Malmö, City
Södra Promenaden 25A
3 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 069 kr
inkl. värme och VA. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband tillkommer om 75 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 144 kr.
Boarea: 83 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Fantastisk cityvåning med balkong och kanalutsikt!

Välkommen till denna generösa cityvåning med hiss från markplan som passar den lilla familjen så väl som det medvetna paret. Invändigt erbjuds vi stilrena, genomgående materialval så som enhetligt parkettgolv och vita ytskikt med effektfulla fondväggar som väver samman bostaden. Detta i en smakfull kombination med två bra sovrum, ett renoverat och fullutrustat kök samt helkaklat badrum, bekvämt utrustat med badkar. Access till balkongen finns ifrån det generösa vardagsrummet som förser oss med en fantastisk utsikt över kanalens glittrande blå vatten. Här är det lätt att känna sig lite bortskämd med ett boende utöver det vanliga och med allt som city har att erbjuda i form av shopping- och restaurangutbud alldeles utanför dörren. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 14 Augusti
13:15 - 13:45
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Torsdag 18 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Innanför den vita ytterdörren bjuder hallen in med vackert parkettgolv i ek som möter väggar i stilsäkert vitt. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och bra förvaring generös klädkammare.

Badrum:

På vänster hand nås hemmets badrum som är i helkaklat utförande med stilrent grå klinker på golv och vitt kakel på väggar med dekor i grå mosaik samt med infällda spotlights i tak. Badrummet är utrustat med wc, handfat med vit kommod, spegel och badkar med duschvägg i klarglas. Här finns även bekvämlighet i form av egen tvättmaskin som underlättar i vardagen.

Kök:

Näst på tur väntar en smakfull köksinteriör, vars vita och mörkgrå luckor i högglans ombesörjer förvaringen av allehanda köksattiraljer på bästa sätt. Vitt kakel samspelar med bänkskiva i mörkt laminat och den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys i vitt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn i vitt, spishäll och fläkt. På golvet ligger enhetlig parkett som möter vita väggar och ett ljusbringande fönster intill matplats för ca fyra personer.

Vardagsrum:

Vidare in inviterar ett härligt generöst vardagsrum, där ljuset strömmar in från stort fönsterparti som även förser oss med direktaccess till den njutbara balkongen. Väggarna är i stilsäkert vitt som ackompanjeras av fondvägg i stilsäkert grått och karaktärsfull parkett i ek. Rummets storlek möjliggör möblering med såväl soffa som fåtöljer och middagsbord.

Sovrum:

Från vardagsrummet når vi mastersovrum. Rummet bjuder in med samma enhetliga ekparkett i kombination med vita väggar och med effektfull fondtapet i tegelimitation. Praktisk förvaring finns i skjutdörrsgarderob.

Sovrum:

Hallen leder in till bostadens andra sovrum, som även detta är väl tilltaget med vita, släta väggar och ett behagligt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet i samspel med vacker ekparkett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

326-306

Andel i förening:

1.79383 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Betlehem 20

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1958

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 105 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 131 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-10-09

Förening

Namn:

Brf Betlehem i Malmö

Organisationsnummer:

769609-7075

E-post adress:

brf.betlehem@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Betlehem är en äkta bostadsrättsförening med adresserna Rörsjögatan 26A-B, Stora Nygatan 4 och 4A samt Södra Promenaden 25A-C. Fastigheten förvärvades 2009 (äger marken). Föreningens hus byggdes 1958 och består av en kontorsbyggnad med vidbyggd butiksdel och en bostadsbyggnad. Den består av 50 lägenheter, där 49 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt. Det finns även 16 stycken lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Föreningen har två tvättstugor med tillhörande torkrum samt ett mangelrum finns i källaren.
Cykelförråd finns i källarplan. Man har även en festlokal som är belägen i källaren och som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/tillfälle. Övernattningsrum finns som kan hyras till en kostnad om cirka ca 100 kronor/natt är belägen i källaren.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett garage med 32 garageplatser (ca 550 kr/mån) samt 5 parkeringsplatser (ca 300 kr/mån) för uthyrning, separat kösystem tillämpas. I dagsläget är det kö till både garage och parkering, i nuläget 5 i kön varav 3 är önskemål om byte av plats. Boendeparkering finns i området, kostar idag ca 25 kr/dygn - alla dagar. För att ansöka om detta kontaktas Malmö Stad.

Bredband/TV:

Kabel-TV levereras via Canal Digital och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 75:-/månad. Fiber finns indraget via Telenor, boende tecknar detta själv.

Renoveringar:

2010 Renoverade man balkongerna och i samband med balkongrenoveringen har föreningen även bytt ut fönster och balkongdörrar mot kanalsidan.
2011 Relining av avloppsstammarna samt byte av vattenstammarna, i samband med renoveringen renoveras badrummen i lägenheterna.
2014 Fönstren mot Stora Nygatan byttes och och nya entrétrappor sattes in.
2015 OVK genomfördes. En kontorslokal renoverades.
2017 Installerat brandlarm på vind.
2018 Byte av värmeväxlare.
2019 Målning av trapphus.
2020 Byte fönster kontorsdel samt målning av trapphus. Genomgång/byte samtliga ventiler och elementtermostater i värmesystemet, källaren anslutet till brandlarmet.
2022 Renovering av fastighetens tre hissar i trappa A, B och C är gjord.

I samband med upprättande av underhållsplan besiktigades taket som var utan anmärkning. Även fasaden är i gott skick. Underhåll sker enligt plan.

Under hösten 2022 alternativt våren 2023 avser föreningen att se över ventilationen. I dagsläget är offerter inne och beslut ska tas om vilket företag som ska anställas för att utföra arbetet.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja minst 10% ägande av barn tillåts.

Ekonomi:

2022-01-01 höjdes avgiften med 3%.

Föreningen avser att höja avgiften med ca 2-3% årligen för att följa inflationen.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant som betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening 2022-07-11. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Andel i förening: 1,73563%. Andel insats: 1,79383%.

Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband tillkommer om 75 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 144 kr.

Säljare informerar om att skjutdörrsgarderob i båda sovrum ingår i köpet samt hyllan i förrådet.

Säljare informerar om att extra kyl/frys, mikrovågsugn och garderob i barnrum ej ingår i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och en matkällare.

Omgivning

Allmänt om området:

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.