Malmö, Almvik
Axel Danielssons Väg 81
1 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 663 kr
Obligatoriskt tillägg om 1046 kr tillkommer.
Boarea: 80 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Modern och insynsfri trea med lummmig uteplats i soligt läge!

Nu har vi möjligheten att presentera denna ombonade bostad med både uterum och uteplats belägen på en lugn gata och med närhet till all tänkbar service! Här bor ni bekvämt med genomtänkt planlösning och ljus och luftig interiör. Från vardagsrummet nås den stora lummiga uteplatsen som utöver många soltimmar även bjuder på utmärkta sällskapsytor att avnjuta med vänner och familj!

Visningar.

Torsdag 18 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Anmäl via BOKA-knappen eller ring mäklaren på 0707-733871
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Beläget bekvämt på första plan kliver vi in genom en säkerhetsdörr in till bostadens rymliga hall som tack vare det fantastiska ljusinsläppet inger en spatiös känsla alltigenom. Till höger finner vi goda avhängningsmöjligheter. Härifrån når vi bostadens alla rum, badrum och wc samt det rymliga förrådet. Det finns utmärkta möjligheter att tillsätta ytterligare praktisk förvaring längst hallens vänstra vägg där man får plats med en större garderob eller byrå.

Sovrum:

Till höger om hallen finner vi bostadens samtliga sovrum. Master bedroom är försedd med större fönsterpartier med fantastiskt ljusinsläpp som tillsammans med rummets vita väggar och golvet i härlig träfärgad laminat bidrar till lätt och luftig atmosfär. Här finns det gott om utrymme för en större dubbelsäng, garderober, byrå och en dagbädd.

Sovrum:

Bostadens andra sovrum erbjuder ett tilltaget fönster, vita väggar och golv i träfärgad laminat som i kombination med de vita väggarna skapar en förtjusande enhetlighet och trivsam atmosfär. Här får ni plats med en större säng, byrå och ni har även rymliga och praktiska garderober till ert förfogande!

Vardagsrum:

Mittemot sovrummet finner vi bostadens rymliga vardagsrum.Här finner vi två tilltagna fönster som förser med generöst ljusinsläpp och utsikt mot bostadens lummiga uteplats. Vi möts av vita väggar i härligt samspel med det stilrena parkettgolvet. Här får du plats med en stor soffgrupp, större soffbord, tvbänk, och ytterligare plats för matbord eller en liten arbets/läshörna.

Kök:

Från hallen når vi det praktiska köket från som är försedd med alla tänkbara bekvämligheter. Här finner vi kyl och frys från Electrolux, ugn, mikro, och diskmaskin, en modern spishäll och fläkt. Kökets stommar och luckor är i naturskön ljus färg och samspelar utmärkt med det modernt kaklade köksväggen i vitt. På golvet vilar vinylgolv i plank och plattform i samspel med vita väggar. Rummets stora fönster genererar både ljusinsläpp och en bedårande vy av bostadens uteplats. Här finner vi även en modern köksö som tillsammans med resterande inredning inger en lyxig känsla alltigenom.

Badrum:

Bostadens helkaklade badrum har ett fönster som inger rummet både ljus och rymd. Här finner vi en lyxig dusch bakom glasvägg, spegelskåp och vask, underskåp för extra förvaring samt wc.

Gäst-wc:

Bostaden har utöver ett rymligt badrum även en helkaklad gästtoalett. Gästtoaletten är utrustad med spegel, vask, underskåp för praktisk förvaring, wc samt utrymme för ytterligare förvaringsmöjligheter. Ljus kakel på väggar med matchande klinker på golv.

Uteplats:

Bostadens lummiga uteplats är försedd med en större loungegrupp som ni kan åtnjuta omgivna av blomster och grönska. Utöver många härliga soltimmar erbjuds det gott om utrymme att avnjuta festliga middagar och grillkvällar med vänner och familj!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

579 / 1001 (LM-kod)

Andel i årsavgift:

0.17419 %

Andel i förening:

0.17419 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Madrigalen 4

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1972

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 23

Organisationsnummer:

746001-0437

E-post adress:

info@mhus23.se

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Malmöhus 23 bildades 1967, inflyttning skedde 1971-72, och består av 590 bostadsrätter samt 10 lokaler som föreningen innehar (såsom gym, samlingsrum, konferensrum mm) fördelat på 4 höghus och 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen och teknisk förvaltning via Bredablick. Gemensam el från 2011, som köps från Luleå energi, varje lägenhet har sin mätare som läses av varje månad.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

400 p-platser med hyra ca 100 kr/månad.
Två garage under jord med 287 st platser för ca 250 kr/mån.
Garagelänga vid utkanten av Axel Danielssons Väg som kostar ca 300 kr/månad.
Kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av, för anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se.
Avgiftsbelagda gästparkeringar och gratis parkeringsplatser finns också i området.

Cykelboxar finns att hyra, 30 kr/månad och cykel. Kölista finns hos Bokontoret mittemot Matöppet.

Bredband/TV:

I årsavgiften ingår kabel-TV via Tele2.
Gemensamt bredband (1000 Mbit/s) från Ownit debiteras separat 89 kr/månaden, detta är en fast avgift som samtliga medlemmar måste betala. Router skaffar medlem själv, ingår ej.

Renoveringar:

2000: Taket byttes.
2002: Fasader och entréer renoverades.
2009: Ytterligare 67 p-platser byggdes, tvättstugor renoverades.
2011: Taggar till tvättstugorna, gemensam el inhandlades med Luleå energi.
2012: Fönster renoverades.
2013: Bytt styrsystem i värmecentralen.
2014: Byggt nytt miljöhus.
2014: Fönsterrenovering.
2014: Avlopp- och tappvattenstambyte i höghusen. Inget planerat byte för låghusen.
2015: Byte av utanpåliggande rör samt blandare.
2016: Relining avlopp låghusen.
2016: Nytt miljöhus.
2017: Serneke utförde relining av dagvattenledningarna i låghusområdet.
2017: Fönsterbyte är utfört i hela området av Fönsterfabriken.
2017: Centralerna till taggsystemet har bytts ut av Säkerhetsteknik.
2017: Flera tvättmaskiner och torktumlare på hela området är utbytta.
2018: Installation av taggsystem i låghusen.
2018: Dränering av garage 2.
2019: Uppfräschning av utemiljön.
2019: Nya ledlampor har installerats på G1an och G2an.
2019: Föreningen har höjt brandsäkerheten.
2019: Stängt spolplattorna i garage 1 och 2.
2020: Renovering av balkonger och fasader samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Nummer 27 och 29 planeras nästkommande år. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
2020: Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
2020: Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.
2021: Renovering hissar i höghusen påbörjades i februari och beräknas vara klart i december.
2021: Nya porttelefoner installeras för samtliga.
2021: Nya fjärrvärmerör läggs på låghusområdet
2021: Fasad- och balkongrenovering (pågående).
2019-2020 Relining av vattenstammarna
2020 -
- Renovering av balkonger och fasader på samtliga fyra höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
- Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
- Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.
2021-
- Nya fjärrvärmerör läggs på låghusområdet under våren.
- Nya porttelefoner installerades för samtliga lägenheter under våren och sommaren.
- Renovering av samtliga hissar i höghusen påbörjades i februari och beräknas klart i december.
- Fasad- och balkongrenovering fortsatte med Serenadgatan 25 och blev klar under sommaren. Nästkommande två år renoveras Serenadgatan 27 (2022) och Serenadgatan 29 (2023).
2022 -
- Fasad och balkongrenovering har under sommaren blivit klart på Serenadgatan 27. Nästa år renoveras det sista höghuset på Serenadgatan 29.
- Byte av tappvattenledningar pågår i låghusen på Axel Danielssons väg. Projektet förväntas klart under hösten.
- Dörrar till samtliga teknikrum har uppgraderats till ståldörrar.
- Utemöbler på Axel Danielssons väg har målats om.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% från och med den 1 januari 2022. Föreningen har enligt föreningens ekonom en god och stabil ekonomi.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1208 kr som betalas enligt föreningens stadgar och en pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant vilket betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har infört kollektivt elavtal så att medlemmarna ska slippa olika anslutningsavgifter. Man betalar efter sin egna faktiska förbrukning och kostnaden kommer på månadsavin.

Föreningen har gemensamt bostadsrättstillägg varför den enskilde medlemmen inte behöver teckna detta.

Föreningen har en fritidskommité som planerar resor och aktiviteter för de medlemmar som vill.

Föreningens tomträttsavtal förhandlades senast om vid årsskiftet 2013-01-01. Det nya tomträttsavtalet gäller t.om. 2022-12-31. Årlig avgäld 1 602 000 kr.

Goda kommunikationer i form av busslinjer 2, 8, 31 och 33 såval som pendelbuss till Lund nr 170. Utöver detta närhet till Hyllie Station.

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.mhus23.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-07-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamn eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.