Lund, Norra Fäladen
Parternas gränd 5
1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3 428 kr
värme, vatten, kabel-tv & bredband
Boarea: 46 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Välplanerad tvårummare med balkong

Nu presenterar vi denna ytsmarta tvåa med västerbalkong. Här bor man bekvämt i markplan med totalt 46 kvm som erbjuder en trevlig planlösning och fina ytskikt. På Parternas gränd bor ni i ett lugnt och bilfritt område med närhet till Fäladstorget och dess matbutik, apoteket, restaurang och service. En kort cykeltur tar er till universitetet och centrum och inom gångavstånd finner ni dessutom St Hans Backar med fina motionsslingor. Stadsbussarna tar er enkelt med täta intervaller till tågstationen och för pendlaren finns regionbussar samt nära till motorvägspåfart. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Johanna Jönsson
0768-92 74 35 johanna.jonsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
11:30 - 12:00
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Rakt in från porten ligger lägenheten bekvämt i markplan. Väl inne möts vi av en välkomnande hall med plats för att hänga av sig. Praktiskt klinkergolv i entrén. Genomgående parkettgolv tillsammans med beigemålade väggar i övriga lägenheten.

Badrum:

Rymligt badrum som är utrustat med dusch, wc, handfat med kommod och spegel. Praktisk tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Grått kakel och klinkers med golvvärme.

Kök:

Kök med beige inredning från Myresjökök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Här finns bekvämligheter som diskmaskin och gott om förvaringsmöjligheter, laminatbänkskiva. Övriga vitvaror består av kyl/frys, spis, fläkt, och ugn.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är lättmöblerat och i bra storlek. Här ryms både matbord och soffgrupp, men även kontorshörna om så önskas. Utgången till balkongen finns även här och väl ute njuter man gärna av kvällssolen som tack vare västerläget erbjuder många soltimmar.

Sovrum:

Från vargsrummet når vi sovrummet med praktisk skjutdörr. Rummet har plats för säng och förvaringsmöjligheter finns i de platsbyggda garderober som tillsammans med hallens förvaring ger gott om plats för såväl kläder som övrigt förvaringsbehov.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

513 (LMkod 1003)

Andel i årsavgift:

2.45 %

Andel i förening:

2.4542 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lund Käranden 9

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2015

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 169 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-10-19

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

3 600 kr/år

Total driftkostnad:

3 600 kr/år

Kommentar:

Man betalar 300 kr för el varje månad. Använder man mindre justeras detta vid årsskiftet.

Förening

Namn:

Brf Käranden 5-9

Organisationsnummer:

769627-5622

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Käranden 5-9 registrerades hos bolagsverket 2014-02-03. Föreningens fastighet byggdes om med två nya våningsplan och består idag av 36 lägenheter. Inflyttning skedde under 2014/2015. Fristående förrådsbyggnader har också uppförts i anslutning till fastigheterna.

Lägenhetsfördelning:
2 rok - 28 st
3 rok - 8 st

Föreningen har två cykelskjul.
Egna tvättmöjligheter finns i varje lägenhet.

Föreningen ingår i en samfällighet som förvaltar, tillsammans med övriga föreningar i området grönskande innergårdar, lekplatser och grillplatser.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser finns att hyra för 396 kr/mån, separat kösystem tillämpas. I dagsläget finns lediga platser.
Det finns även avgiftsbelagd besöksparkering utanför huset.

Bredband/TV:

Tv och bredband via Tele2. Kostnad i dagsläget 200 kr/mån som är ett obligatoriskt tillägg som tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

2014 Totalrenovering av fastigheten
2020 Hänglås på cykelgrinden monterades
2020 Gödsling sedumtak
2020 Gräsmattan på slänten såddes
2020 Dagvattenledningarna spolades av
2020 Brytskydd monterades på förrådsdörrarna
2020 OVK
2020 Energideklaration utfördes
2021 Loftgångarna tvättades av
2021 Takskydd monterades upp

2022 Föreningen kommer installera fiberoptiskt bredband under året

Planerat underhåll
2024 Fasadtvätt samt se över tappvattenledningar
2026 Översyn fönsterdörrar
2029 Ommålning av trapphuset, se över värmeledningar, byta ut delar av hissarna samt renovera miljöhuset

Ekonomi:

BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift samt 1 % av prisbasbeloppet i pantsättningsavgift. Dessa avgifter betalas av köparen.

Övrigt:

Föreningen debiterar varje bostadsrättsinnehavare för elkostnad varje månad som regleras årsvis.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett förråd i angränsande byggnad.

Till avgiften tillkommer 300 kr/månad för hushållsel, vilket årligen avräknas enligt faktiskt förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Norra Fäladen är en levande stadsdel med en blandning av friliggande villor, bostadsrätter och hyresrätter. En härlig blandning med människor i alla stadier i livet.

På 1960-talet började området växa fram och har stadigt växt sedan dess, senast med hela Annehemsområdet – vilket fortfarande utvecklas. Nu finns här populära friliggande villor på lugna barnvänliga återvändsgator, men också hyresrätter, studentbostäder och bostadsrätter där såväl studenter som äldre trivs som fisken i vattnet. Bilfria cykelvägar inom Norra Fäladen, men också cykelbana hela vägen till centrum.

Det finns ett flertal förskolor och skolor upp till och med högstadiet. Samtliga nås till utan att behöva korsa någon bilväg, tack vare flera gång- och cykeltunnlar.

Kommunikationerna är mycket goda i form av buss 2 och buss 4 som går med täta turer till centrum och Centralstationen. Även regionsbuss till Malmö samt närhet till motorvägen. Att cykla till Gunnesbos tågstation går också snabbt från Norra Fäladen. All daglig service erbjuds på Fäladstorget, där ni hittar matvarubutik, apotek, två vårdcentraler (den ena med omtyckt BVC) samt pizzeria och kemtvätt. Även ett flertal andra stora matvarubutiker ligger spridda på Norra Fäladen.

Sankt Hans backar lockar till utomhusvistelse året runt, och här finns dessutom en 4-H gård. Motionären spenderar även gärna tid på badhuset Delfinen, där det även finns ett modernt gym. Victoriastadion erbjuder alla tänkbara racket- och bollsporter förutom välutrustad gymanläggning.

Den som läser på LTH eller ekonomicentrum har nära från Norra Fäladen, men även pendlingen till Lasarettet och Ideon är ytterst bekvämt.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.