Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, City
Södra promenaden 43
5 995 000 kr
Avgift: 4 331 kr
inkl. värme och vatten.
Boarea: 79 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Underbar våning med fantastisk terrass!

Högst upp i ett välbevarat och vackert funkishus har vi nu nöjet att presentera denna unika våning som utmärker sig med ett magiskt ljusinsläpp och en stor och fantastisk terrass om cirka 14 kvm med ostörd utsikt över kanalen samt staden. Förutom detta erbjuds en väldisponerad planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum i bra storlek samt helkaklat badrum och gästtoalett. Lägenheten präglas också av vackra takbjälkar och en kamin. Här bor man modernt men tidlöst i en underbar våning i en välskött förening och på alldeles utmärkt läge med kanalen precis utanför dörren och närhet till myllrande cityliv. Malmö C är bara några minuters promenad bort och Kv Caroli med utbud av bland annat matbutiker och caféer samt restauranger finns även det runt knuten. Varmt välkomna att höra av er vid intresse!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss högst upp i huset och här välkomnas vi in till denna underbara lägenheten. Hallen möter oss med parkettgolv som samspelar fint med de vita väggarna. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor.

Vardagsrum:

Vidare in når vi vardagsrummet som är placerat i öppen planlösning med köket vilket skapar en väl tilltagen yta och här finns plats att möblera en större soffgrupp, matborsmöblemang och diverse andra möbler efter önskemål. Vackra attribut så som de charmiga takbjälkar och kaminen fulländar rummet på ett trevligt sätt. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Ljuset strömmar in från ett stort fönsterparti och härifrån tar vi steget ut till våningens magiska terrass i härligt västerläge som bjuder på stora solchanser och underbar utsikt över kanalen och takåsarna.

Kök:

Köket är stilrent och erbjuder bra förvaringsmöjligheter bakom vita luckor som kombineras fint med den gråa bänkskivan och mosaikkakel i bruna nyanser ovanför. Maskinparken bestå av inbyggnadsugn, spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl och frys. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Våningen erbjuder ett stort sovrum med plats att möblera dubbelsäng samt tillhörande möblemang utefter önskemål. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Utmärkta förvaringsmöjligheter får vi i en garderob samt i en rymlig klädkammare och ytterligare en tillgång är våningens badrum som vi får access till härifrån.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljust klinker och kakel med 60x120 cm plattor. Badrummet är inrett wc, handfat med kommod, spegel, dusch och badkar.

Gästtoalett:

Elegant gästtoalett med mörkt klinker och mörkt kakel samt vitmålade väggar. Här är inrett med vägghängd-wc, handfat, spegel och dusch.

Övrigt:

Total golvyta om ca 95 kvm.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

028-1503

Lägenhetsnummer register:

1503

Andel i förening:

4.56705 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Duvan 28

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1932

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft + Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 125 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 152 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-05-28

Förening

Namn:

Brf Duvan 28

Organisationsnummer:

769611-6586

Allmänt om föreningen:

Brf Duvan 28 är en äkta förening som bildades 2005. Huset byggdes 1932 och är ett av Malmös mest välbevarade och omtalade funkishus. I föreningen finns det 16 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen har arbetat mycket med att bevara huset i sitt fina skick samt vid renoveringar satsa på material samt inredning som går väl i hand med tidstypiska detaljer. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Gemensamma utrymmen:
Renoverad och fin innergård med stor gemensam grill samt fina utemöbler.
Tvättstuga finns i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt en mangel. I anslutning till tvättstugan finns även en toalett.
Miljörum finns på bottenplan.
Möjlighet att parkera cyklar på innergården.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I området råder boendeparkering.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV (basutbud), bredband (100/100 mbit/s) och IP-telefoni (ej samtalskostnad) via Telia, ett obligatoriskt tillägg om 299 kr/månad tillkommer.

Renoveringar:

1995 byttes vattenstammarna.
1996 byttes yttertaket.
2000 renoverades huvudhissen.
2005 målades fönsterna och fasaden putsades.
2006 höjdes balkongräckena.
2008 relinades avloppsstammar samt installerades porttelefoner med kamera.
2010 byggdes ett miljörum.
2011 installerades tidstypiska säkerhetsdörrar.
2012-2013 taket lades delvis om.
2013 totalrenoverades innergården vilket är ett projekt som fortsatt med planteringar samt installation av ett vattenspel, trapphuset har målats om och all el i trapphuset har dragits om samt nya armaturer samt lysknappar har installerats, nya termostatventiler till radiatorer har installerats och värmesystemet har injusterats och man har även dränerat om fastigheten mot Södra Promenaden.
2016 oljades postboxarna samt entrédörr och källarfönster samt trappräcke målades om, ny fläkt installerades i soprummet samt sopsortering för köksavfall infördes och elanläggningen uppmärktes och golvbrunn samt rör i lägenhet relinades.
2018 genomfördes fasadrenovering mot Södra Promenaden och Altonagatan (tvättning och målning) samt har balkonger setts över och målats och en del av taket bytts ut.
2021 renovering av fönster ut mot gatan gjordes.

Föreningen följer en 20-årig underhållsplan som upprättades 2014, där man sätter av medel årligen för att möta kommande renoveringar. I dagsläget finns inget större underhåll planerat.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 3%. I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

OBS! Lägenheten är under renovering och förväntas att vara klar inom 4-6 veckor.

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,04567 (4,56705% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 299 kr/månad som avser TV och bredband.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Övrig info:
I lägenheten finns en centraldammsugare.
Nanofilm finns på glaspartierna ut mot terrassen.
Golvvärme finns installerat i hela lägenheten.
Larmabonnemang finns att överta för den som önskar.
LED-belysning finns på takbjälkarna.
Elfa hyllsystem i klädkammaren ingår i köpet.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.