Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, City
Baltzarsgatan 26
5 995 000 kr som utgångspris, tillträde enligt överenskommelse
Avgift: 6 386 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv och 2 garageplatser
Boarea: 121 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan
Uteplats: Ja
 

Centralt boende med stor härlig uteplats!

På Baltzarsgatan 26 med närhet till allt vad staden har att erbjuda finner vi denna rymliga fyrarummare. Bostaden har en genomgående ljus färgsättning som ger dig goda förutsättningar att inreda helt efter eget tycke och smak. Här bjuds vi på ett rymligt vardagsrum där vi får plats med både matbord och soffgrupp och tack vare de fantastiska fönsterpartierna som sträcker sig över rummets ena vägg får vi ett fint ljusinsläpp. Köket är strategiskt placerat avskilt från vardagsrummet och här får vi plats för matbord. Vidare finns här tre sovrum i bra storlek, gäst-wc och badrum med plats för tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har drabbats av en vattenläcka och är idag bara ett betongskal där ni som köpare får påverka ert framtida badrum och bygga upp det efter egna önskemål.
Känner ni för en stunds avkoppling i solen så finns här en stor härlig uteplats som inbjuder till lugn och ro. Uteplatsen nås både via köket och det ena sovrummet och här finns gott om plats för möblemang och växter. Föreningen har en välskött och prunkande innergård med mycket grönska och som boende i Brf Baltzarsgatan och extra guldkant i tillvaron har ni del i gemensamt kyld vinförråd.
Området är en dröm för storstadsälskaren där det centrala läget gör att ni bara har några minuter till i stort sett vad ni än vill hitta på oavsett om det är lugnet i Slotts- eller Kungsparken, eller om det är pulsen i city med restauranger, shopping, kultur- och nöjesliv. Kommunikationerna är goda där ni snabbt når centralstationen och busstorget till fots och för er med egen bil kan vi glädja er med att till lägenheten hör två garageplatser utan extra kostnad, och med hiss som tar er rakt ner i garaget finns det inget att sakna om.
Välkommen med er intresseanmälan!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

På Baltzarsgatan 26 tar vi hissen upp till våning två och välkomnas in till denna rymliga fyrarummare. I hallen möts vi av parkettgolv, ljust målade väggar och plats för avhängning bakom skjutdörrsgarderob.

Gäst-wc:

Till vänster längre in i hallen finner vi den helkaklade gästtoaletten vars utrustning består utav vägghängd wc, handfat i kommod samt högskåp.

Vardagsrum:

Näst på tur står vardagsrummet. Här ligger det ett parkettgolv, väggarna är målade och längs ena väggen sträcker sig stora fönsterpartier. Här får vi plats för både soffgrupp och matsalsbord om så önskas.

Sovrum:

Från vardagsrummet når vi det ena av bostadens tre sovrum. Precis som i vardagsrummet bjuds vi här på parkettgolv, målade väggar och stort fönster. Härifrån har vi också dörr in till badrummet. 2 garderober finns i rummet.

Badrum:

Idag är badrummet bara ett betongskal då det har drabbats av en vattenläcka. Vattenläckan är åtgärdad där föreningen stod för kostnaden. Blivande köpare får själv kakla upp och sätta in badrumsmöbler.

Sovrum:

Sovrum med parkettgolv, målade väggar, stort fönsterparti och utgång till den härliga uteplatsen med lunch- och eftermiddagssol.

Kök:

Även i köket åtnjuts ett strålande ljusinsläpp ifrån både fönster och glasinfattad terrassdörr ut mot uteplatsen. Här bjuds på goda förvaringsmöjligheter bakom släta luckor och väggen ovanför arbetsytor pryds av vitt kakel. På golvet vilar ett parkettgolv och väggarna är målade. Den maskinella utrustning består av spishäll, fläkt, inbyggd mikro och ugn (Electrolux) samt kyl och frys (Electrolux).

Sovrum:

Bostadens tredje sovrum bjuder även det på parkettgolv och målade väggar. 2 garderober finns i rummet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

2023-04-01

Lägenhetsnummer förening:

35

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

5.76531 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Sankt Jörgen 24

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2002

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Ventilationsbesiktning:

Utförd

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 77 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 97 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-11-28

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Förening

Namn:

Brf Baltzarsgatan

Organisationsnummer:

769607-5048

Allmänt om föreningen:

Föreningens verksamhet omfattar fastigheten Sankt Jörgen 24, i Malmö kommun med adress Baltzarsgatan 26 och Baltzarsgatan 28. Kvarteren tillhör de äldsta delarna av Malmö och bebyggelse uppfördes på platsen redan på 1300-talet. Nuvarande hus färdigställdes 2002 och innehåller 19 bostäder.

Brf Baltzarsgatan ligger mitt i absoluta city med Gågatan utanför dörren. Området är en dröm för storstadsälskaren, med både Lilla torg, Gustaf Adols Torg samt Stortorget på nära avstånd Lugnt men samtidigt väldigt centralt. Området har rikt utbud av restauranger, cafeér och butiker. Det är inte långt till grönskande Slotts- och Kungsparken. Till fots når du snabbt centralstationen och busstorget, perfekt för pendlaren.

Föreningen har en välskött och prunkande innergård med mycket grönska.

I källaren finns lägenhetsförråden samt en gemensam vinkällare, tempererad och upplyst av kristallkrona.

Det finns ingen gemensam tvättstuga, då varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

En garageplats per lägenhet i Citygaraget är inkluderat i månadsavgiften. Cykelrum finns i garaget.

Fullvärdeförsäkran finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Bredband/TV:

Internet:
Telia levererar bredband via Fiber till fastigheten. Boende ordnar och bekostar abonnemang själva.
Comhem är leverantör av bredband via kabeltv-nätet i huset. Boende ordnar och bekostar abonnemang själva.

Kabel-TV:
Digitalt grundutbud ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

2014 - Underhåll av yttre träytor och fönstren i söderläge renoverades
2018 - Underhåll av hissarna
2019 - Löpande underhåll av fönster och fasad
2021 - Tillsyn av portar, porttelefon, lås och nycklar. Utbyte av putsad fasad och vissa fönsterpartier

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift på 1208 kr, köparen svarar för denna.
Pantsättningsavgift utgår med 483 kr och betalas av pantsättaren.

Enligt kontakt med styrelsen 2022-09-30 så kan avgiftshöjning bli aktuellt - i dagsläget vet det inte från när eller med hur mycket, de räknar på det.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening/förvaltare 2022-09-30. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett källarförråd samt ett fack i vinförråd.

Uppgift om andelstal enligt föreningen ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel: 5,7646%. Andel årsavgift: 5,76531%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Följande ingår i köpet:
- Hallhylla
- Garderober
- Tvättmaskin och torktumlare
- Kyl, frys, diskmaskin och mikro

Säljaren informerar att altandörren har ett litet läckage.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.