Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Almvik
Axel danielssons väg 63
1 395 000 kr
Avgift: 4 703 kr
Det tillkommer extra tillägg om 857 sek för värme och 89 sek för bredband. Den sammanlagda kostanden är 5 649 sek.
Boarea: 80 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja Hiss från markplan!
Balkong: Ja
 

Renoverad och välplanerad trea med inglasad balkong!

Nu har vi möjligheten att presentera denna ljusa trerummare med underbart ljusflöde och rymliga rum. Vi möts direkt av en hemtrevlig och luftig atmosfär där den välplanerade planlösningen samspelar perfekt med den ljusa interiören. Här erbjuds ett rymligt kök med plats för större matbord och generösa arbetsytor för matlagning. Sovrummen har generöst med ljusinsläpp från bostadens stora fönster som även bjuder på grönskande utsikt! Från det stora sovrummet når man även den inglasade balkongen som enkelt kan bli ett uterum på somrarna med många härliga soltimmar. Här bor ni i ett lugnt område med närhet till affärer, dagis, skolor och all tänkbar service.
Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Hava Shahgiriiva
0707-73 38 71 hava@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi välkomnas in i bostadens rymliga hall med enhetligt parkettgolv i kombination med stilrena vita väggar. Ni finner gott om utrymme för förvarings- och avhängningsmöjligheter på höger sida och längst hallens väggar.

Vardagsrum:

Till vänster om hallen finner vi bostadens välplanerade vardagsrum där ni enkelt kan möblera med större soffa, fåtölj, soffbord och plats för matplats. Härifrån når ni även bostadens inglasade balkong som blir en härlig förlängning under årets varma månader. Väggar i klassiskt vitt kombineras perfekt med det tidlösa parkettgolvet.

Kök:

Intill vardagsrummet finner vi bostadens härliga kör i semiöppen planlösning. Här finner ni alla bekvämligheter såsom integrerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Rummets tilltagna fönsterparti och den ljusa interiören inger lätt och luftig atmosfär alltigenom.

Sovrum:

Bostadens master-sovrum öppnar upp med ljus och rymd tack vare rummets tilltagna fönsterpartier som samspelar fint med den ljusa interiören. Här fån ni plats med större dubbelsäng och sängbord samt plats för optimal förvaring i form av byrå eller garderob. Ljusa väggar samspelar härligt med lättskött laminatgolv. Här finner vi även en fondvägg i mörkare kulör.

Sovrum:

Intill mastersovrum finner vi bostadens andra sovrum med större garderob, parkettgolv och vita väggar som tillsammans med det tilltagna fönsterpartiet skapar lugn och rofylld stämning. Här får ni plats med större säng, nattduksbord och mindre skrivbord samt garderob och byrå för praktisk förvaring.

Badrum:

Bostadens stilrena helkaklade badrum är utrustat med större badkar, spegel med belysning och wc. Här finner vi kakel i ljus kulör med subtil dekor kombinerat med mörkare klinker på golv och spotlights i tak.

Gäst-wc:

Bostadens gäst-wc är utrustat med spegelskåp med belysning, wc och vask.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

63

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

0.17589 %

Andel i förening:

0.17589 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 23

Organisationsnummer:

746001-0437

E-post adress:

info@mhus23.se

Allmänt om föreningen:

Riksbyggens Brf Malmöhus 23 bildades 1967, inflyttning skedde 1971-72, och består av 590 bostadsrätter samt 10 lokaler som föreningen innehar (såsom gym, samlingsrum, konferensrum mm) fördelat på 4 höghus och 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen och teknisk förvaltning via Bredablick. Gemensam el från 2011, som köps från Luleå energi, varje lägenhet har sin mätare som läses av varje månad. Föreningen köpte husen 1973 (tomträtt). Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2022-12-31.Föreningen har beslutat att höja avgiften med ca 4% 2023-01-01.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

400 p-platser med hyra ca 100 kr/månad.
Två garage under jord med 287 st platser för ca 250 kr/mån.
Garagelänga vid utkanten av Axel Danielssons Väg som kostar ca 300 kr/månad.
Kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av, för anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se.
Avgiftsbelagda gästparkeringar och gratis parkeringsplatser finns också i området.

Cykelboxar finns att hyra, 30 kr/månad och cykel. Kölista finns hos Bokontoret mittemot Matöppet.

Bredband/TV:

I årsavgiften ingår kabel-TV via Tele2.
Gemensamt bredband (1000 Mbit/s) från Ownit debiteras separat 89 kr/månaden, detta är en fast avgift som samtliga medlemmar måste betala. Router skaffar medlem själv, ingår ej.

Renoveringar:

2000: Taket byttes.
2002: Fasader och entréer renoverades.
2009: Ytterligare 67 p-platser byggdes, tvättstugor renoverades.
2011: Taggar till tvättstugorna, gemensam el inhandlades med Luleå energi.
2012: Fönster renoverades.
2013: Bytt styrsystem i värmecentralen.
2014: Byggt nytt miljöhus.
2014: Fönsterrenovering.
2014: Avlopp- och tappvattenstambyte i höghusen. Inget planerat byte för låghusen.
2015: Byte av utanpåliggande rör samt blandare.
2016: Relining avlopp låghusen.
2016: Nytt miljöhus.
2017: Serneke utförde relining av dagvattenledningarna i låghusområdet.
2017: Fönsterbyte är utfört i hela området av Fönsterfabriken.
2017: Centralerna till taggsystemet har bytts ut av Säkerhetsteknik.
2017: Flera tvättmaskiner och torktumlare på hela området är utbytta.
2018: Installation av taggsystem i låghusen.
2018: Dränering av garage 2.
2019: Uppfräschning av utemiljön.
2019: Nya ledlampor har installerats på G1an och G2an.
2019: Föreningen har höjt brandsäkerheten.
2019: Stängt spolplattorna i garage 1 och 2.
2020: Renovering av balkonger och fasader samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Nummer 27 och 29 planeras nästkommande år. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
2020: Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
2020: Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.
2021: Renovering hissar i höghusen påbörjades i februari och beräknas vara klart i december.
2021: Nya porttelefoner installeras för samtliga.
2021: Nya fjärrvärmerör läggs på låghusområdet
2021: Fasad- och balkongrenovering (pågående).
2019-2020 Relining av vattenstammarna
2020- Renovering av balkonger och fasader på samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
- Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
- Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.

-Planerade renoveringar/underhåll
Kommande:
2022/2023 -
Fasad- och balkongsrenovering på Serenadgatan 27 (2022) och Serenadgatan 29 (2023).

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 4% från och med den 1 januari 2023 med tanke om läget i omvärlden. Föreningen har enligt föreningens ekonom en god och stabil ekonomi.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1208 kr som betalas enligt föreningens stadgar och en pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant vilket betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har infört kollektivt elavtal så att medlemmarna ska slippa olika anslutningsavgifter. Man betalar efter sin egna faktiska förbrukning och kostnaden kommer på månadsavin.

Föreningen har gemensamt bostadsrättstillägg varför den enskilde medlemmen inte behöver teckna detta.

Föreningen har en fritidskommité som planerar resor och aktiviteter för de medlemmar som vill.

Föreningens tomträttsavtal förhandlades senast om vid årsskiftet 2013-01-01. Det nya tomträttsavtalet gäller t.om. 2022-12-31. Årlig avgäld 1 602 000 kr.

Goda kommunikationer i form av busslinjer 2, 8, 31 och 33 såval som pendelbuss till Lund nr 170. Utöver detta närhet till Hyllie Station.

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.mhus23.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-07-05. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ägaren disponerar över ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Almvik/Högaholm är angränsande till varandra och ligger i Malmös södra del. De är en del av stadsdelen Fosie. Området skiljs från Söderkulla genom inre ringvägen och vi hittar Almvik/Högaholm söder om denna. Bebyggelsen består till största del bestående av flertalet flerbostadshus i varierande storlek uppförda på 1970-talet. Det finns både låghus som oftast består av fyra våningar men också höghus med hiss. De flesta lägenheterna i området har inglasade balkongerna och föreningarna i området är till största del förvaltade av HSB eller Riksbyggen. Här bor du smidigt med närhet till motorvägen samt den närservice du behöver. Området bjuder på flera grönområden med lekplatser till barnfamiljernas minsta medlemmar.

Med bil kommer du snabbt ut på motorvägen som tar dig antingen mot Köpenhamn eller Lund och vidare norrut. Området har i många års tid varit populärt hos de som har haft arbete i Danmark men som har bott i Sverige, just tack vare de goda förbindelser som finns härifrån. Närheten till bl.a. Hyllie station och Svågertorp station har varit stora fördelar som har varit mycket positiva för utvecklingen i området. Med de gröna stadsbussarna tar du dig också enkelt runt i Malmö.

Närmaste grundskola i området finns i angränsande Söderkulla. Det finns dock två förskolor i området samt en livsmedelsbutik. Man har även nära till Netto och Ica som ligger i närheten. Man tar sig enkelt in till Mobilia som har blivit en mötesplats för många. Här finns bl.a. flertalet stora butikskedjor, caféer, restauranger, Malmborgs och Willys. Via motorvägen tar man sig även snabbt till det enorma Emporia som har blivit ett av Malmös kännetecken. Perfekt för shopping samt dagligvaruhandel med flertalet olika alternativ på bottenvåningen!

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.