Malmö, Dammfri
Pilåkersvägen 5C
2 295 000 kr
Avgift: 5 411 kr
inkl. värme, VA samt grundutbud kabel-TV. Fiber finns indraget via Telia, lägenhetsinnehavaren tecknar själv avtal.
Boarea: 79 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Stilren trea med trevlig planlösning och klassiska detaljer på omtyckta Dammfri!

På citynära läge alldeles intill Pildammsparken presenterar vi nu med glädje denna underbart ljusa och tilltalande bostad, optimalt belägen på andra våningen där ljuset strömmar in och ytskikten är både smakfulla och tidlösa. Här erbjuds bland annat två rymliga sovrum varav ett med inbyggda förvaringsmöjligheter, ett trivsamt kök med matplats och ett badrum i helkaklat utförande. Vidare finner vi bra förvaring i en rejäl klädkammare och därtill generösa vardagsrumskvadrat som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp som middagsbord. Vackra parkettgolv ackompanjeras av kalkstensgolv i original och en genomgående behaglig färgpalett. Suveränt läge invid ljuvlig parkmiljö, utmärkta busskommunikationer och allehanda närservice. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Safeer Samawi
0733-92 74 16 safeer.samawi@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
11:00 - 11:30

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med vackert kalkstensgolv i original som ackompanjeras av bredspacklade väggar i vitt. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom exemplarisk förvaring i en rejäl inbyggd garderob ett par steg in.

Badrum:

Näst på tur står det smakfulla badrummet, där grått klinker harmonierar med vitkaklade väggar. Innertaket är sänkt med infällda och dimbara spotlights. Välutrustat med spegel, handfat med kommod, wc och dusch med vikdörrar i glas.

Vardagsrum:

Vardagsrummet lockar med ett strålande ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck. Rummets generositet gör möbleringen lätt med både soffgrupp och middagsbord om man så önskar. På golvet ligger ett snyggt genomgående vinylgolv och de bredspacklade väggarna är i enhetligt greige.

Kök:

Vidare in finner vi smakfull köksinteriör som bjuder på bra förvaring bakom profilerade ljusa luckor. Vitt kakel möter väl tilltagna arbetsytor i mörkgrått och den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, inbyggd ugn, induktionshäll, fläkt och kakel i vitt som stänkskydd. Matbordet placeras med fördel intill det generösa fönsterpartiet. Golvet med ett stilsäkert parkett som möter väggar i vitt.

Sovrum:

I mastersovrum ryms både dubbelsäng och tillhörande möblemang med plats till förvaring. På golvet ligger vacker parkett i stilsäker kombination med vitmålade väggar.

Sovrum:

Hemmets andra sovrum är även detta av god storlek och ger plats för såväl säng som skrivbord och förvaringsmöbel i form av garderob. Vitmålade väggar samspelar med det genomgående parkettgolvet och ett behagligt ljusinsläpp genom ett ljusbringande fönsterparti.

Balkong:

Balkongen vetter mot sydväst vilket innebär eftermiddagssol. Utsikt mot föreningens innergård.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

21-3441-2-5103-1

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

2.31364 %

Andel i förening:

2.31364 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ängdala 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1951

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 125 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 153 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-03-07

Förening

Namn:

Brf Ängdalaplan 51

Organisationsnummer:

769623-9321

Allmänt om föreningen:

Föreningen registrerades 2011 och tillträdde fastigheten Ängdala 1 under våren 2016. Föreningen innehar fastigheten med äganderätt. Brf Ängdalaplan 51 består av två huskroppar med adress Korsörvägen 22A-B och Pilåkersvägen 5A-C.
HSB är ekonomisk förvaltare.

Byggår 1951.

Föreningen omfattar 57 lägenheter varav 7 hyresrätter och resterande bostadsrätter. Föreningen har även 11 lokaler med hyresrätt som alla är uthyrda.

Två gemensamma tvättstugor finns. Tvättstugan i byggnaden med adress Pilåkersvägen/Ängdalaplan har 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 torkrum och tvättstugan i byggnaden med adress Korsörvägen är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel samt ett utrymme för att hänga upp kläderna på tork. Bokning sker via bokningstavla med låskolvar i tvättstugan.

I källaren finns både cykelförråd och barnvagnsförråd. Tillgång till gemensam, rökfri takterrass med möjligheter att exempelvis balkongodla. Föreningen har även en trevlig gårdsmiljö med möbler att nyttjas för alla vid grillplats.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage finns under föreningens innergård med 29 garageplatser som går att hyra för 750 kr/månaden. Det finns även 9 parkeringsplatser ovan mark (6 st på Korsörvägen och 3 st på Ängdalavägen) som går att hyra för 450 kr/månaden. MC-plats kostar 275 kr/månaden. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.
Två av parkeringsplatserna är uthyrda till Sunfleet och går att hyra på timbasis via Sunfleets tjänster.

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-TV via Bredbandsbolaget. Basutbudet ingår i avgiften.
Bredband via Telia Fiber, var och en tecknar själv vad man önskar.

Renoveringar:

1990 - nya balkonger
1990 - tilläggsisolering fasader
1995 - nya tappvattenledningar
1998 - nya tvättstugor, tvätt- och torkutrustning utbytt löpande därefter
2002 - miljöhus byggdes
2002 - takterrasser ordnades
2005 - lades klinkergolv i källarkorridorer
2005-2007 - målning av fasad
2005-2007 - nytt tak
2005-2007 - nya fönster
2007 - säkerhetsdörrar installerades till lägenheterna
2007-2009 - ny trädgård
2009 - garagebjälklag, nytt tätskikt
2013 - målning av trapphus
2016 - renovering av miljöhus
2017 - justering dagvattenledning
2017 - rensning av oljeskiljare i garage
2018 - omdragning av elen; byte av samtliga armaturer och elledningar
2020-2021 - relining av avloppsstammar

Föreningen planerar byte av värmeväxlare, byte av ventiler till radiatorer samt renovering av yta på stödmurar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna då detta inte bedöms som akut.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste höjningen av månadsavgiften var 4% 2022-04-01. I nuläget finns inga beslut tagna gällande avgiftshöjningar. Det kan ev bli ett par procents höjning under nästa år.

Överlåtelseavgift om 1208 kr betalas av köparen samt pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant.
Föreningen godkänner delat ägande.

Medlemskap i HSB Malmö krävs för att bli godkänd medlem i Brf Ängdalaplan 51.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2022-08-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med en representant från styrelsen innan en överlåtelse. Besök gärna föreningens hemsida för information: https://brfangdalaplan.se/.

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 2,31364 %. Andel av årsavgift: 2,31364 %.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.