Malmö, Dalaplan
Närkesgatan 3B
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 031 kr
inkl värme, VA, Kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Boarea: 56 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Nyrenoverad tvåa med väldisponerade kvadratmeter!

Välkomna in i denna lyxigt renoverade tvårummare med inglasad balkong i soligt västerläge. Bostaden befinner sig i en stabil HSB-förening samt med ett stort utbud av bekvämligheter på kort avstånd så som köpcentret Mobilia med dess restauranger, mataffärer, gym och shopping i överflöd. Knutpunkten Södervärn nås via fem minuters promenad, härifrån tar man sig med enkelhet till större delen av Malmö men även med buss till Lund. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexander Jellhede
0729-69 69 60 alexander.jellhede@vaningen.se

Visningar.

Måndag 8 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Obs! Boka via hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Parkettgolv och ljusa väggar. Inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter i entrén samt i garderober längs ena långsidan. Dessutom finns ytterligare plats för förvaringsmöbel för den som önskar.

Kök:

Parkettgolv och ljusa väggar. Generöst kök med köksö. Köksinredning i ljus interiör, vita luckor kombineras med bänkskiva i komposit och ljust kakel ovan. Köket är utrustat med köksfläkt, ugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Här finns gott om plats för förvaring samt goda arbetsytor. Därtill ryms även ett medelstort matbord för ca fyra personer att dinera.

Vardagsrum:

Parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här ryms såväl soffhörna som matplats.

Sovrum:

Parkettgolv och ljusa väggar. Fridfullt sovrum med plats för dubbelsäng, förvaringsmöbel samt övrigt tillhörande möblemang efter önskemål.

Badrum:

Stilrent och renoverat badrum med kakel och klinker i ljusa kulörer. Utrustat med dusch, wc, förvaringsskåp, spegel och handfat med kommod.

Balkong:

Tilltagen inglasad balkong i bästa västerläge som blir som en naturlig förlängning av vardagsrummet. Här finns god plats för möblering och vi slår oss gärna ner och njuter av solens värmande strålar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

22

Andel i årsavgift:

1.82824 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1957

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 114 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 143 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-02-22

Förening

Namn:

HSB Brf Vättern i Malmö

Organisationsnummer:

746000-4901

E-post adress:

brfvattern@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av 52 st bostäder samt 5 lokaler. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. HSB Brf Vättern bildades 1957 i samband med byggnationen.

Föreningen äger tomten och har gemensam uteplats samt cykelförråd och lekplats. Grönskande och trevlig innergård med bänkar, grill och sittplatser. Tvättstuga finns i källaren med Elektrolux-tvättmaskiner.

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar ett garage med 40 st platser. Kostnad 225kr/mån. Separat kösystem tillämpas men föreningens medlemmar har förtur. Eventuell höjning av kostnaden för garageplats diskuteras för närvarande i föreningen.

Bredband/TV:

Kabel-TV med Comhem-utbud ingår i avgiften. Telia sköter bredbandsuppkopplingen i huset och där kan man välja på flertalet leverantörer och hastigheter.

Renoveringar:

Föreningen genomförde stora renoveringar under 1989, då man bytte och renoverade fönster, dörrar, balkonger, hissar och satte in nytt elektroniskt låssystem.
2016 värmeväxlare har bytts ut och radiatorer i samtliga lägenheter samt har stambyte av tappvattenstammar och avloppsstammarna utförts.
2017-2018 somliga lamporna i trapphusen har bytts ut.
2018 källarutrymmet har renoverats och entrégolven har slipats.
2019 några av vägglamporna och marklamporna på gården har bytts ut. Kupolglaset till en av taklamporna i ena trappuppgången är utbytt.
2020 sågs ventilationssystemet över, två torktumlare byttes, planering på gården genomfördes och oljeavskiljare installerades.

2022 Tak & Fasad.
Balkonger skall göras stickprov och säkerställas att de håller till planerat byte 2028 eller tidigareläggas/förskjutas.
2022 Se över och renovera hissar.

Ekonomi:

Föreningen planerar att höja avgiften ca 1-3%. Exakt procentsats är ej fastställt än.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal insats: 1,82824%
Andelstal årsavgift: 1,82824%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten är renoverad under 2019.

Omgivning

Allmänt om området:

Dalaplan är en gammal och viktig trafikknutpunkt i den sydligaste delen av centrala Malmö. Här möts Södra Förstadsgatan, Nobelvägen, Ystadvägen, Trelleborgsvägen, Per Albin Hanssons väg (f.d. Lindeborgsvägen) och John Ericssons väg. Namnet tillkom inte förrän 1932 och inspirerades av den intilliggande så kallade plantagelyckan Nr. 9 Dahl, i sin tur uppkallad efter landskapet Dalsland. Under senare delen av 1930-talet uppfördes bostadsbebyggelse kring platsen.

Dalaplan är en knutpunkt, i centrala Malmö med promenadavstånd till det mesta staden har att erbjuda. Bor man på Dalaplan så är en av fördelarna just kommunikation. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles bredvid, här bör man hitta bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren så är resan till Triangeln inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget kring Dalaplan som är utmärkt positionerat med promenadavstånd till det mesta. Möllevången ligger ett stenkast bort där man har ett rikligt utbud av nöjen och barer och på 500 meters avstånd finns shoppingcentret Mobilia med restauranger, caféer och ett bra shoppingutbud. Mobilia är en folklig, genuin och trivsam handelsplats med stark Malmötradition som växt fram sedan slutet av 60-talet. Mobilias läge har genom Malmös expansion och utveckling de senaste åren, förändrats från externt läge till att idag ligga mitt i Malmö med många spännande utvecklingsområden runt omkring.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.