Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Väster
Måsvägen 8A
1 795 000 kr utgångspris
Budgivning 1 870 000 kr
Avgift: 3 513 kr
inkl värme, vatten, tv, bredband och hushållsel
Boarea: 53 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Ljus gavellägenhet med västervänd balkong på Väster

Gaveltvåa på andra våningen med fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck. Bostaden erbjuder 53 väldisponerade kvadratmeter fördelat på två rum och kök. Det finns ett genomgående renoveringsbehov i lägenheten vilket ger möjligheten att skapa sitt eget drömboende. Här bor man på ett lugnt och populärt område med närhet till Centralstationen och Lunds stadskärna. Låg månadsavgift där värme, vatten, tv, bredband och hushållsel ingår. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Johanna Jönsson
0768-92 74 35 johanna.jonsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

På andra våningen ligger lägenheten och när vi stiger in genom ytterdörren möts vi av en rymlig entré och hall med laminatgolv och tapetserade väggar. Här finns gott om plats för att hänga av sig samt förvaringsmöjligheter i totalt tre inbyggda skåp i hallen.

Kök:

Direkt till höger ligger köket som har potential till att bli ett riktigt trevligt kök med gott om arbets-och förvaringsytor samt utrymme för en bra matplats. Idag består köket av ljusa skåpsluckor tillsammans med bänkskiva i laminat och rostfritt. mönstrat kakel på väggen ovanför arbetsbänken. Klinkerliknande plastgolv. Vitvarorna består av kyl/frys, spis/ugn samt spisfläkt.

Sovrum:

Sovrummet ligger med ingång från hallen och vägg i vägg med köket. Här finns plats för både dubbelsäng och förvaring.

Badrum:

Helkaklat badrum med duschhörna, wc och handfat. Tack vare att lägenheten ligger på gaveln i huset så finns här även ett öppningsbart fönster som ger fint ljusinsläpp. Badrummet renoverades 1999 i samband med stambytet och av Lunds Kakelvaruhus.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, originalparkett på golvet. Rummet får in enormt mycket ljus tack vare det charmiga burspråket som finns på husgaveln. Stora ytor att möblera med både matplats och soffgrupp efter tycke och smak. I rummet ligger även utgången till den härliga balkongen i sydvästläge där man kan njuta av solen under stor del av dagen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt ök/ snabbt tt möjligt

2022-09-19

Lägenhetsnummer förening:

421/ LM 1103

Andel i årsavgift:

1.0851 %

Andel i förening:

1.0851 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1947

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Utförd

Förening

Namn:

Brf Måsen i Lund

Organisationsnummer:

745000-2097

E-post adress:

brf.masen.lund@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Måsen har funnits sedan 1947 och består idag 100 hushåll. Det en privat förening och det löpande underhållet sköts av en styrelse som tillsätts årligen av föreningsstämman. Föreningen omfattar fyra hus med tillhörande trädgårdar. De har även en samlingslokal i hus nr 10 som kan hyras av såväl medlemmar som utomstående. Föreningen har ett inrett övernattningsrum med fyra bäddar mittemot cykelförrådet i källaren till hus nr 12. Tillgång till WC finns i källaren.

I varje hus finns ett hobbyrum som kan nyttjas av samtliga boende. Var noga med att städa efter användandet. I varje hus finns en välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I anslutning till varje tvättstuga finns även ett separat torkrum. En akut-tvättmaskin med tumlare finns i källaren till hus 10. Den är ej bokningsbar. Varje hus har ett cykelförråd i källaren. I föreningen finns en samlingslokal samt ett övernattningsrum med fyra bäddar

I oktober 2019 öppnades Brf Måsens träningsutrymme i källaren på 12an. Barnvagnar och gånghjälpmedel får ej förvaras i trapphusen eller i vindsgångar. Detta med hänsyn till brandsäkerheten. Dörrmattor får ej placeras utanför lägenhetsdörrarna då de försvårar städningen av trapphusen.

Från och med 1/7 2018 tar föreningen ut en avgift vid pantsättning på 400 kr.
I nuläget tar föreningen inte ut någon överlåtelseavgift.

Föreningen tillåter inte att juridiska personer köper en bostadsrätt i föreningen.

Föreningen tillåter delat ägande, till exempel förälder och barn. 10 procent som minimum ägarandel.

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser. Kostnad för närvarande 175 kr/mån. Kösystem tillämpas. Längs Måsvägen gäller följande P-regler: P-tiden är max 2 h längs med Måsvägen på vardagar mellan kl 9-18. Övriga tider (kväll/natt och helgdagar) finns för närvarande inga begränsningar. Man kan också ansöka om boendeparkering längs vägen

Bredband/TV:

Brf Måsen är anslutna till ComHems kabelnät där ett basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Det finns även bredband via fiber från Telenor indraget i alla lägenheter där en hastighet på 250/100mbt/s ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet för varje enskild lägenhetsinnehavare att teckna individuella avtal om en högre hastighet eller tv och telefon via fibernätet.

Renoveringar:

De större underhållsåtgärder som genomförts är:
1984: Byte av fasadbeklädnad till tegel (hus 10, 12 & 14) samt byte av fönster och entrépartier.
1995: Byte av tegelpannor.
1999: Byte av tappvattenledningar
2001: Renovering av tvättstugor.
2003: Upprustning av trädgård.
2004: Renovering av elnätet. Byte till gemensam elmätare.
2006: Renovering (infordring av avloppsstammarna).
2007: Infordring av samlingsledningar för avlopp.
2009: Renovering av värmesystemet.
2012: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna.
2012: Nya brandvarnare installerade i trapphus och gemensamma utrymmen.
2014: Fasaderna renoverats samt fönsterblecken målats på hus 8.
2015: Nya balkongdörrar i lägemheterna på tredje våningen.
2016: Målning av fönsterbleck och plåtar runt fönster på hus 10,12 och 14
2016: Indragning av fiber i samtliga lägenheter.
2019: Byte av vindskivor på taken.
2019: Träningslokal i källaren i hus 12.
2019-2020: Inbrottsförebyggande åtgärder på första våningens balkonger.
2021: Byte av vvc-ventiler samt indragning/koppling av vattenserviser.

Framtida underhåll:
Relining av samlingsledningen till Måsvägen 12.
Asfaltering av hårdgjorda ytor, dränering samt relining av ventilationssystemet.

Ekonomi:

Föreningen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Pantsättningsavgift:

400 kr betalas av köparen

Övrigt:

AGILE fastighetsservice sköter föreningens tekniska förvaltning. All teknisk fastighetsförvaltning inklusive städning är utlagd på entreprenad. Idag ombesörjs fastighetsförvaltningen av Agile Fastighetsservice.
2004 bytte föreningen från individuella till gemensamma elmätare. Elavgiften läggs därför numera till månadsavgiften. För att kostnaderna för samtliga boende ska kunna hållas så låga som möjligt är detta med andra ord ytterligare en anledning att vara sparsam i energianvändningen.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten är i genomgående renoveringsbehov.

Säljaren disponerar över ett källarförråd och två vindsförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Väster är ett trivsamt och populärt område med en härlig blandning av både villor och bostadsrätter, nybyggt och funkis. Här bor man med närhet till centrum men ändå i ett lugnt område med puls.

I närområdet finner man allt man kan behöva i vardagen såsom matbutiker, vårdcentral, restauranger, träningsanläggningar, m.m. I närheten ligger köpcentrumet Nova Lund med sitt stora utbud av butiker. På nära håll finns också en golfbana med nio hål för en snabbrunda.

Väljer man att inte promenera eller cykla in till centrum så är kommunikationerna här perfekta. Det är alltid nära till en buss som enkelt tar en in till stadens kärna och alla butiker, caféer och restauranger. Västers läge nära centralstationen gör området till ett ypperligt läge för pendlare. Har man bil tar man sig enkelt ut på motorvägen utan att behöva köra igenom centrum.

I området finns flertalet skolor och dagis, stora grönområden och lekplatser. Det populära strövområdet Revinge ravin lockar både barnfamiljer och fritidsgrupper. I området flyter en å och på sommaren betar får fritt här.

Är man sportintresserad är det nära till Lunds centrala idrottsplats som bland annat erbjuder bowling, tennis, två inomhushallar, löparbana och en stor gräsplan.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.