Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Davidshall
Fersens väg 14A
12 695 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 9 052 kr
Inkl värme och vatten. Obligatoriska tillägg för bredband 120kr/månad samt 35 kr/månad för kabel-tv tillkommer avgiften.
Boarea: 208 m2
areakälla: faktisk uppmätn norm SS 021053
Rum: 6
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Gavellägenhet med över 200 fantastiska kvm vid Davidshallstorg!

Vi har äran att presentera en helt fantastisk gavellägenhet på ett superläge i city! Vid populära Davidshall ligger denna våning på över 200 kvm med otroligt vackra och välbevarade originaldetaljer från byggåret 1930. Lägenheten bjuder på spatiösa sällskapsrum i fil, ett hänförande kök från Tibro som går i tidsenlig anda med byggåret och två nyrenoverade badrum samt egen tvättavdelning. Balkong in mot innergården samt en fransk balkong ut mot den gamla paradgatan Fersens väg. Belägen på fjärde våningen med hiss från markplan. Stora vackra spröjsade fönsterpartier, burspråk, fiskbensparkett, takstuckaturer, höga fotlister och stämningsfull öppen spis. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Roger Ragneklint
0768-68 05 25 roger.ragneklint@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen inviterar med dess kalkstensgolv och vita väggar. In till vänster ligger ett av våningens två badrum. I den inre hallen finns flera garderober som tar hand om klädförvaringen.

Badrum 1:

Nyrenoverat badrum med högkvalitativa materialval. Här finns dubbeldusch, handfat med kommod, wc, handdukshängare och spegel. Skön golvvärme. Totalrenoverat 2019.

Vardagsrum:

Våningen har underbara sociala ytor i tre spatiösa rum i fil. Vardagsrummet ligger i mitten och stoltserar med vacker fiskbensparkett, charmigt burspråk och takstuckatur. I biblioteket finns platsbyggda hyllor. Här finns pardörrar in mot de båda rummen. Ifrån vardagsrummet når vi även ytterligare ett allrum.

Matsal:

Ett rymligt rum med två vackra fönsterpartier som ger vackert ljus åt ytan. Golvet pryds av fiskbensparkett och i taket finns stuckatur. Här inryms det större matbordet.

Kök:

Det hänförande köket går i tidsenligt stil med byggåret 1930. Skåpsluckorna är i ljusgrått som snyggt bryts av mot bänkskivan i granit. Här finns gott om förvaring. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, micro, glaskeramikhäll och spisfläkt. I köket finns trevlig matplats för ca 4 personer. Parkettgolv och ljusa väggar. Bakom en av de vackra spegeldörrarna finner vi en egen tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Sovrum 1:

Det tredje sällskapsrummet i fil används idag till sovrum. Ett rymligt rum med fiskbensparkett och ljusa väggar. Fransk balkong och vackert ljusinsläpp.

Allrum:

Via vardagsrummet samt via vackra franska pardörrar från hallen når vi allrummet som har en stämningsfull öppen spis. Fiskbensparkett, ljusa väggar och lamprosett.

Sovrum 2:

Rofyllt sovrum som vetter in mot innergården med härlig balkong. Här finns plats för den större sängen. Fiskbensparkett och ljusa väggar.

Sovrum 3:

Fint sovrum som inrymmer den större sängen. Fiskbensparkett och ljusa väggar.

Arbetsrum/gästrum:

Den äldre pigkammaren passar perfekt som arbets- eller gästrum. Parkettgolv och ljusa väggar.

Badrum 2:

Nyrenoverat och högkvalitativt badrum med vackra material. Här finns dusch, wc, handfat med kommod, handdukshängare och golvvärme. Totalrenoverat 2019.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1131 (LM 1301)

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i årsavgift:

4.7245 %

Andel i förening:

4.7245 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1930

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 196 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-10-30

Förening

Namn:

Brf Haren 24

Organisationsnummer:

769615-1492

E-post adress:

brf@haren24.se

Allmänt om föreningen:

Brf Haren 24 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2007. Föreningen består av två sammanbyggda fastighetskroppar varav en med fasad mot Fersens väg och en med fasad mot Erik Dahlbergsgatan. I huset finns 42 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. det finns även 10 lokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning och den tekniska förvaltning sköts av SBC.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 20 garageplatser med infart från Erik Dahlbergsgatan. Garageplats kan hyras till en kostnad om 1258 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Bredband2.
Dessa tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 155 kr/månad.

Renoveringar:

2008 Målning och korrigering av fönster.
2008 Målning av trapphus, dörrar och hissar.
2008 Justering av värmeanläggning.
2009 Gården renoverades.
2009 Relining av köksavloppsstammar.
2009 Byte elstammar.
2012 Balkongrenovering.
2015 Takrenovering och byggnation av vindsvåningar avslutat.
2015 Nyasfalterat på gården.
2015 Målning i diverse gemensamma utrymmen.
2016 Mur mot grannen har putsats.
2017 Målning av källare.
2018 Ny tvättmaskin.
2018 Ny ventilationsanläggning i garage.
2019 Nya tappvattenstammar.
2019 Installation av armatur i garage.
2021 Byttes tappvattenstammar.

Planerat underhåll:
Renovering av fasad, fönster och balkonger. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande med minsta andel att äga 10%.

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick förvaltning.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-02-18. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens egen hemsida www.haren24.bostadsratterna.se

Omgivning

Allmänt om området:

Davidshall är ett av Malmös mest eleganta och eftertraktade områden. Den gamla vackra arkitekturen i kombination med såväl unika butiker som ett exceptionellt restaurang- och caféliv gör att man både vill bo och vistas här.

Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg, Östra Rönneholmsvägen och är ett delområde i centrala Malmö. Davidshall växte fram i brytningstiden mellan 20-talsklassicismen och den nya rationella funktionalismen efter att Kockums mekaniska verkstad flyttat sin verksamhet från Davidshallstorg till Västra Hamnen. Erik Bülow-Hübe utformade stadsplanen med de enkla slutna kvarteren. Symmetri, enhetlighet och lugn är ledorden som beskriver byggnaderna i varierande kulörer som välkända byggherrar som bland annat Eric Sigfrid Persson lät upprätta. Trots att Malmö växte så att det knakade under denna tidsepok tillät rådande regelverk enbart byggnader som var som högst fyra våningar. Detta medförde att området har behållit sin charm och gemytliga stämning sedan dess.

Det centrala läget bakom gågatan gör att man har nära till precis allt man kan tänkas behöva. Både Pildammsparken och Kungsparken, som är några av Malmös ljuvligaste parker, ligger inom kort promenadavstånd. Detta ger boende på Davidshall möjlighet att antingen ta ett träningspass eller bara njuta ute i den härliga naturen. För den kulturintresserade finns både Musikteatern (före detta Stadsteatern), Malmö Opera, Malmö Konsthall samt en biograf väldigt nära. Lägg därtill optimala pendlingsmöjligheter från Citytunneln vid Triangeln som tar dig till centrala Köpenhamn inom dryga halvtimmen, så blir det helt uppenbart att detta bostadsområde verkligen har allt!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.