Malmö, Dalaplan
Södra Förstadsgatan 121D
1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 2 275 kr
inkl värme, VA, bredband samt bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg för Kabel-Tv på 46 kr/mån samt 233 kr/mån för el tillkommer. Den totala månadskostnaden blir 2 555 kr/mån.
Boarea: 54.4 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Hiss: Nej
 

Charmig tvåa på centralt läge!

Välkommen till denna rymliga genomgående tvårummare med härligt ljusinsläpp, vackert parkettgolv, ljusa fräscha ytskikt och högt i tak. Föreningen har en fantastiskt innergård att njuta av och två gemensamma takterrasser! Fantastiskt läge med nära till köpcentret Mobilia, matbutiker, restauranger, sjukhuset 2 min gångavstånd, 5 gym inom 100 meter och mycket mer. Låg avgift i bra förening får du på köpet!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Teamchef Boney Petrovic
0728-75 20 65 boney.petrovic@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
11:00 - 11:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Vardagsrum:

Generöst vardagsmiljö som präglas av släta målade väggar i samspel med parkettgolv i original utförande. Välplanerade ytor erbjuder varierande möjligheter och här finnes plats till en större soffgrupp och ett middagsbord.

Sovrum:

Rofyllt sovrum med plats till en dubbelsäng samt mer därtill, t ex en stor garderob. Vardagsrummets tema med släta målade väggar och ekparkett återfinns även här.

Kök:

Vackert kök (IKEA 2018) med vita köksluckor och gott om förvaring. Ljus bänkskiva med ansenlig arbetsyta. Väggarna är målade i vitt och samspelar med ekparkett som vilar under fötterna. Plats till matbord för minst fyra personer nära fönstret som bjuder på härligt ljusflöde.

Badrum:

Helkaklat badrum i klassisk nordisk stil med gråare klinker och vitt kakel på väggarna. Glasvägg, spegelskåp, vask och wc-stol hittas här, allt inrett 2018.

Hall:

Välkommande hall med avhängningsgmöjligheter samt en garderob som erbjuder ytterligare förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

13

Andel i årsavgift:

1.11351 %

Andel i förening:

1.0619 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1939

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 186 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-02-22

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

233 kr/år

Total driftkostnad:

233 kr/år

Förening

Namn:

Brf Söderhus

Organisationsnummer:

746000-0792

E-post adress:

info@soderhus.se

Allmänt om föreningen:

Fastigheten byggdes 1939 och ritades av arkitekt Clas Almqvist och ligger i kvarteret Advokaten vid Dalaplan. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten och tomten är därmed friköpt. I föreningen finns 98 bostadsrättslägenheter samt 4 hyreslokaler. Ekonomiska förvaltare är SBC och teknisk förvaltare är Bredablick. Föreningen har hemsidan www.soderhus.se samt kontaktas via info@soderhus.se

Det finns tre tvättstugor som ligger i en separat byggnad på gården vilket innebär att man har möjlighet att tvätta dygnet runt. Dessa har nyligen renoverats med hög standard och erbjuder elektroniskt bokningssystem (Aptus).
Föreningen har två gemensamma takterrasser i trappa C och trappa D, som kan bokas av medlemmarna.
På gården finns även en samlings- och grillplats, samt miljöhus för sopsortering.
Cykelrum finns i källaren.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering kan möjligtvis erhållas om man är folkbokförd på adressen. Närliggande parkeringsmöjligheter finns och det närmaste P-HUSET SÖDERVÄRN har tillgängliga platser i nuläget som kostar ca 750 kr/mån. Se mer på www.pmalmo.se

Bredband/TV:

Bredband via Bredbandsbolaget (250/10 Mbit/sek) ingår i avgiften. Kabel-TV grundutbud från Tele 2/Comhem ingår med ett obligatoriskt tillägg om 46:-/månad.

Renoveringar:

UTFÖRDA:
1985 - Fönster.
1991 - Balkonger.
1995 - Byte av varmvattenstammar i badrum.
1997 - Ny el och jordfelsbrytare.
2001 - Byte kallvattenstammar i badrum, badrumsrenovering och byte av golvbrunnar.
2002 - Ny takbeläggning, installation av brandvarnare.
2003 - Byte av kall- och varmvattenstammar i kök.
2004 - Köksavloppsstammar.
2006 - Miljöhus med källsortering och sedumtak, nya portar och elektroniskt låssystem, nya trappor vid portentréer, utbyte av källarfönster till glasblock, omkakling av fontänen.
2008 - Tvättstugan - isolering och nytt sedumtak, nya ytterdörrar
och fönster samt uppfräschning inomhus, införande av kollektiv el.
2009 - Lagning och målning av fasadgrunden, lagning och målning av fönster till trapphusen, tvättstugan målas utvändigt.
2010 - Energi- och ventilationsgenomgång.
2011 - Förbättring av ventilation i källarplan, uppsättning av brandsläckare till varje trapphus.
2012 - Relining av avloppsstammar och stick i badrum, spolning av köksstammar och stick, rensning av imkanaler i kök, justering av lägenheter med ventilationsproblem, bortkoppling av huvudgasledningen (servisen) in till fastigheten, om-murning och tätning av skorstenar, renovering av takterrass ovanför trapp F/G, ommålning av trä runt skyltfönster till lokaler, ommålning av staket till källarplan, uppsättning av duvnät i några trapphus.
2014 - OVK utförd.
2016 - Totalrenovering av tvättstugorna, samt nya maskiner.
2017 - Dränering av tvättstugebyggnaden, installation av rörelsestyrd belysning i gemensamma utrymmen.
2018 - Renoverat portar till huset, duvsäkrat balkongerna i trappuppgångarna, gjort brandskyddstätningar i källaren i avfallsrummen, renoverat ett avloppsrör i källaren. För fler utförda renoveringar se årsredovisningen.
2019 - Optimering och reparationer av värmesystemet samt ventilationssystemet. Bytt fjärrvärmeväxlare och tömt hela systemet på vatten och därefter optimerat och omjusterat.
2020 - OVK samt sett över elcentraler och dess belastning.
2021 - Spolning av avlopp.

FRAMTIDA PROJEKT:
Det kommer att ske större underhållsarbete inom närmsta tiden.

Föreningen följer en 20-årig underhållsplan uppdaterad 2019.

Tillåter föreningen delat ägande:

Inga speciella krav på ägarförhållanden.

Ekonomi:

Avgiften kommer att höjas med 20 % från den 1/1 2023 för att möta det hårdnande ekonomiska klimatet.

Föreningen har enligt egen utsago en stabil ekonomi med låg belåning. Man följer en långtidsbudget som sträcker sig till 2026.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen.
Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Befintliga elmätare sitter kvar och varje lägenhetsinnehavare läser själv av elförbrukningen
en gång per år. Preliminär kostnad för elförbrukningen baserad på beräknad förbrukning
multiplicerat med uppskattad kostnad per kilowatt debiteras i förskott per månad i samband
hyresaviseringen.
Faktiska förbrukningen läses av en gång per år och regleras därefter.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har gemensamt el-abonnemang för samtliga medlemmar. Befintliga elmätare sitter kvar och varje lägenhetsinnehavare läser själv av elförbrukningen en gång per år, reglering sker därefter.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-11-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se även föreningen egen hemsida www.soderhus.se

Allmänt om lägenheten

Säljare informerar om att klädhängare i hallen ingår i köpet. Om köparen vill så kan de även lämna garderoben i sovrummet.

Säljaren vill upplysa om följande fel och brister: Ena fönstret i vardagsrummet är sönder, ena delen av fönstret öppnas upp då och då.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Dalaplan är en gammal och viktig trafikknutpunkt i den sydligaste delen av centrala Malmö. Här möts Södra Förstadsgatan, Nobelvägen, Ystadvägen, Trelleborgsvägen, Per Albin Hanssons väg (f.d. Lindeborgsvägen) och John Ericssons väg. Namnet tillkom inte förrän 1932 och inspirerades av den intilliggande så kallade plantagelyckan Nr. 9 Dahl, i sin tur uppkallad efter landskapet Dalsland. Under senare delen av 1930-talet uppfördes bostadsbebyggelse kring platsen.

Dalaplan är en knutpunkt, i centrala Malmö med promenadavstånd till det mesta staden har att erbjuda. Bor man på Dalaplan så är en av fördelarna just kommunikation. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles bredvid, här bör man hitta bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren så är resan till Triangeln inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget kring Dalaplan som är utmärkt positionerat med promenadavstånd till det mesta. Möllevången ligger ett stenkast bort där man har ett rikligt utbud av nöjen och barer och på 500 meters avstånd finns shoppingcentret Mobilia med restauranger, caféer och ett bra shoppingutbud. Mobilia är en folklig, genuin och trivsam handelsplats med stark Malmötradition som växt fram sedan slutet av 60-talet. Mobilias läge har genom Malmös expansion och utveckling de senaste åren, förändrats från externt läge till att idag ligga mitt i Malmö med många spännande utvecklingsområden runt omkring.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.