Malmö, City
Stora Nygatan 22
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 267 kr
inkl. värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s bredband via fiber. Total månadsavgift: 2 417 kr.
Boarea: 30 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
 

Renoverad citylägenhet med härliga fönsterpartier och väldisponerad kvadrat!

Här bor du på bästa läge mitt i City i en fräscht renoverad enrummare med låg månadsavgift och allt du behöver på 30 kvadrat! Med hissen från markplan upp till tredje våningen välkomnas du in i hallen med mockabrunt vackert eklaminatgolv och plats för avhängning. Allrummet i öppen planlösning med renoverat kök erbjuder ett härligt ljusflöde tack vare de stora fönsterpartierna i sydvästläge med utsikt mot Stora Nygatan. Köket i vinkel har renoverats och inretts matchande med vita luckor samt ett marmoreat brunt kakel som gör sig fint till det mockabruna golvet. Allrummets generösa kvadrat erbjuder förutom plats för loungehörna och matplats även en liten sovalkov med vitmålade väggar och inbyggda spotlights. Det stilrena temat fortsätter in i det renoverade och helkaklade badrummet där du finner ett inbjudande inmurat badkar som många bara kan drömma om. Med ett par minuters gångavstånd har du Gågatan, Gustav Adolfs Torg, Stortorget, Lilla Torg och Centralstationen till ditt förfogande på ena hållet och med kort avstånd till bland annat Triangeln, Citytunneln och Folkets Park på andra hållet. Om du har bil finns som en av dina grannar Hansacompagniet där möjlighet finns att hyra garage.
Välkommen hem till din kvadratsmarta och svårslagna enrummare!

Visningar.

Söndag 4 December
17:00 - 17:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vita väggar ackompanjerat med mockabrunt vackert laminatgolv i träimitation och plats för avhängning

Allrum:

Härligt allrum i kvadrat med genomgående fräscha vita väggar och vackert mockabrunt laminatgolv i . Sovalkov med inbyggda spotlights och plats för dubbelsäng.

Kokvrå:

Ett fräscht och stilrent renoverat kök i vinkel med vita luckor och inbyggda spotlights. Ett brunmelerat trevligt mosaikkakel som stänkskydd gör sig fint över den mörka bänkskivan i laminat och de vita luckorna. För att räknas som kokvrå är köket mycket väl utrustat med integrerad kyl/frys, induktionshäll med två plattor, fläkt, rostfri ugn och diskmaskin.

Badrum:


Fräscht renoverat helkaklat badrum med mörk klinker snyggt matchande till vita kakelplattor. Wc, handfat med kommod under och spegelskåp med belysning över. Som kronan på verket ett underbart inmurat badkar att sjunka ner i närhelst lusten faller på.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1002

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

1.26346 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Duvan 25

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1963

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 153 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 194 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-05-10

Förening

Namn:

Brf Altonahuset

Organisationsnummer:

769610-9342

E-post adress:

styrelse@brfaltonahuset.se

Allmänt om föreningen:

Brf Altonahuset köpte fastigheten 2004 och föreningen upplåter 45 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt samt 5 kommersiella lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. Adresserna är Altonagatan 4 och Stora Nygatan 22-24. Det är en äkta bostadsrättsförening som från och med skatteår 2016 deklarerar som en sådan. Ekonomisk förvaltning via SBC. Byggår är 1963.

Det finns två tvättstugor i källaren varav den större är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare (2020) samt ett torkrum. Den mindre är utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare.
Ett cykelförråd finns.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 40 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 700 kr/mån. Mc platser går dessutom att hyra för 300 kr/månad. Kösystem tillämpas. I området råder även boendeparkering. I dagsläget finns det enstaka platser outhyrda i garaget.

Bredband/TV:

Kabel-TV från Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Fiber bredband från Bahnhof 1000/1000 mbit/s tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 150:-/mån.

Renoveringar:

2005 renoverades tvättstugorna och trappuppgång målades.
2007 fönsterbyte.
2010 spolning och inspektion av vatten- och avloppsstammar. Byte av entrédörrar. Takomläggning på fastigheten på Altonagatan. Omläggning av stuprör och underhåll av fasad.
2011 lades innergården om och förskolelokalen under gården renoverades. Porten till Stora Nygatan 22 byttes.
2012 byte av entrédörrar mot innergård.
2013 byttes garageporten och delar av källaren målades om. Samtliga frånluftsfläktar byttes ut.
2014 gjordes en översyn av fjärrvärmecentralen.
2015 byttes fjärrvärmecentral och samtliga radiatorer i fastigheten injusterades. Samma år uppdaterades underhållsplanen.
Nio lägenheter som tidigare hyrts av Malmö Stad såldes och förädlades därefter av ett byggbolag (Fastiq).
2016 installerades porttelefon till alla trapphus och två uteplatser på innergården anlades.
2017 har 11 avloppsstammar spolats samt filmats. Hissarna renoverades/moderniserades.
2018 brandskyddsarbete, el-underhåll i lokal och lägenhet.
2019-2020 upprustning av förskolelokal.
2020 utfördes underhållsspolning.
2021 utfördes modernisering av armaturer i fastigheten och uppdatering av passersystem.

Planerade kommande underhåll:
2022 Fönsterbyte balkonger
2022 Stambyte/relining
2022 Takbyte inklusive koppar/plåtarbete (Stora Nygatan)
2022 Konvertering vindsutrymme

Planerade kommande underhåll kommer att bekostas med både lån och egna medel.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Gårdsplats:

Innergård med trätrall, utemöbler, grill, kryddträdgård och lekplats finns.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 5 % den 1 juli 2022. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.
Överlåtelseavgift om för närvarande 1 208 kr samt pantsättningsavgift om för närvarande 483 kr/pant tas ut enligt stadgar och baseras på prisbasbelopp. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-09-29. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se gärna föreningens hemsida www.brfaltonahuset.se

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Andelstal insats: 1,69117 %. Andelstal av årsavgift: 1,26346 %

Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 150 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s bredband via fiber. Total månadsavgift: 2 417 kr.

Föreningen debiterar samtliga medlemmar för el efter förbrukning.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.