Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, City
Södra Förstadsgatan 36B
2 995 000 kr utgångspris
Avgift: 1 706 kr
inkl värme, VA, kabel-tv. Obligatoriskt tillägg på 175:- tillkommer och avser bredband samt bostadsrättstillägg.
Boarea: 59 m2
areakälla: säljarens information
Rum: 2
Våning: 5 av 5
Hiss: Nej
 

Mitt i city med mycket låg månadsavgift!

På bästa cityläge , i en välskött förening med mycket låga månadsavgifter erbjuds nu denna ljusa, välplanerade lägenhet. Här bor ni bekvämt i anrika Centralpalatsets lugna oas. Utanför finner ni gågatan med massor av nöjen, shopping, och restauranger. Citytunneln har ni ett par minuters promenad bort. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

På bästa cityläge , i en välskött förening med mycket låga månadsavgifter erbjuds nu denna ljusa, välplanerade lägenhet. Här bor ni bekvämt i anrika Centralpalatsets lugna oas. Utanför finner ni gågatan med massor av nöjen, shopping, och restauranger. Citytunneln har ni ett par minuters promenad bort. Varmt välkomna på visning!

Hall:

Välkomna in i en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Här finner ni ett ljust trägolv (2019) och vita släta väggar som sedan är genomgående genom hela lägenheten.

Sovrum:

Till vänster i hallen finner ni ett ljust och fräscht sovrum av bra storlek. Här ryms både dubbelsäng och extra förvaringsmöblemang.

Vardagsrum:

Lättmöblerat och luftigt vardagsrum med gott om ljusinsläpp. Här ryms med enkelhet både soffgrupp och skrivbordshörna om så önskas.

Kök:

Välplanerat kök med generös matplats som även rymmer det lite större sällskapet. Stort fönster släpper in gott om ljus och höjer trivselfaktorn ytterligare. Här är det enkelt att briljera framför spisen samtidigt som ni underhåller era middagsgäster vid matbordet. Maskinell utrustning består av spis med ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/ frys (2018) samt mikro (2018).

Badrum:

Helkaklat badrum med väl tilltagen duschhörna. Här finner ni wc samt nyare inredning från 2019 i form av tvättställ med kommod, dusch och spegel.

Övrigt:

Perfekt boende för dig som vill flytta in i en inflyttningsklar lägenhet på bästa cityläge och samtidigt behålla en låg månadskostnad! Varmt välkommen på visning!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

03534

Andel i årsavgift:

0.69625 %

Andel i förening:

1.0882 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1912-1914

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Utförd
Datum: 2020-05-06

Förening

Namn:

Brf Centralpalatset

Organisationsnummer:

716438-9269

E-post adress:

info@centralpalatset.net

Allmänt om föreningen:

Brf Centralpalatset är en äkta förening som bildades 1988 och 1996 köpte föreningen fastigheten. Byggnaderna är uppförda mellan 1912-1914 och ritades av arkitekten Hans Thyselius. Föreningen består av 50 lägenheter varav 47 är upplåtna med bostadsrätt och 3 är upplåtna med hyresrätt samt 5 lokaler varav 4 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningens adresser är Södra Förstadsgatan 36 A-B samt 38 A-B. Föreningens teknisk förvaltning sköts av Syd Ultra Service och den ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Inom 1-5 minuters promenad finns Citytunnelstationen, shopping på gågatan, lokalbussar samt pendelbuss till flertalet orter i och runt Malmö.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga är belägen i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Bokas via nyckeltavla.
Två olika innergårdar som är renoverade. Bland annat med kullersten och infällda spots, fontän, modernt trämöblemang vid grillplatsen och behaglig växtlighet.
Gästlägenhet finns att nyttja i källaren vid trapp 38B.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering.

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor, ett basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Föreningen är ansluten till bredband via Ownit 250/250 mbit/s.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
2020 VVC-pump värmeanläggning byttes ut, delvis utbyte av maskiner i tvättstugorna.
2018-2020 Underhållsmålning publika ytor.
2018 Besiktningar efter OVK gjordes i samtliga lägenheter.
2017 Tätning och besiktning av föreningens fönster.
2016 Underhåll av brunnar, vatten - och avloppsrör vid 36B.
2015 Frånluftsvärmepumpar installerade, reparation av avloppsrör, tätskikt utsida del av grundmur vid 36A och avstängningsventiler för vattenledningar installeras.
2014 Fasadtvätt och fönsterrenovering.
2003 Renoverades innergårdarna.
1980-talet sågs vatten- och avloppsstammar över.

Föreningen håller i dagsläget på att byta elhuvudcentralen.

Föreningen uppdaterade sin underhållsplan 2010 och den sträcker sig fram till 2026.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring. Föreningen är redan lågt belånade och har för avsikt att fortsätta amortera ned på de lån som man har. Föreningen har de senaste åren lagt om några av sina lån och då fått betydligt bättre räntor och villkor än tidigare.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen tar ut följande kostnader i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet samt pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Överlåtelseavgift:

1190 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Sedan övertagandet av huset 1996 har föreningen och styrelsen arbetat aktivt för att bli en av Malmös mest attraktiva bostadsrättsföreningen att bo i.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida på www.centralpalatset.net.

Allmänt om lägenheten

Ny inredning i badrum (2019) i form av tvättställ, kommod, spegel och dusch.
Nytt golv i hall, kök, vardagsrum och sovrum (2019).
Väggar i vardagsrum och sovrum bredspacklade och målade (2020)

Enligt lägenhetsutdrag från förening är storleken på lägenheten registrerad som 57,1 kvm.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.