kr/månad för bredband.

Lägenheten är registrerad som tre rum och kök i föreningens register men disponeras som fyra rum och kök.

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.