Malmö, Dammfri
Ribevägen 19A
995 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 096 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg för Internet tillkommer om 75 kr/månad. Total månadsavgift blir 2171 kr/månad.
Boarea: 23.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
 

Väldisponerad enrummare i attraktiva kvarter!

I vårgrönskande, lugna parknära kvarter finns nu möjlighet till denna smakfullt inredda enrummare, signerad strålande ljusinsläpp och en suverän planlösning. På tredje våningen med hiss bjuds vi på generösa allrumsytor med mycket ljus och med plats för såväl soffa, säng och matbord samt ett charmigt badrum i halvkaklat utförande med njutbart badkar. Addera därtill en trevlig och ljus köksinteriör i kokvrån med vackert ljusbringande fönsterparti. Allt på ständigt eftersökt adress i underbara Slottsstaden, med närhet till såväl havet som till stadens ljuvliga parker och flertalet mysiga caféer och restauranger. Varmt välkommen på visning!

Visningar.

Söndag 21 Augusti
13:10 - 13:30
Bokad visning. Anmälan via formuläret på vår hemsida.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan nås tredje våningen snabbt och bekvämt. Hallen bjuder in med renoverade ytor (2021) som består av sobert mörkt klinkergolv i samspel med väggar tonade i tidlöst vitt, vilket är ett färgval som återfinns i hela bostaden. Ytorna är rymliga med plats för avhängning av ytterkläderna och skor. Ytterdörren byttes 2019.

Badrum:

I från hallen når vi badrummet som förser oss med halvkaklade ytor i vitt. Här finns wc, handfat, spegelskåp, handdukstork och inkaklat badkar.

Allrum:

Näst på tur inviterar vida allrumskvadrat där ljuset strömmar in från stort fönster med vacker fönsternisch i sten. De väl tilltagna ytorna inrymmer i dagsläget både soffgrupp, loftsäng och ett middagsbord. Vackert laminat ackompanjeras av målade väggar i vitt (2022).

Kokvrå:

Intill allrummets ytor väntar den smakfullt inredda kokvrån med gott om förvaring bakom vita profilerade luckor i massivt trä. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsytor i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Cylinda (2016), mikrovågsugn och spis/ugn. På golvet ligger samma enhetliga laminat som i vardagsrum som möter nymålade väggar (2022) i vitt och ljusbringande fönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

75

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

0.583 %

Andel i förening:

0.583 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Jylland 9

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1951

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 143 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 173 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-10-10

Förening

Namn:

HSB Brf Ängdala

Organisationsnummer:

746000-5221

E-post adress:

brfangdala@gmail.com

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Ängdala är en äkta bostadsrättsförening och bildades när huset byggdes år 1951. Föreningens adress är Pilåkervägen 4A-C, Korsörvägen 16A-B och Ribevägen 19A-B och består av flerbostadshus i fyra våningar med totalt 92 lägenheter, samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Det finns även 10 lokaler, varav 4 upplåts med bostadsrätt. Föreningens mark upplåts med tomträtt som löpte ut 2020-08-31. Den nya avgälden började gälla 2020-09-01 och löper i tio år.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen har infört gemensam el och detta avläses samt debiteras medlemmen tre månader retroaktivt.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 19 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 240 kr/månad (regleras årligen). I dagsläget är det kö till samtliga platser, ca 2-3 års kötid. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se www.malmo.se.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2. Föreningen är ansluten till bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om ca 75 kr/månad.

Renoveringar:

1992 byttes el-stigare, mindre renoveringar gjordes på fasad, fönster byttes, taket sågs över, säkerhetsdörrar sattes in och hiss installerades. Dessutom installerades en ny fjärrvärmeanläggning, tvättstugor renoverades, samtliga balkonger glasades in, markterrasser byggdes på Korsörvägen och tappvattenstammar byttes i kök och badrum under detta år.
2003 sågs avloppsstammarna över med godkänt resultat.
2004 byttes bottenventilerna i badrummen och en inspektionslucka sattes in.
2009 fick tvättstugan på Ribevägen nya maskiner.
2010 spolades och filmades avloppsstammarna. Kvarstående gjutjärnsvattenlås i lägenheterna togs bort och det sattes in nya, moderna vattenlås. Dessutom byttes maskiner i resterande tvättstugor och uteplatsen på Pilåkersvägen sågs över under detta år.
2011 fogades fasad om på söder och väster sida. Dessutom lades taket om på alla tre husen och motionsrummet renoverades under detta år.
2012 justerades värmesystem och termostater byttes på samtliga radiatorer. Ny grind och nya stängsel sattes upp på Ribevägen och Ängdalavägen. Under året gjordes också en omfattande uppdatering av brandskyddet i fastigheten med nya nödutgångar, brandvarnare och brandsläckare.
2013 byttes porttelefoner och brandskyddsåtgärder gjordes.
2014 Gemensam el infördes. Igensättning av källarfönster och lagning av betongdelar i källarnedgångar samt målning av metalldetaljer. Dränering gjordes av Korsörvägen 16 sydsida samt ombyggnation av uteplatser. En ny uteplats skapades på gamla "boulebanan" på Pilåkersvägens trädgård. Flytt av befintlig stengång till föreningens parkering anlades, staket och grind med lås monterades i samband med detta. Nytt Miljöhus med anslutande cykelskjul och komplettering av befintlig Miljöstation med cykelhjul, sopnedkasten stängdes i samband med detta och föreningen startade med matavfallssortering.
2015 värmestammar återinstallerades i vissa trappor i föreningen. Hissarna moderniserades på Korsörvägen 16 A och Pilåkersvägen 4 C. Källartoaletterna helkaklades.
2016 renoverades motionsrummet och nya maskiner köptes in. Man målade även om föreningens gemensamma utrymmen. Hissarna på Pilåkersvägen 4 A, Korsörvägen 16 B och Ribevägen 19 A moderniserades.
2017 moderniserades de återstående hissarna på Pilåkersvägen 4 B och Ribevägen 19 B.
2019 avloppsstammarna spolades.
2020 bergvärme installerad under september månad. Gården iordningställs efter grävningen.
2021 relining av avloppsstammarna med start februari 2021. Detta innebär ingen åverkan på badrum. Finansieras delvis via lån och delvis via egna medel. Beräknas vara slutförd 31/1 2022 med något undantag (murning i skyddsrum på Pilåkersvägen 4).
Under 2022 finns i övrigt inget planerat underhåll.
För 2023 planeras renovering av tegelfogar på öst- och norrsida av de tre husen.
Föreningen avser att genomföra en modernisering av hissar med en plan på tre år.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter sk. delat ägande, dvs. när det finns två ägare till lägenheten, varav endast den ena bor i lägenheten. Dock måste båda parter äga minst 10%.

Ekonomi:

Avgiften höjdes 2022-01-01 med 2,5%. Inga ytterligare höjningar är planerade i år men givetvis med hänvisning till världsläget kommer avgiften troligen höjas 2023. Med hur mycket är omöjligt att säga idag. Budgetmöte kommer hållas i september då nya beslut tas.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för bredband om 75 kr/månad.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
En överlåtelseavgift tas ut om 1691 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 725 kr/pant.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1691 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

725 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings hemsida 2022-07-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Läs mer på föreningens hemsida, https://www.hsb.se/malmo/brf/angdala/.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg för Internet tillkommer om 75 kr/månad. Total månadsavgift blir 2171 kr/månad.

Gemensamt el-abonnemang via föreningen.

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andelstal insats: 0,583%. Andelstal årsavgift: 0,583%.

Säljare informerar om att mikrovågsugn, kyl/frys, hatthylla, skohylla och loftsäng ingår i köpet.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vinds- och ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Dammfri är ett trevligt bostadsområde med övervägande flerbostadshus blandat med både hyresrätter samt bostadsrätter. Området är beläget i innerstaden i Malmö mellan John Ericssons väg och Köpenhamnsvägen, väster om Mariedalsvägen. Följer du Mariedalsvägen norrut når du Ribersborgshavet med bara några minuters cykling och öster ut nås centrum och dess serviceutbud.

Det sägs att namnet Dammfri kommer från handlaren Nils Söderberg i slutet av 1800-talet. Nils ska ha byggt en egendom åt sin sjukliga hustru ute på landet. Så långt från stadens dammiga gator som möjligt.

Centralt i området ligger Dammfriskolan. Längre västerut ligger Pjättängens förskola och vid Mariedalsvägen Pildammsstadens förskola. Malmöflickorna håller även hus i dessa lokaler.

Husen är byggda på 1950- talet med 12 meter breda hus med 3-4 våningar. Husen är ofta byggda med tegelfasad. Till de viktigare delarna hör punkthusen vid Ängdalaplan, experimenthusen vid Hillerödsvägen samt byggnaderna och grönområdet kring Bobergsängen, med siktlinjen mot Pildammstornet.

Dammfri har Pildammsparken som en nära granne. Pildammsparken bjuder på många trevliga motionsslingor och utomhusgym på ett par olika platser i parken. Här ligger även en hel del sjöar, restauranger, fik och hundrastplatser. Vissa vintrar går det att åka skridskor på sjöarna. På gångavstånd når du även Rönneholmsparken med ytterligare hundrastplatser och grönska.

I området finns goda bussmöjligheter längs med Mariedalsvägen, Köpenhamnsvägen och John Ericssons väg. Det är ofta relativt enkelt att hitta parkering i området och bra cykelbanor finns att tillgå för den som föredrar detta.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.